Van woestijn naar skigebied

Door Bernard, Angela, Iris en Merel - 05-08-2019 05:03

Na een warme nacht is het ‘s ochtends gelukkig afgekoeld tot 37 graden Celsius 😅. We rijden vandaag via de westkant Death Valley uit. Maar eerst pakken we nog de Mesquite Flat Sand Dunes (zandduinen) mee. Het mooie lijnenspel van het zand steekt prachtig af tegen de grillige donkere rotsen. Dan is het nog zeker 100 kilometer door de Valley voor we in de Sierra Nevada aankomen. Ongelooflijk dat je terwijl je in het kale woestijnlandschap rijdt, je op de achtergrond de besneeuwde bergtoppen ziet. Wat een contrast! Bij Lone Pine gaan we even van onze route af om een korte wandeling te maken in de Alabama Hills. We doen de Mobius Arch Trail en zetten de stenen boog uiteraard op de foto. We vervolgen onze weg en maken een volgende stop in Bishop, bij Erick Schat’s Bakery. Deze bakkerij is in 1907 opgericht door een Nederlander en je vindt hier veel typisch Hollandse specialiteiten. Wanneer we de deur van de winkel opendoen, schrikken we enorm. Wat een mensen, de hele winkel staat stampvol en je kunt je kont nauwelijks keren tussen alle stellingen met verschillende soorten brood. Wie ons kent, zal zich afvragen hoe snel we weer buiten stonden.... 😉 Het antwoord is: behoorlijk snel, maar wel mét lekker brood! Angela ging direct in de rij voor de kassa staan, Bernard en de meiden kozen lekkere dingen uit. Onze tactiek werkte uitstekend, binnen no-time stonden we weer buiten met heerlijk kaasbrood, kaneel-rozijnenbrood en churros. Om alle prikkels te verwerken, zijn we even tot rust gekomen in het stadspark en hebben gesmuld van het lekkers. Het is nog niet op, dus morgen wacht ons nog meer van dit lekkere eten!

De volgende stop op de route was Convict Lake; een helderblauw meer met wat besneeuwde bergtoppen op de achtergrond. Tot slot stoppen we nog bij Hot Creek Geological Site voor we bij onze eindbestemming van vandaag zijn. Bij de Hot Creek wanen we ons in IJsland. Borrelend felblauw water waar stoom vanaf komt, echt heel bijzonder!

Uiteindelijk belanden we in Mammoth Lakes, één van de grootste skigebieden van Amerika. Dit voelt als bekend terrein: bergen, chalets, gondels en stoeltjesliften en zelfs wat sneeuw op de bergen. We eten ‘s avonds schnitzels, currywurst en pizza in een skihut. Hoe groot kan het contrast op één dag zijn: van woestijn naar skigebied!

Reacties

Danny Jill 05-08-2019 05:25 {{button-59333}}

Geweldig om te lezen. Ik blijf het zeggen “wat maken jullie een prachtige reis met z’n viertjes”. Geniet van elk moment.
Je hebt toch ook wel een foto van al dat lekkers gemaakt An?

Lenneke 05-08-2019 06:59 {{button-59335}}

Super weer! Wat een indrukken! En een gave foto van die hagedis zeg!! Ik hoop dat je ingezoomd hebt, anders stond je wel heel erg dichtbij...🤔

Esther 05-08-2019 08:49 {{button-59343}}

Wat een contrast zeg! Wel heel gaaf klinkt het allemaal. En die actie bij de bakker....zou ik ook zo gedaan hebben😂😂. Ergens een overeenkomst in de opvoeding 😉? Geniet van de aangename temperatuur 😁!

Jack en ria 05-08-2019 09:29 {{button-59347}}

Fantastische dag weer met heel bijzondere afwisselingen in natuur, temp en winkelaanbod, gaaf👍☀️👍☀️

Christina 06-08-2019 08:58 {{button-59387}}

Wat een contrast zeg, ik heb er een mooi beeld bij in het bakketje. Het zou onze werkwijze ook zijn.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan