Catching dreams!

Door Bernard, Angela, Iris en Merel - 29-07-2019 04:43

Deze ochtend stond een bezoek aan de Lower Antelope Canyon en de Horseshoe Bend op het programma. Na het ontbijt, dat we bij dit hotel erbij krijgen, vertrekken we om 8.15 uur richting de canyon. We worden in het gebied van de Navajo Indianen begroet met de spreuk: ‘Catching dreams!’. Dat zijn we aan het doen hoor!! Om 9.00 uur start onze tour. In een groep van 10 personen dalen we via vrij steile trappen de kloof in. Onze gids zorgt ervoor dat alle instellingen op telefoons en camera’s goed staan, zodat we de mooiste plaatjes kunnen schieten. De Lower Antelope Canyon is een zogenaamde ‘slot canyon’, uitgesleten door water, zand en wind. We hadden vooraf al veel foto’s van deze canyon gezien en verheugden ons dan ook erg op wat we te zien zouden krijgen. Nou, we zijn niet teleurgesteld. Wat is het prachtig! Zelfs een beetje ontroerend. Ongelooflijk dat de natuur dit zelf creëert. Onze gids was zelf nog erg onder de indruk van het feit dat de canyon gisterochtend nog tot een meter onder water stond door hevige regenval. Dit gebeurt gemiddeld één keer per jaar. Wat een geluk hebben wij dus gehad, wij konden er gewoon doorheen lopen en genieten van al het moois! Een aantal keer werden er door de gids super gave foto’s van ons gemaakt, wat een mooie herinnering!!

Hierna zijn we naar de Horseshoe Bend gereden, de plek waar de Colorado-rivier een hoefijzervormige bocht maakt. We hadden veel gelezen over de pittige, korte wandeling en de grote hoeveelheid toeristen. Dat van die toeristen was zeker waar, die pittige wandeling vonden wij meevallen. Met een flesje water en een beetje wind was het goed te doen. Het zicht op de bocht in de rivier was prachtig, uiteraard weer wat fotootjes gemaakt. 

En toen was het tijd voor een middagje niks 😅. We zijn naar Lone Rock Beach gereden, met onze auto het strand op (de Brouwersdam is er niks bij). Er stonden campers, boten, caravans, pick-up trucks, het één nog groter dan het ander. We hebben onze ogen uitgekeken. Die Amerikanen zijn soms best een apart volk hoor 😂. We hebben lekker gezwommen, gelezen, gepuzzeld en een kleurtje opgedaan. En toen gingen we met ons beschaafde autootje weer terug naar het hotel. 

Na lekker opgefrist te zijn, zijn we gaan eten bij Big John’s BBQ. Zo leuk! Aan lange picknicktafels schuift iedereen aan en dan kun je een gerecht van de barbecue kiezen. Emmers met pelpinda’s op tafel, schilletjes gooi je op de grond en lekker Amerikaanse live muziek op de achtergrond. We hebben weer een gezellig praatje met een Amerikaans/Duits gezin dat naast ons zit. Ons eten komt al heel snel van één van de rookbarbecues, het  smaakt heerlijk. We sluiten de dag af met lekker relaxen op onze hotelkamer.

Onze conclusie van Page: hot, ontspannend en fotogeniek.

Reacties

Lenneke 29-07-2019 07:43 {{button-58969}}

Wow wat ontzettend gaaf! En wat heet😅

Joop en Ursula 29-07-2019 08:29 {{button-58974}}

Wat moeten we elke dag zeggen. Zelfs voor ons is het geweldig. Wat voor indrukken moeten jullie wel niet allemaal verwerken. Wat een prachtige natuur en vooral voor jullie heel fijn dat het weer zo meewerkt, al is het aan de warme kant. Maar beter dat dan regen en slecht zicht!
Blijf genieten en wij genieten met jullie mee.

Jack en ria 29-07-2019 08:51 {{button-58976}}

Fantastische dag, fantastische foto's, wat een gave reis☀️😎💪😘

Jack en ria 29-07-2019 08:52 {{button-58977}}

Idd Catching Dreams❤

Claudine 29-07-2019 13:04 {{button-58992}}

Prachtig !!!..... en nee..de brouwersdam is er niks bij, hahaha
Ongelooflijke foto's. Net of t niet echt is😉
Lekker he, die pelpinda's. Hadden wij ook paar keer. Wat een zooi op de grond🤣

Esther 29-07-2019 14:18 {{button-58994}}

Wat een indrukken en prachtige natuur !!! A once in a lifetime experience😍😍
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan