MISTerieus

Door Bernard, Angela, Iris en Merel - 12-08-2019 05:39

Ook vandaag heeft de mist ons in zijn greep.. We rijden vandaag van San Francisco de Highway 1 naar Monterey en gedurende deze rit is de kustlijn grotendeels verdwenen door de mist. Ergens heeft het ook iets mysterieus, maar het maakt de omgeving ook wat donkerder en somberder. En we missen de mooie uitzichten. Wanneer we op stukken weg rijden die hemelsbreed 50 meter van de kustlijn zijn, is het prachtig zonnig weer, geen wolkje aan de lucht.

In Monterey rijden we de 17 Mile Drive, een prachtige route over het schiereiland van Monterey. Deze route loopt langs luxueuze buitenhuizen en door prachtig aangelegde golfbanen en zou spectaculaire uitzichten moeten hebben op de ruige kust. Helaas hebben we die uitzichten moeten missen, wel hebben we de beroemde Lone Cypress op de foto kunnen zetten en kunnen luisteren naar de zangkunsten van verschillende zeeleeuwen die op rotsen voor de kust liggen. Eind van de middag checken we in bij ons hotel en settelen de meiden zich met telefoon en de luxe van goede WiFi op bed en gaan Bernard en ik nog naar de Fisherman’s Warf van Monterey. Ook hier is het weer een gezellige bedoening en we spotten hier voor de kust zeehonden, zeeleeuwen, pelikanen en (jammergenoeg) in de verte zeeotters. 

‘s Avonds eten we heerlijk gezond bij een Italiaan in de buurt. Wat een heerlijkheid, veel groente, dat doet na drie weken een mens goed. Want alhoewel we ons best doen om zoveel mogelijk gezond te eten met fruit en rauwkost, in de restaurants zit er weinig groente bij. Gelukkig bewegen we veel, dus formaat Amerikaan nemen we nog niet aan 😉. Onder het eten zijn we al een beetje aan het evalueren gegaan, het eind van deze onvergetelijk reis komt in zicht. Eerst nog genieten van de laatste dagen!!

Reacties

Jack en ria 12-08-2019 08:55 {{button-59628}}

Idd een MISTterieus gebeuren, deze dag. Maar toch weer een prachtige rit, hopelijk morgen zonder mist....
Geniet dan ook weer v d tocht😘
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan