Ik zag twee beren..

Door Bernard, Angela, Iris en Merel - 07-08-2019 03:38

Vanochtend werden we wakker van de wekker, we moesten namelijk op tijd bij de gereserveerde hikersbus zijn. Vandaag stond de Panorama Trail op het programma, een wandeling vanaf Glacier Point via de Mist Trail terug naar Yosemite Valley. We zullen zo’n 1000 meter afdalen, een flinke uitdaging. Onze buschauffeur is een gepensioneerde trucker die vol passie en enthousiasme over de omgeving weet te vertellen. En het is niet te geloven, maar binnen 10 minuten spotten we een beer! Hij zit in de schaduw behoorlijk dicht langs de weg, dus de foto’s zijn niet top, maar de beleving is ongelooflijk! Bucketlist  ✔️. De buschauffeur vertelt dat we ‘lucky bastards’ zijn. Hij rijdt dag in dag uit door Yosemite en spot gemiddeld één beer per twee weken. Gedurende de rit zien we weer grote stukken verbrand bos. De chauffeur vertelt dat er vorig jaar ongeveer 38000 hectare bos is verbrand en dat de bewoners van Yosemite 3 weken geëvacueerd zijn. Maar... het bos zal zichzelf herstellen en uiteindelijk weer mooier en gezonder zijn. 

En of we lucky bastards zijn! We spotten nog een beer! Een behoorlijk grote, deze keer genieten we zonder camera’s van dit prachtige plaatje. Wanneer we na wat haarspeldbochten bij Glacier Point aankomen, nemen we afscheid van onze buschauffeur en beginnen aan onze hike. In de informatiebrochures staat deze wandeling aangeduid als ‘streneous’, oh oh... Allereerst genieten we van het imponerende en weidse uitzicht vanaf Glacier Point. Wow, wat kunnen we ver kijken! We zien de twee watervallen (Nevada Fall en Vernal Fall) waar we naartoe gaan lopen en waarlangs we verder afdalen de Valley in. Het eerste deel van de wandeling gaat vrij makkelijk, via zand/rotspaadjes dalen we geleidelijk af richting llilouette Creek. Hier eten en drinken we wat en kunnen de voetjes even in het heldere bergwater. Dan komt het stuk dat we moeten klimmen. Pfoe... dat is pittig! Hier moeten we elkaar af en toe moed inspreken, maar we redden het! In de verte zien we de bovenkant van de Nevada Fall al liggen, we komen steeds dichterbij. Wanneer we dit punt bereikt hebben zijn we onder de indruk van de enorme kracht en hoeveelheid water. En dan te bedenken dat deze hoeveelheid in het voorjaar twee keer zoveel was. Nu begint het echt pittige afdalen. Langs de waterval dalen we in rap tempo af via rotsen naar de lager liggende Vernal Fall. Tjonge jonge, na zo’n flinke afdaling voel je dat wel in je benen 😅. Vanaf de Vernal Fall moeten we via zo’n 600 traptreden die van rotsen zijn gemaakt verder naar beneden. Dat is wel bikkelen als je al veel kilometers in de benen hebt. Vlak na de oorsprong van de Vernal Fall worden de traptreden nat van de nevel die van de waterval afkomt. Nog beter oppassen dus. We hebben hier een spectaculair uitzicht op de waterval, compleet met regenboog die ontstaat door zonlicht en water. 

Zo langzamerhand gaan onze knieën wel pijn doen en krijgen we het mentaal wat zwaarder. Gelukkig is het eind in zicht.. Onze gps-tracker geeft aan dat we uiteindelijk 18,5 kilometer gelopen hebben. Trots op onze sportieve prestatie!!

Met de shuttlebus gaan we terug naar de parkeerplaats waar onze auto staat en dan snel naar het hotel. Hier nemen we een duik in het zwembad en een heerlijk frisse douche. Moe maar voldaan sluiten we deze dag af.

Onze conclusie van Yosemite National Park: groen, waterrijk, toeristisch en imponerend.

Reacties

Jack en ria 07-08-2019 09:49 {{button-59441}}

Wat een geweldige prestatie hebben jullie geleverd en wat een bof, de twee beren.....
Weer een prachtige dag, benieuwd naar de spieren in de komende dagen👍😘

Joop en Ursula 07-08-2019 10:03 {{button-59442}}

We vallen in herhaling: wat geweldig wat jullie allemaal meemaken.
Petje af voor jullie hele goede wandelprestatie en wij zijn benieuwd naar jullie spiertjes de day after.

Jack Nienhuis 07-08-2019 10:45 {{button-59446}}

Petje af voor jullie prestaties! Zo ervaren als jullie inmiddels zijn, zal de spierpijn wel meevallen! Getrainde lijven...

Nelly 07-08-2019 21:59 {{button-59460}}

Dit was het echte werk zeg! Maar je krijgt er wel wat voor! Geweldig om dit zo met z’n vieren allemaal te beleven.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan