Henriëtte Hofstede

Reisadviseur Tioga Tours Na jaren op een algemeen reisbureau te hebben gewerkt, ben ik sinds 1 juni 2016 de uitdaging bij Tioga Tours aangegaan. Hier kan ik mij helemaal richten op Amerika en Canada, twee prachtige landen om rond te reizen.

Favoriete steden

  1. New York
  2. San Francisco
  3. New Orleans

Favoriete parken

  1. Zion National Park
  2. Yosemite National Park
  3. Yellowstone National Park

Reistips

  • Huur een fiets in San Francisco en fiets de Golden Gate Bridge over, bezoek het gezellige Sausalito en neem de ferry terug
  • Boek een helikoptervlucht boven de Grand Canyon
  • Raften op de Snake River
  • Freemantrail in Boston

Rondreis West-Amerika

Samen met collega Irene heb ik een prachtige rondreis door West-Amerika gemaakt. De reis begon in het relaxte San Francisco, waar je heerlijk kunt rondstruinen in Chinatown of de hippiewijk. Natuurlijk mag een ritje met de cable car en een bezoek aan Alcatraz niet ontbreken! Daarna reden we met de camper naar Yosemite. Een prachtig groen park met hoge bergen en watervallen. Andere parken die we bezochten: Zion, Bryce, Capitol Reef, Arches, Monument Valley, Page en de Grand Canyon. Stuk voor stuk prachtig! Ik vond het fijn dat je in de meeste parken gebruik kunt maken van gratis shuttlebussen. Op de route richting Las Vegas hebben we een stukje van Route 66 gereden. Stop onderweg bij de Hackberry General Store om leuke souvenirs te scoren. De reis eindigde in Las Vegas. De strip met zijn hotels, casino’s en overweldigende neonverlichting. Je kijkt er je ogen uit! Het was een fantastische reis, vooral de afwisseling van steden en de natuurparken sprak mij erg aan.

Reisadviseur Henriëtte

Noordwest-Amerika

In juni 2018 heb ik weer een fantastische reis door Amerika gemaakt, deze keer naar het Noordwesten met The Rocky Mountains en Yellowstone. Prachtige natuurparken zoals Grand Junction, Black Canyon of the Gunnison, Estes Park, Custer State Park, Grand Teton en niet te vergeten Yellowstone worden afgewisseld door gezellige "wildwest-stadjes" waar je weer even terug gaat in de tijd. Het meest heb ik genoten van een enorme kudde bizons die de weg versperden in Custer State Park: een mooie gelegenheid om deze enorme beesten van dichtbij op de foto te zetten. Verder vond ik Yellowstone erg bijzonder met zijn vele hotsprings, The Old Faithfull-geiser en de Lamarvallei met zijn vele bizons. We sloten de reis af met een spectaculaire excursie: raften op de Snake River bij Jackson/ Grand Teton. Echt een aanrader!

Reisadviseur Henriëtte

New England, een heel ander Amerika

Een ruige kust met veel vuurtorens, groene parken, prachtige watervallen, gemoedelijke dorpjes. New England heeft mij aangenaam verrast! Nadat we in Boston de camper hebben opgehaald zijn we via de kustplaastjes Kennebunckport en Portland richting National Accadia park gereden. Een prachtig park waar je je niet snel zult v​ervelen. Uiteraard mag een bezoek aan het gezellige Bar Harbor niet ontbreken. Vervolgens zijn we naar de White en de Green Mountains gereden. Beide gebieden zijn uitstekend geschikt voor outdoor activiteiten zoals wandelen, mountainbiken en kanoën. Zo ook Fingerlakes, waar ik zeker de Gorge Trail bij Watkins Glen state park kan aanraden. Na een bezoek aan de Niagara watervallen, waar wij ook de beroemde poncho's hebben aangetrokken voor de boottocht naar de watervallen, zijn we weer richting de kust gereden. Cap Cod, wat een leuke afsluiter van deze mooie reis. Je kunt hier heerlijk fietsen, een walvis tour maken, maar vergeet vooral het gezellige Provincetown niet te bezoeken.

Reisadviseur Henriëtte
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!