San Fran

Door Bernard, Angela, Iris en Merel - 10-08-2019 05:26

Vandaag is weer een dag van verplaatsen: van South Lake Tahoe naar San Francisco. Gedurende de rit gaan we van één naar twee, naar naar drie en uiteindelijk naar vijfbaanswegen. De omgeving verandert van naaldbossen en bergen naar stedelijk gebied en heuvels. Pfoe, dat is weer even wennen hoor, zoveel ander verkeer, zoveel borden en zoveel afslagen.. Maar wij hebben de beste chauffeur ter wereld, dus wij bereiken ‘San Fran’ zonder gekkigheid.                                                          

Het is overigens wel heel opvallend dat de Amerikanen bij noemenswaardige afritten een bord hebben staan welke ‘food’ daar te krijgen is. Bij zo’n afrit zitten dan gerust de Mac, Subway, Taco Bell, Jack in the Box, Denny’s en Wendy’s bij elkaar. Verhongeren zullen ze hier dus niet 😂.              

Wij maken op tweederde van de rit een stop bij een outlet mall. Want ja, met drie dames in de States kun je ze niet allemaal negeren hè! 😉 We rijden een tijdje later verder met wat extra tasjes in de kofferbak. Het is nog een uurtje tijden naar SF.

We hebben besloten ‘in stijl’ de stad binnen te rijden, over de Golden Gate Bridge. En ineens doemt hij daar voor ons op, wow echt weer een bucketlist dingetje. En wat een mazzel, de brug is helemaal te zien! We maken op verschillende punten aan de noordkant foto’s van de brug en zijn alle vier echt onder de indruk. Wat bijzonder om hier te zijn!! Dan rijden we over de brug naar Baker Beach en genieten daar ook nog een poos van het uitzicht op de brug. We eten lekker een stukje cheesecake op het strand en rijden dan naar ons hotel voor de komende twee nachten. Wanneer we gesetteld zijn gaan we met de Ubertaxi naar Union Square. We ervaren direct hoeveel heuvels SF heeft en zijn blij dat we gereden worden. We wandelen een stuk door Chinatown en pakken de beroemde cable car naar Fisherman’s Warf. Hier eten we lekker vis en dan vinden we het mooi geweest voor vandaag. We bestellen weer een Uber (wat werkt dit systeem toch goed!) en een poosje later zijn we terug bij het hotel. We zien dat de beruchte mist ‘bezit’ heeft genomen van de Golden Gate Bridge. Hebben wij vanmiddag toch maar mooi geluk gehad!

Reacties

Jack en ria 10-08-2019 06:51 {{button-59544}}

Wat een veranderend landschap en wegennet, indrukwekkend! En wat veel al gezien, deze eerste dag San Fran, gaaf🌁🏣🏤

Christina 10-08-2019 09:10 {{button-59550}}

Wat een overgang van de intens mooie natuur naar de grote stad. Maar ook super mooi.

Claudine 10-08-2019 09:37 {{button-59553}}

Zo, weer paar dagen bijgelezen. Prachtig allemaal !

Joop en Ursula 10-08-2019 10:09 {{button-59555}}

Wat heb je weer een gave foto's gemaakt! Het is i.d. een hele overgang,maar ook wel weer een hele leuke! Ik blijf genieten van jullie reisverslag, reizen we nog steeds een beetje mee 😉 Geniet morgen ook maar weer van S.F. liefs😙

Joop en Ursula 10-08-2019 10:27 {{button-59557}}

Ontzettend mooi, die foto van SF, gezien door die geweldige brug.
Top!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan