Het lijkt een beetje bekend terrein

Door Bernard, Angela, Iris en Merel - 06-08-2019 06:10

Vanmorgen vonden we gelukkig onze auto ongeschonden terug op de parkeerplek. We waren namelijk dringend geadviseerd om alles uit de auto te halen, omdat in dit gebied een zeer actieve populatie beren leeft. Lekker dan... Gelukkig sliepen we op de 3e verdieping en lagen wij dus veilig genoeg.

We startten met een heerlijke kaneel-rozijnen boterham en gingen daarna op pad richting Yosemite National Park. Voor we de afslag Tiogapas namen, zijn we eerst op zoek gegaan naar de tufa’s van Monolake. Op de één of andere manier is dit niet helemaal goed gelukt 🤷🏻‍♀️. Nou ja, kan gebeuren, op naar één van de hoogste wegen van Amerika. Het hoogste punt is 3031 meter. We merken direct dat het hier behoorlijk toeristisch is. Bij de punten waar wij stoppen, hebben we wel steeds een parkeerplek, maar we zijn zeker niet alleen. Het park is erg mooi met heldere bergmeertjes, grote granieten rotsformaties, watervallen en hoge bergen. Het doet ons tot nu toe het meest aan Europa denken. Het lijkt in sommige opzichten op de Alpen en de Pyreneeën. Daar houden we erg van, dus ook deze natuur kan ons wel bekoren. Gedurende onze rit over de Tioga Road worden we meerdere keren geconfronteerd met de enorme bosbranden die hier vorig jaar gewoed hebben. Wat een hoeveelheden bos zijn er verloren gegaan en wat enorm beangstigend moet dat geweest zijn.. Gelukkig weet de natuur zichzelf weer te herstellen. We lunchen op een idyllisch plekje aan de Merced-rivier, deze stroomt door de vallei heen. Hierna lopen we een stukje naar de Bridalveil Fall, een flinke waterval van 190 meter hoog. Vervolgens rijden we naar Tunnelview waar we een prachtig uitzicht hebben op verschillende rotsen en een waterval. Ten slotte rijden we naar Yosemite Valley waar we kaartjes moeten halen voor de hikersbus die we voor morgenochtend gereserveerd hebben. Maar waar...??? We schrikken behoorlijk van de enorme drukte in de Valley, het komt op ons ook wat chaotisch over. We waren voorbereid op mogelijke drukte gedurende onze reis, tot nu toe was dat aardig meegevallen, maar vandaag worden we er niet echt blij van. Uiteindelijk, na veel zoeken, vragen en nog meer zoeken en vragen, komen we terecht bij Yosemite Valley Lodge, waar we onze tickets weten op te halen. We kunnen morgenochtend om 8.30 uur mee met de bus naar Glacier Point 💪🏻.  

We rijden de Valley uit naar El Portal, hier ligt ons hotel voor de komende twee nachten. Het blijkt een heel complex te zijn met hotelkamers verspreid over meerdere gebouwen, een winkel, restaurant, pizzeria, meerdere zwembaden en wasserette. We zijn blij met onze kamer, lekker weer een balkonnetje erbij en fijn veel ruimte. Vanavond hebben we heerlijk gegeten bij het restaurant en weer genoten van de super vriendelijke bediening. Dat kunnen ze goed hier in Amerika!! Tot morgen!

Reacties

Jack en ria 06-08-2019 07:07 {{button-59380}}

Een bijzondere dag met verschillende belevenissen....veel wandelplezier morgen🏃‍♂️
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan