Nienke Nieuwenhuis

Reisadviseur Nienke Als reisliefhebber is het fantastisch om je te verdiepen in twee schitterende landen: Amerika en Canada. Reizen vind ik heerlijk en als je van je hobby je werk kunt maken, is dat geweldig! In 2017 ben ik de uitdaging aangegaan bij Tioga Tours. Vertel mij je reiswensen en ik help je graag bij het samenstellen van jouw droomreis!

Mijn Bucketlist Amerika & Canada

  • De ruige natuur van Alaska en Yukon ontdekken
  • Escape from Alcatraz: zwemmend van Alcatraz naar San Francisco
  • Kajakken door de Bayou en de Everglades

Mijn tips

– Geocaching is fantastisch in Amerika, dus neem je GPS mee. Ze maken er vaak echt werk van en je vindt ludieke caches op prachtige en onontdekte plekken. De manier om het land eens op andere wijze te ontdekken.
– Neem een kijkje bij het visitor center van de natuurparken. Hier vind je veel informatie, vaak een een mooie film over het park en de medewerkers hebben veel goede tips. Bijvoorbeeld waar je het beste kunt zijn voor de zonsondergang, de actuele rangerprogramma's en onontdekte wandelpaden.
– Reizen jullie met kinderen? In veel nationale parken is een Junior Rangerprogramma. Haal het Junior Rangerhandboek op bij het bezoekerscentrum en verken het park. Als beloning krijgen de kinderen een 'Junior Ranger Badge' bij terugkomst.

West-Amerika

In het voorjaar van 2018 ging een grote wens van mij in vervulling: ik mocht op pad met een camper naar Yellowstone en de andere grote nationale parken van West-Amerika! Heerlijk kamperen in de natuur, op zoek naar beren, herten, bizons, eekhoorns en ander wild. Wandelschoenen aan en fotocamera mee. Elke dag was weer een nieuwe ontdekkingstocht.

Hoogtepunten van mijn reis waren:

  • De kleurrijke hete bronnen, stomende geisers en rijke wildlife van Yellowstone
  • Het verrassend schitterende en veelzijdige Grand Teton, een echte aanrader voor wandelaars en natuurliefhebbers
  • Sterren kijken in de Grand Canyon. Net in de dagen dat ik er was, was het nieuwe maan en er was een speciaal Night Sky programma. Er waren veel amateursterrenkijkers met hun telescopen die afgesteld stonden op allerlei planeten, de maan en andere sterrenstelsels.
  • De steile en uitdagende wandeling in Zion: de Angel's Landing Trail
Reisadviseur Nienke

Noordoost-Amerika

Een tweede plek in Amerika die hoog op mijn bucketlist stond, was een stedentrip naar New York. Samen met collega Brenda heb ik de steden New York, Washington en Boston gecombineerd met een autoreis door New England tijdens de Fall Foliage en een bezoekje aan de Niagara Falls.

Dit zijn mijn must-sees van deze reis: – De Highline in New York, een prachtig wandelpad over een oude spoorlijn op hoogte door de diverse wijken van de stad. – De natuur, stranden en fietsmogelijkheden van Cape Cod. – De Kancamagus Highway, een schitterende route door de kleurenpracht van de White Mountains.

Wil je onze avonturen nalezen: we hebben een blog bijgehouden van deze reis!

Reisadviseur Nienke

West-Canada

Een prachtige reis die ik in juni 2019 met mijn moeder maakte. In 2 weken reisden we met een auto van Calgary naar Vancouver. Wat genoten we van alle beren, visarenden, wapiti’s, azuurblauwe meren, watervallen en schitterende bergen. Eén van de hoogtepunten was ons verblijf in de Tyax Lodge bij Gold Bridge. Een schitterend, afgelegen plekje, waar je echt even helemaal weg bent in de natuur.

Na deze twee weken trok ik in mijn eentje verder met een truckcamper van Cruise Canada langs de Sunshine Coast en over Vancouver Island.

Reis een stukje met me mee in mijn blog van deze reis!

Reisadviseur Nienke

Noordwest-Amerika

Eind mei 2023 gingen we voor het eerst met onze dochter van toen net 2 op pad in Amerika. We haalden onze grote C-30 camper op in Phoenix en reden via Grand Canyon, Death Valley, Lake Tahoe, Crater Lake, John Day Fossil Beds, Mount Hood, Columbia River Gorge naar de Pacific Coast. Als laatste bezochten wij de staat Washington met Olympic, Whitby Island en North Cascades, om af te sluiten met een walvistour bij Seattle.

Mijn tips voor een reis met kleine kinderen:

  • Deryantentje: het bovenbed in de camper was haar speciale slaapplekje.
  • Ducttape en touw om speelgoed binnen handbereik op de tafel vast te maken.
  • Een goede draagzak zodat je samen een flinke wandeling kunt maken.
Reisadviseur Nienke

Florida

In 2008 heb ik een korte autorondreis door Zuid-Florida gemaakt. Een heerlijke bestemming, niet in de laatste plaats vanwege het lekkere weer. Hoogtepunten voor mij waren Sanibel Island met het J.N. 'Ding' Darling Wildlife Refuge en de Anhinga Trail in de Everglades, waar ik oog in oog stond met een alligator.

Reisadviseur Nienke

Michigan

In 2010 ben ik met mijn ouders en broer in de herfst in Michigan geweest. Naast het imposante Lake Michigan en de Sleeping Bear Sand Dunes, vond ik ook het in Duitse stijl nagebouwde stadje Frankenmuth een leuke stop. Een bezoek aan de enorme kerstwinkel Bronner’s Christmas Wonderland mag daar ook niet ontbreken.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan
{{javascripts}}