Chantal Scheffer

Reisadviseur Chantal In de tijd dat ik werkzaam was op het reisbureau heb ik veel landen bezocht en ook mooie rondreizen mogen maken. Onze roadtrip door Zuidwest-Amerika was zeker een van de mooiste. In 2022 heb ik de overstap naar Tioga Tours gemaakt. Ondertussen heb ik alweer meer mogen zien van de prachtige bestemmingen.

Favoriete steden

  1. New York
  2. San Francisco
Reisadviseur Chantal

Op mijn bucketlist

  • Florida
  • Vancouver Island
  • Eigenlijk wil ik alles in Amerika & Canada wel zien ;-)

Tips

  • Het uitzicht over New York vanaf het Empire State Building en fietsen door Central Park
  • Een bezoek aan Alcatraz in San Francisco
  • Doe in Vegas de FlyOver. Wij kozen voor Zuidwest-Amerika. Je zweeft over de beroemde nationale parken en een stukje van de Strip met al zijn fonkelende lichten.

New York

Mijn eerste kennismaking met Amerika was met een studiereis naar New York. Wat een geweldige stad is New York en wat voel je je hier klein tussen al die wolkenkrabbers. Wat heb ik hier veel kilometers te voet afgelegd en veel gezien. Zelf vond ik Central Park erg mooi en vanaf de hoogste etage van het Empire State Building en Top of the Rock heb je een prachtig uitzicht over de stad. Leuk om er eentje overdag en de ander in de avond te bezoeken.

Reisadviseur Chantal

Autoreis Zuidwest-Amerika

Tijdens onze autorondreis door Zuidwest-Amerika bezochten we veel steden: San Francisco, Los Angeles, San Diego en Las Vegas. Uit dit rijtje was San Francisco mijn absolute favoriet. De stad is redelijk compact en het heeft toch veel verschillende delen, zoals Fisherman’s Warf, Little Italy en Chinatown. Rijden over de Golden Gate Bridge was een onvergetelijke ervaring en het bezoek aan Alcatraz maakte ook veel indruk. Je kunt daar een Nederlandstalige audiotour volgen en dat brengt de plek echt tot leven. Ook de nationale parken vond ik erg mooi en ze zijn allemaal heel verschillend. Een van de nationale parken die we bezochten was Yosemite National Park. We waren hier begin juni en dan zijn er veel watervallen te zien. Ook Zion National Park was favoriet. Hier kun je een mooie wandeling maken langs de uitgeslepen kloof. Als je natte voeten niet erg vindt, raad ik zeker aan om een stukje door de Narrows te lopen.

Reisadviseur Chantal

Camperreis: van Salt Lake City naar Las Vegas

Tijdens onze camperreis een aantal jaren later, lag de nadruk vooral op de nationale parken. We wilden Yellowstone combineren met de nationale parken van Utah. Daarom kozen we voor een handige one-way van Salt Lake City naar Las Vegas. We reisden in het hoogseizoen en dat vond ik ondanks de verwachte hoge temperaturen heel goed te doen. Het is wel aan te raden om inspannende wandelingen vroeg in de ochtend te plannen! Daarna kun je fijn afkoelen in een zwembad op een camping of in de airco van je camper. Na de start in Salt Lake City stond al snel het eerste nationale park op de planning: Yellowstone. Wat is dat een bijzonder park met alle geisers, gekleurde bronnen en wildlife. We zagen erg veel bizons. Met tussenstops in Grand Teton en Dinosaur bereikten we Arches National Park. Dit was een van mijn favoriete parken. We deden de populaire hike naar Delicate Arch, maar de minder bekende Sand Dune Arch was ook erg spectaculair. Hierna bezochten we Monument Valley, Page, Bryce, Zion en Valley of Fire State Park. In Page moet je zeker naar de Horseshoe Bend en een van de slot canyons bezoeken. Wij kozen voor de Upper Antelope Canyon. Deze kloof is de laatste jaren heel populair geworden, maar wij vonden het het waard. Het is zo'n bijzondere plek.

Reisadviseur Chantal
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan
{{javascripts}}