Lisa Huis in 't Veld

Lisa Al tijdens mijn studie Nederlandse Taal & Cultuur vloog de ene na de andere tekst voor Tioga Tours uit mijn toetsenbord. Nu houd ik me bezig met marketing en communicatie. Heel leuk en afwisselend!

Bezochte gebieden

Zuidwest-Amerika; Rocky Mountains (Colorado, Wyoming, Montana); West-Canada, Yukon, een klein stukje Alaska (Skagway, Top of the World Highway), Oost-Amerika van New York tot Florida en tot slot Montréal, Toronto en de Niagara Falls.

Valley of Fire

Favoriete steden

  1. San Francisco
  2. New York
  3. Toronto

Favoriete parken

  1. Tombstone Territorial Park (Yukon)
  2. Death Valley National Park (Californië)
  3. Valley of Fire State Park (Nevada)

Tips:

  • Neem de tijd voor Charleston (South Carolina) en Savannah (Georgia). Je vindt er antebellum-huizen, indrukwekkende plantages, heerlijk sea food, witte zandstranden en moerassen vol alligators.
  • Ga off the beaten track in staatsparken en National Monuments. Mijn favorieten: Valley of Fire State Park (Nevada), Goblin Valley State Park (Utah) en Colorado National Monument (Colorado).
  • Bespaar niet op excursies, vooral niet bij de Niagara Falls. De Hornblower is een must, net als de Journey Behind the Falls. Zo ervaar je de machtige watervallen pas echt.
  • Ga toch fietsen. Bijvoorbeeld over de National Mall in Washington DC en door Cades Cove in de Smoky Mountains.

Washington DC

Wat doe ik zoal?

Met mijn diploma Nederlandse Taal & Cultuur op zak, vormde ik in mijn uppie de redactie van Tioga Tours. Tekstredactie maakte al snel plaats voor contentcreatie. En van contentcreatie rolde ik in social media-strategie, evenementorganisatie en marketingcommunicatie. Op dit moment neem ik ook een deel van het Product Management voor mijn rekening. Dat loopt uiteen van het ontwikkelen van nieuw aanbod tot zorgen dat alle camperhuurtarieven kloppen. Van alles wat dus. En dat maakt mijn werk zo leuk.

UFO Center

Verliefd op de VS

Het land van onbegrensde mogelijkheden stelt nooit teleur vanwege zijn bijzondere contrasten. Op de zoutvlakte van Death Valley National Park sta je op het laagste punt van het continent (-86 meter onder zeeniveau). Aan de rand van de Grand Canyon is de aardbodem ver te zoeken. Het verschil tussen West- en Oost-Amerika is ook erg mooi. Een Lonely Planet-auteur vatte het mooi samen: ‘When it's 9:30 in New York, it's 1937 in Los Angeles’. Ja, New York City is de hipste en meest bruisende plaats op aarde. Je raakt er niet uitgekeken. Na 3,5 uur in de trein stap je uit in Washington DC, dat één groot openluchtmuseum is. Ga je in de herfst, knoop er dan een auto- of camperreis aan vast. Ik beleefde de Indian Summer in Shenandoah National Park, aan de Blue Ridge Parkway en in de Great Smoky Mountains. Beautifall! Een aantal jaren later bezocht ik de regio weer, maar nu nam ik een duik in de geschiedenis van de Capital Region. Vooral de Golden Triangle is interessant voor geschiedenisliefhebbers, maar zeker ook voor gezinnen met kinderen. De plekken Williamsburg, Yorktown & Jamestown zijn in feite grote openluchtmusea vol (nagebouwde) schepen, interactieve tentoonstellingen en kolonistennederzettingen. Gekostumeerde gidsen leiden je rond en geven demonstraties.

Grand Canyon Arizona

Wonderschoon West-Canada

West-Canada is op een heel andere manier indrukwekkend. De Rocky Mountains zijn ontzagwekkend en toch erg toegankelijk. De turkooizen kleur van de meren, beken en rivieren verveelt nooit. West-Canada is een ideale bestemming als je houdt van ruige natuur. In de bekende toeristische plaatsen Banff en Lake Louise is het druk, maar loop een kilometer verder (of ga net buiten het hoogseizoen!) en je hebt de natuur voor jezelf. In Wells Gray Provincial Park waren wij op een septemberavond de enige bezoekers. Dát zijn de momenten die je niet snel vergeet.

Dawson Falls Wells Gray

Yukon

Wat ik ook nooit vergeet is de vlucht boven Tombstone Territorial Park in Yukon, Canada. We vertrokken vanaf Dawson City en na een uur vliegen over bergpieken en uitgestrekte toendra, landden we midden op de Dempster Highway. Yukon is niet te omschrijven. Je moet het zelf ervaren. De leegte, de eindeloze wegen, de roep 'Gold in the Yukon' die nog tussen de bergen echoot en de spanning of het noorderlichtshow deze avond wél doorgaat.

Tombstone
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan