Rianne Wouterson

Reisadviseur Tioga Tours Sinds 2011 stel ik reizen samen naar twee fantastische landen: Amerika en Canada. In al die jaren heb ik heel wat mooie reizen mogen maken. Hoewel West-Amerika stiekem wel favoriet blijft, vond ik ook Oost- en West-Canada erg mooi en heeft de zuidelijke gastvrijheid in de Deep South me blij verrast.

Bezochte gebieden

West-Amerika, West-Canada, Deep South, Florida, Chicago, New York & Washington, Boston, Toronto

Favoriete steden

  1. New York
  2. Chicago
  3. Vancouver
Tioga Tours Rianne

Favoriete parken

  1. Glacier National Park (MT)
  2. Yellowstone National Park
  3. Zion National Park

Tips

  • Als je Glacier National Park in Montana bezoekt kan je dit doen met een georganiseerde tour of een gratis shuttlebusje. Wij huurden een auto en hadden de tijd aan onszelf, ideaal!
  • Neem een duik in het John Pennenkamp State Park (Florida), waar je prachtig kan snorkelen en kan duiken naar het Christus-beeld dat op de bodem staat.
  • Tussen Capitol Reef National Park en Arches National Park ligt onder andere Goblin Valley State Park. Je kan hier geweldig (ver)dwalen tussen de kleine kaboutervormige rotsen. Bezoek dan ook gelijk het nabijgelegen Little Wild Horse Canyon!
  • Maak een excursie naar Bonaventure Island, een eiland bewoond door jan-van-genten. Je kunt hier met de boot naartoe vanuit Percé (Québec).
Tioga Tours Rianne

Oost-Canada versus West-Canada

In 2011 bezocht ik Québec City en het Gaspé-schiereiland in Oost-Canada. Dit prachtige stuk van Québec, met onder andere de Percé Rock, is nog niet zo toeristisch en lag er in oktober prachtig bij dankzij de herfstkleuren. West-Canada is weer heel anders. Het is een uitstekend gebied om met de camper te ontdekken en ik heb dan ook genoten van alle meren, watervallen en berggebieden. Ook Vancouver Island is een aanrader en een bezoekje aan de stad Vancouver mag in je reis door West-Canada niet ontbreken.

Tioga Tours Rianne

Deep South

Tijdens een van mijn reizen mocht ik de Deep South ontdekken. De zuidelijke gastvrijheid was vooral in het leuke en gezellige New Orleans duidelijk voelbaar. De muzieksteden Memphis en Nashville zijn ook zeker de moeite waard! De geschiedenis en de plantagehuizen onderweg maken de reis extra indrukwekkend. Via de Blue Ridge Parkway en Shenandoah National Park, met mooie vergezichten en natuur, kom je uit in de bruisende stad Washington DC. Het bezoek aan New York zal mij lang bijblijven, deze metropool moet je een keer bezocht hebben!

Tioga Tours Rianne

West-Amerika

Hoewel ik al veel van Amerika en Canada heb gezien, blijft West-Amerika toch favoriet. Hier word je elke keer weer verrast door de natuur. Yosemite National Park is een prachtig bosrijk park met hoge bergen, terwijl Bryce Canyon bekend staat om de rode gesteenten. De Grand Canyon is adembenemend mooi! En ook de Pacific Coast Highway, een kronkelende kustweg langs badplaatsen met uitzicht over de zee, verrasten mij.

Tioga Tours Rianne

Florida

Tijdens mijn reis in september 2015 naar Florida liet ik mij verrassen door parelwitte stranden, de helderblauwe zee en een heerlijke temperatuur. Wie gek is op mooi weer, prachtige stranden en pretparken kan zijn hart ophalen in deze Sunshine State! Ik vond met name de Florida Keys erg indrukwekkend. Vanaf Miami volg je de Overseas Highway over de uitgestrekte oceaan naar deze kleinere eilanden. De Keys zijn een paradijselijke bestemming voor wie houdt van snorkelen.

florida reis

Rocky Mountains & Chicago

Een paar jaar geleden kwam een grote wens uit: een reis naar Yellowstone! De rondreis startte in Denver. De Trail Ridge Road leidde ons door The Rocky Mountains richting Arches. Via Dinosaur reden we naar Grand Teton National Park wat grenst aan het oudste nationale park ter wereld: Yellowstone. Hier vind je kolkende rivieren, geisers, warmwaterbronnen, bizons en beren! We reden door weids Wyoming en eindigden de reis in Rapid City. Onderweg is er zoveel te zien: Devil’s Tower, Badlands, Custer State Park, Wind Cave National Park, Crazy Horse Memorial en Mount Rushmore. We sloten de reis af met een stop-over in Chicago, the Windy City. Deze bruisende stad aan Lake Michigan barst van de musea, winkels, stadsparken, strand en muziek!

Yellowstone National Park

Seattle naar Las Vegas

In 2023 konden we eindelijk de reis maken die wij in 2020 al hadden staan: van Seattle naar Las Vegas in vier weken. Na een dag Seattle te hebben verkend, haalden we de camper op en reden we direct door naar North Cascades National Park. Een onontdekte parel met als hoogtepunt Diablo Lake, een prachtig turquoise meer in de bergen. Het park is erg rustig en nog niet ontdekt door toeristen. Via de 'panhandle' van Idaho (Sandpoint) reden we naar Glacier National Park. Daar lieten we de camper een aantal dagen op de camping staan en huurden we een auto om onze tijd optimaal te benutten. We hebben hier een geweldige wandeling naar Hidden Lake gemaakt en zagen langs de Going to the Sun Road zowel grizzly als zwarte beren. Via de Beartooth Highway zijn we met de camper verder gereden naar Yellowstone, waar we vier dagen genoten van geisers, wildlife, bizons en zelfs wolven zagen! Richting het eindpunt Las Vegas hebben we naast de bekende nationale parken veel staatsparken bezocht, zoals Goblin Valley State Park en Kodachrome Basin State Park. In Capitol Reef National Park was het tijd om het avontuur op te zoeken en boekten we een jeep om naar de Bentonite Hills te rijden. Dit was echt spectaculair en buitenaards zou ik bijna zeggen (en totaal verlaten, wat een rust!). De laatste overnachting was op een van de mooiste campings; Atlatl Campground in Valley of Fire State Park. Vanaf deze camping was het nog een korte rit en konden wij de volgende dag de camper inleveren bij Road Bear in Las Vegas.

Yellowstone National Park
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan