Karin

Reisadviseur Karin De liefde voor reizen is mij met de paplepel ingegoten. Deze liefde voor reizen, avontuur en de nieuwsgierigheid naar het onbekende is daarna alleen maar groter geworden. Ik heb al heel veel van de wereld mogen zien. In juni 2015 ben ik samen met mijn man drie weken door West-Canada gereden. De liefde voor dit deel van de wereld is daarmee alleen maar meer gegroeid. Sinds juni 2021 versterk ik het enthousiaste team van Tioga Tours en wil ik met mijn ervaring en kennis meer mensen iets van Canada en Amerika laten zien.

Bezochte gebieden

Canada: Nova Scotia, Ontario, Quebec en West-Canada
VS: New York, Chicago en Alaska

Favoriete steden

 1. New York
 2. Vancouver
 3. Chicago
Reisadviseur Karin

Favoriete parken

 1. Jasper National Park
 2. Denali National Park
 3. Cape Breton Highlands National Park

Ontario & Quebec

Mijn allereerste kennismaking met Amerika en Canada was een trip met mijn opa naar familie nabij Toronto. Vanuit daar hebben we de Niagara-watervallen, Chicago en New York bezocht. Glooiende landschappen afgewisseld met Canadese dorpjes en indrukwekkende steden, echt zoals ik mij Oost-Canada vooraf had voorgesteld. In Chicago hebben we een boottocht gemaakt over de Chicago-rivier. Met de lift zijn we naar het Skydeck van de Willis Tower gegaan (toen nog de Sears Tower). Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht op Chicago en Lake Michigan. Vanuit Chicago zijn we met de Greyhound-bus naar New York gereisd en via de Niagara-watervallen weer terug naar Toronto.

Twee jaar later ben ik nogmaals naar Toronto gevlogen en heb ik Ontario en Quebec met de auto en trein verder ontdekt. De afwisseling van uitgestrekte bossen en meren met gezellige steden als Quebec-stad en Ottawa is wat Ontario en Quebec zo leuk maakt.

Reisadviseur Karin

Tips Oost-Canada

 1. Verblijf in de houten Sacacomie lodge, aan het prachtig gelegen gelijknamige meer met bossen zover het oog reikt. Ik had hier maar kort de tijd maar zou hier graag nog een keer naar terug willen.
 2. Eet een Bevertail in Ottawa: een heerlijke zoete lekkernij in de vorm van een beverstaart.
 3. Bezoek een lokale mennonieten of amish markt waar lokale producten worden verkocht.

New York

In 2014 zijn we als verrassing met de hele familie een paar dagen naar New York geweest. Als je vanuit het vliegtuig de skyline ziet herken je het direct van tv. Er is zoveel te zien en te doen dat je je hier geen moment hoeft te vervelen. New York heeft terecht de naam 'The city that never sleeps'. Een bezoek aan Central Park, Museum of National History, Times Square en 9/11 memorial mogen zeker niet ontbreken bij een bezoek aan New York.

Reisadviseur Karin

Tips New York

 1. Ga voor zonsondergang met de lift naar 'Top of the Rock' - de top van Rockefeller Center. Zo heb je een prachtig uitzicht op New York overdag. Als je even wacht ook prachtige foto's van New York by night!
 2. Wil je wat geld besparen neem dan de gratis Staten Island Ferry. Deze vaart langs het Vrijheidsbeeld.
 3. Verblijf in Harlem en ga eten bij Sylvia's: 'The queen of soul food'

West-Canada

Hoog op mijn lijst stond West-Canada en eind juni 2015 ben ik met mijn man naar Vancouver gevlogen voor een 3-weekse reis via Vancouver Island naar Calgary. 'Als we ooit gaan emigreren dan is het Australië of West-Canada', zo mooi is het hier! Een orka excursie vanuit Victoria, vissen en wandelen in Pacific Rim National Park, onderweg beren en ander wildlife spotten, raften in Wells Gray Provincial Park om als afsluiting een helikoptervlucht te maken boven de Rocky Mountains. Pas dan besef je hoe immens groot de Rocky Mountains zijn! West-Canada is voor mij als natuurliefhebber dan ook één van de mooist bestemmingen.

Reisadviseur Karin

Tips West-Canada

 1. Ga met zonsopgang of zonsondergang op pad zodat je de meeste kans hebt om wildlife te spotten.
 2. Ben je een echte 'meatlover' ga dan net buiten Clearwater op weg naar het Wells Gray Park eten bij Hop 'n Hog.

Nova Scotia

Nova Scotia heeft mij positief verrast! Het is geheel anders dan de rest van Canada en daarom erg geliefd bij Amerikanen. Nova Scotia heeft een maritiem karakter en wordt gekenmerkt door een afwisselende kustlijn met leuke vissershaventjes. Bij aankomst in Halifax hebben we 's ochtends de de Citadel bezocht vanaf waar je een mooi uitzicht hebt over de havenstad. Langs de ruige zuidkust met vuurtorens en vissersplaatsjes zijn we via Kejimkujik National Park en een korte kanotocht naar de noordkant gereden. Langs de hele noordkust kun je het grootste getijdeverschil goed zien. Mijn hoogtepunt van de reis was het ruige Cape Breton Highlands waar we vervolgens naartoe zijn gereden! De weg slingert langs de kust om vervolgens dwars over het schiereiland de westkust verder te volgen. Ik vond het met mijn Schotse achtergrond leuk te merken dat je aan de oostkust nog steeds schotse invloeden hebt (er wordt zelfs Gaelic gegeven op school) terwijl het westen van Cape Breton Frans is ingesteld.

Reisadviseur Karin

Tips Nova Scotia

 1. Ga op Cape Breton onderweg lunchen bij Rita's Tearoom in Big Pond.
 2. Ga vroeg op pad zodat je één van de eersten bent die de Skyline Trail wandelt

Alaska

Al lang op mijn wensenlijstje en in 2018 was het dan eindelijk zover! Alleen de vlucht al over Groenland om zo vanuit het noorden Alaska binnen te vliegen en Mount Denali te zien was al indrukwekkend! De dagtrip vanuit Fairbanks over de Dalton Highway tot aan Coldfoot en terug met een bushplane was een fantastische ervaring! Mijn favoriete trip was die door Mount Denali National Park waar we de Big Five hebben gezien: elanden, grizzly beren, dall schapen, caribou's en een wolf die voor een heuse 'verkeersopstopping' zorgde. Meestal is de top van Mount Denali in wolken gehuld. Wat een geluk dat op de terugreis naar Fairbanks Mount Denali zich in volle glorie liet zien.

Reisadviseur Karin

Tips Alaska

 1. Een leuke stop vanuit Denali naar Fairbanks is 49th State Brewing Company waar een replica van de bus van de film Into the Wild staat.
 2. Reis je vanaf eind augustus dan heb je kan het noorderlicht te zien!
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
{{javascripts}}