Rebekka de Jager

Reisadviseur Rebekka Ik ben sinds 1999 werkzaam in de reiswereld en in december 2021 begonnen bij Tioga Tours. Ik ben blij dat ik mijn (lange) ervaring bij het reisbureau mee kon nemen. Ik kan dit goed gebruiken voor het samenstellen voor de mooiste rondreizen in Amerika en Canada. Bovendien heb ik familie in Amerika wonen en hierdoor al vele malen Zuidwest-Amerika bezocht.

Favoriete gebieden

  1. West-Amerika
  2. Chicago
  3. Niagara Falls
Reisadviseur Rebekka

Favoriete steden

  1. San Diego
  2. Los Angeles
  3. San Francisco
  4. Sedona

Favoriete plek

Niagara Falls (per helikopter)

Bucketlist

Aangezien ik zelf paarden heb, zou ik heel graag een reis door Wyoming en Montana willen maken. Te paard over de prairies van de ene ranch naar de andere ranch, onderweg slapen in verschillende lodges en genieten van de mooie natuur. Het ultieme Wild West-gevoel ervaren. Maar ook zou ik heel graag New York willen zien. Het lijkt mij geweldig om de combinatie van drukke stad met de rust in het Central Park te ervaren.

Tips

San Diego: Hotel Del Coronado is een hotel dat in laat victoriaanse Queen Anne-stijl is opgetrokken. Vele beroemdheden, presidenten en vorsten hebben hier overnacht. Tevens is het hotel ook gebruikt voor vele films. Je mag het hotel bezoeken om de mooi stylen te zien en door de mooie tuin naar het strand te gaan.
Julian: Western stadje in het zuiden van Californië bekend om zijn beste Apple Pie.
Seligman: Stadje gelegen op de Route 66, historische motels, karakteristieke tankstations en kleine winkeltjes.
Winslow, Route 66: Bekend van het nummer van The Eagles 'Take it Easy': Standing on the corner of Winslow Arizona. Hier vind je diverse winkels en standbeelden van de Eagles.

Reisadviseur Rebekka

West-Amerika:

In 2002 heb ik voor het eerst kennisgemaakt met Zuidwest-Amerika. Dit was mijn eerste familiebezoek aan Californië en het land heeft gelijk mijn hart gestolen, zoveel dat ik er inmiddels al een keer of zeven ben geweest. In 2002 ben ik vooral bij de familie geweest en heb ik de omgeving van San Diego en Los Angeles bezocht. Dit smaakte naar meer! In 2003 ben ik teruggegaan en heb ik San Francisco, Las Vegas, Grand Canyon, Flagstaff, Sedona, Palm Springs en Los Angeles bezocht.

Reisadviseur Rebekka

San Francisco

Het is een geweldige ervaring om door San Francisco te wandelen en aan Pier 39 een San Francisco Clam Chowder te eten, kijkend naar de zeehonden die genieten van de zon bij de Pier. Ben je met de auto? Rijd dan eens over de Lombard Street. De meest bochtige straat ter wereld. Het meest beroemde deel van de weg is slechts een huizenblok lang, maar telt 8 scherpe haarspeldbochten. Voor diegene die Full House nog kennen, ook de huisjes met zijn park ervoor zijn te vinden in San Francisco. Vergeet een ritje met de cable train niet en een bezoek aan Alcatraz hoort ook op het afvinklijstje. De Golden Gate Bridge is erg leuke om overheen te fietsen. Wel kan deze soms in de mist liggen omdat het aan zee ligt.

Reisadviseur Rebekka

Sedona

Ik vond Sedona echt geweldig, ik was erg onder de indruk van de rode rotsformaties. De plaats zelf is zo gezellig en je hebt er mooie wandelroutes.

Reisadviseur Rebekka

San Diego

Deze stad is toch wel mijn favoriet. Naast een ontzettend leuke binnenstad is bijvoorbeeld het bijwonen van een baseballwedstrijd van de San Diego Padres een leuke ervaring. Het Bilbao park is een mooi stadspark. Je hebt hier 486 hectare aan wandelpaden, tuinen, musea, galerieën, theaters, restaurants en de wereldberoemde dierentuin. Omdat er het hele jaar wel wat te doen is, is het een populaire plek voor toeristen en inwoners. In San Diego vind je ook Seaport Village. Dit is een winkel- en eetcomplex aan het water naast San Diego Bay in het centrum van San Diego. La Jolla is een wijk in San Diego waar je het “Childerspool” vindt. Je zult denken dat het een zwembad is, maar de zeehonden hebben zich dit kleine stuk zandstrand toegeëigend. Het is een prachtig schouwspel om te zien.

Reisadviseur Rebekka

Julian

Vanuit San Diego ga ik altijd even naar Julian. Julian is een oud western stadje gelegen in de bergen op een uurtje rijden ten oosten van San Diego. Julian staat bekend om de ovenverse Apple Pie’s. Deze mag je dan ook zeker niet overslaan als je er bent. Verder heb je er gezellige restaurants, leuke en knusse winkeltjes en je vindt er een aantal galerijen. Ben je een wijnliefhebber? Dan mag je de Menghini Winery niet overslaan. Mike en Toni Menghini vertellen je graag meer over de wijnen tijdens een proeverij.

Seligman

Dit is een historische plaats aan de Route 66, de plek vormde inspiratie voor de Disney-Pixar’s Cars. Je vindt hier leuke souvenirwinkels en vergeet niet wat eten te halen bij Delgadillo’s Snow Cap.

Reisadviseur Rebekka

Chicago

Chicago is een prachtige stad met veel architectuur zoals de Willis Tower, het Hancock Building en de Navy Pier. De stad ligt aan Lake Michigan en heeft mooie oevers met veel stranden en parken. Ik ben zelf naar de 95ste verdieping gegaan van de Hancock Building. Destijds was het al bijzonder om zo over de stad te kijken maar nu hebben ze er een nieuwe attractie genaamd TILT. Je hebt hier wel een sterke maag voor nodig, het raam kantelt 30 graden. Zo kun je van achter het glas vrijwel recht naar beneden kijken over de Magnificent Mile. In de Hancock building vind je ook The Cheesecake factory. Dit is een restaurant waar je als dessert kunt kiezen uit een van de vijftig smaken cheesecakes.

Reisadviseur Rebekka

Amish

Op een van mijn reizen van Chicago naar de Niagara watervallen zijn wij door een aantal plaatsen gereden waar je de Amish nog tegenkomt. Ik was erg onder de indruk hoe deze gemeenschap met elkaar leeft. Wanneer je langs de boerderijen rijdt en je ziet kinderen nog spelen met dozen in de tuinen dan besef je wel dat even in een ander tijdperk bent. Geen auto’s maar paarden en koetsen. Mannen die met hun paarden het land bewerken. Tijdens het bezoek heb ik een winkel bezocht en de mensen zijn erg vriendelijk en willen je graag vertellen hoe hun leven eruit ziet. Het valt je dan ook direct op dat er geen elektriciteit te vinden is want alles wordt via een traditionele olielamp verlicht. Mocht je tijdens je reis in Amerika in de buurt van een Amish gemeenschap zijn dan zou ik ze zeker een bezoek brengen.

Reisadviseur Rebekka

Niagara Watervallen (Canadese kant)

In 2003 heb ik de Niagara watervallen bezocht. Op advies zijn we naar de Canadese kant gereden ook wel de Horseshoe Falls genoemd. Je vindt hier diverse uitkijktorens, attracties en voorzieningen. Een aanrader is een boottocht te maken met de Maid of Mist naar de voet van de watervallen. Je krijgt hier regenjassen mee want droog kom je er niet van terug. Zelf heb ik een helikoptervlucht boven de Niagara watervallen gemaakt. Tijdens deze vlucht zie je ook de Niagara-rivier in de Niagara Gorge, de Whirlpool Rapids en de Rainbow Bridge. Wat een fantastische ervaring was dat om te doen dus zeker een aanrader.

Reisadviseur Rebekka

West-Canada

In 2022 maakte ik een camperreis door West-Canada, van Calgary naar Vancouver via de ‘Sunshine Coast’. Hoogtepunten van deze reis waren de Blue River Safari, een geweldige riviersafari op zoek naar wildlife, walvissen spotten bij Tofino, het prachtige Lake Louise wat ook wel bekend staat als ‘the Jewel of the Rockies’ en het onwerkelijke ijsblauwe meer ‘Peyto Lake’. Zelfs de ferry overtochten waren adembenemend!

Reisadviseur Rebekka

Texas & Deep South

Mijn camperreis door Texas en de ‘Deep South in juni 2023 bracht me van het bruisende Houston naar de muzikale klanken van New Orleans in Lousiana. Via iconische tussenstops zoals ‘The River City’ Memphis en Nashville, de beroemde thuisbasis van country- en westernmuziek. Onderweg ontdekte ik het levendige hart van de bluesmuziek op ‘Beale Street’ in Memphis, verkende ik het landgoed ‘Graceland’ van Elvis Presley, en genoot ik van de een bijzondere rondleiding en proeverij in de ‘Jack Daniels Distillery’ in Lynchburg, bekend van de wereldberoemde whiskey. Wat ook heel bijzonder was aan deze reis was een bezoek aan de 'Oak Alley Plantation' in New Orleans, met een oprijlaan van eeuwenoude eiken, een levendige herinnering aan de geschiedenis als 18e-eeuwse suikerplantage.

Reisadviseur Rebekka
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan
{{javascripts}}