Tessa Haringsma

Reisadviseur Tioga Tours Rond mijn zestiende heb ik mijn passie voor reizen ontdekt. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te ontdekken; nieuwe plekken, mensen, cultuur, alles! Op elke nieuwe bestemming leer ik dingen over mensen en plaatsen waar ik voorheen nooit bij stil heb gestaan, en dat vind ik best gaaf. Je kunt op een plaatje of foto eigenlijk maar zo weinig zien. Je moet het beleven om het echt te ervaren. En die kans wil ik ook graag aan andere mensen geven. Sinds 2022 mag ik dit doen bij Tioga Tours. In Amerika en Canada heb ik tot nu toe West-Canada en New York gezien en er staan nog heel wat reizen op mijn verlanglijstje.

Bezochte gebieden

New York City & West-Canada

Bucketlist Amerika

  1. Angels Landing in Zion beklimmen
  2. Zonsondergang bij Horseshoe Bend beleven
  3. Autoreis door de Deep South maken
Reisadviseur Tessa

Bucketlist Canada

  1. Newfoundland bezoeken
  2. Op zoek naar Spirit Bears in Great Bear Rainforest
  3. De Rocky Mountaineer door de Rockies rijden

West-Canada

Tijdens mijn rondreis door West-Canada bezocht ik alle highlights van de regio: Vancouver, Vancouver Island en de Rocky Mountains. Onze reis was in september, in de periode na de hevige bosbranden bij Kelowna. Op een rookgeur na hebben we hier gelukkig weinig van gemerkt. Het weer was ook prachtig voor de maand september. Aangename temperaturen en vaak heel zonnig. Later waren er wel een paar regenachtige dagen, hierdoor kon de excursie met het floatplane in Whistler niet doorgaan en werd ook de berenexcursie in Ucluelet gecanceld. De whale watching in Campbell River ging gelukkig wel door. Hier hadden we prachtig weer en zagen we walvissen en orka's. Als je in september reist, heb je ook kans om de zalmtrek te zien. We gingen hiervoor naar Bailey's Chute in Wells Gray Provincial Park. Dit is echt heel bijzonder om te zien. Als echte Hollanders maakten we ook een fietstocht. Bij Myra Canyon kun je met Nederlandstalige gidsen op pad. Je fietst over een oude spoorlijn, over bruggen en door tunnels. Je hebt een geweldig uitzicht over de heuvels van British Columbia. Eén van de hoogtepunten vond ik Banff. Het is een erg gezellige plaats met een heel Zwitsers sfeertje. Als je hier bent, bezoek dan zeker de Johsnton Canyon.

Reisadviseur Tessa

New York City

In New York was ik samen met andere collega's uit de reisbranche. Het was een hele drukke trip waarin ik belangrijkste bezienswaardigheden heb gezien. Het begon al goed: op vliegveld JFK stond een helikopter voor ons klaar. We vlogen langs de indrukwekkende skyline en werden in stijl bij ons hotel afgezet. Mijn tip is om in de avond naar Times Square te gaan. Met alle grote schermen vol reclame, de mensenmassa en het chaotische verkeer is dat een hele beleving. Op ons programma stond ook het 9/11 Memorial & Museum. Dit was erg indrukwekkend en veel groter dan ik had verwacht. Wat er tijdens mijn bezoek echt uitsprong waren Chelsea Market en de High Line. De High Line is een soort stadspark, op een oud treinspoor boven de straten van Manhattan. Bij Chelsea Market kun je na je wandeling een heerlijke lunch kopen. Verder zijn er in New York veel wolkenkrabbers die je kunt bezoeken, er is veel keus. Een populair en redeijk nieuw uitzichtpunt is de Summit, maar vergeet ook zeker de Edge niet! Dit was mijn favoriet. Als afsluiter van de reis vlogen we business class terug. Fantastisch om dat eens mee te maken!

Reisadviseur Tessa
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan
{{javascripts}}