Fire

Door Bernard, Angela, Iris en Merel - 03-08-2019 04:47

Tja, wat moet je zeggen als de hotelwekker om 6 uur gaat, terwijl dit een ochtend was waarbij we niet op de klok hoefden te letten.. 3 van de 4 draaiden zich nog een keer om en sliepen nog twee uurtjes verder en nummer 4 is maar met een boekje op het balkon gaan zitten 😅. Eigenlijk ook niet zo’n straf, het was heerlijk rustig en daarbij een heel mooi uitzicht op de bergen met de opkomende zon. Na ons yoghurtje met serials pakken we de auto in, we raken er al aardig bedreven in!

De reis van vandaag is zo’n 200 km en voert ons weer door zeer afwissend landschap. We starten met de prachtige rode rotsen van Zion en komen in steeds woestijnachtiger gebied. Kale heuvels en rotsen, enorme droge vlaktes en hier en daar joshua trees en cactussen. Ook dit is schitterend, zo anders dan wij kennen. Uiteindelijk eindigen we weer in het rood, deze keer van Valley of Fire State Park. Naast het veranderen van het landschap, verandert ook de temperatuur. De 34 graden in Zion was al zomers, in Valley of Fire tikken we de 45 graden aan. We zijn vandaag door drie staten gereden, Utah, Arizona en Nevada en hebben ten opzichte van Zion een uurtje ‘gewonnen’. Het tijdverschil met Nederland is nu weer 9 uur. 

Valley of Fire is een geweldig park. Het is er rustig, de natuur weet ons weer te verrassen en het is er echt heet. We komen alleen de auto uit voor het maken van foto’s en het bekijken van uitzichten. De hitte verhindert het maken van een hike, het is onverantwoord. Ongelooflijk dat deze woestijn 500 miljoen jaar geleden zee was. De rotsen lopen over van rood naar geel en wit en worden White Domes genoemd. We komen onderweg meerdere keren bighorn sheep tegen. Super gaaf zo in dit ruige landschap. De route door Valley of Fire voert ons langs verschillende rotsformaties die een naam hebben gekregen. Zo is er de Elephant Rock (rotsformatie die lijkt op een olifant), de Arch Rock (natuurlijke boog) en zijn er de Seven Sisters (zeven kleine rotsen) en de Beehives (zandsteenformaties die je doen denken aan bijenkorven). Ook bekijken we rotsschilderingen van meer dan 4000 jaar geleden, gemaakt door indianen. We hebben alle vier erg genoten van dit park. 

Onze conclusie van Valley of Fire State Park: heet, rood, woestijnachtig en ruig.  

Aan het eind van de middag doen we wat boodschappen en zoeken dan ons hotel op in Moapa Valley. Het is een uitgestrekt dorp en heeft een typisch Amerikaanse uitstraling. Rijk en arm, een brede weg door het stadje met aan beide zijden winkels en andere bedrijven en openbare gebouwen en veel wapperende Amerikaanse vlaggen. Het hotel is prima en heeft een zwembad waar we nog even gebruik van maken. Maar jeetje, hier koelen we niet van af, het water is gewoon lauw 😅. Dan maar terug naar de kamer met airco, waar we lekker lezen, foto’s bekijken en er aan het verslag gewerkt wordt. ‘s Avonds eten we super lekker bij de Mexicaan aan de overkant van de weg. En zo komt er een einde aan weer een top dag!

Reacties

Jack en ria 03-08-2019 07:42 {{button-59226}}

Allemachies, wat een hitte en wat een prachtige en bijzondere dag met heel bijzondere indrukken weer, top🎆

Joop en Ursula 03-08-2019 09:49 {{button-59246}}

Wat een temperatuur! Hoop dat het lukt om een beetje "fris" te blijven. Zijn wel weer prachtige indrukken en wij genieten in het koelere Nederland heerlijk mee! 😘
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan