Nienke Prins

Reisadviseur Tioga Tours De eerste keer dat ik Amerika bezocht, in oktober 2008, was ik gelijk verkocht! Sequoia National Park was het eerste park dat ik bezocht en dit vind ik nog steeds een van de mooiste parken van West-Amerika. De General Sherman Tree die hier staat, met een omvang van bijna 32 meter en een hoogte van 84 meter, is zeer indrukwekkend!

Bezochte gebieden

West-Amerika, Rocky Mountains, Oost-Amerika, Deep South, Florida, West-Canada.

Favoriete steden

  1. New York
  2. Memphis
  3. San Francisco

Favoriete parken & natuur

  1. Sequoia National Park
  2. Yellowstone National Park
  3. Rocky Mountain National Park
Sequoia National Park

Tips:

  • Leuke route: New York - Miami en neem de route langs de kust, via de Outer Banks. De steden Savannah, Charleston en St. Augustine zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.
  • Bezoek de omgeving van Rapid City en Yellowstone en combineer dit met verschillende ranches in de buurt. Een bezoek aan Deadwood mag ook niet ontbreken en de route door de Bighorn Mountains bij Buffalo is prachtig!
  • Whalewatching bij Moss Landing (Monterey). Een fantastische ervaring waarbij we niet alleen de immens grote walvissen mochten bewonderen, maar waar we ook werden overvallen door honderden dolfijnen die in een groep op ons af kwamen zwemmen, waanzinnig.

Zuidwest-Amerika

Zuidwest-Amerika heb ik ondertussen meerdere keren bezocht, in verschillende seizoenen en zowel met de auto als per camper. Elke keer weer ben ik verrast door de enorme schoonheid van dit deel van Amerika, wauw… wat spectaculair! Elke keer zie ik weer nieuwe dingen. Zo stonden de Tioga Pass, Arches, Capitol Reef en Monument Valley pas bij mijn tweede reis op het programma. Als je met kinderen reist, is Zuidwest-Amerika een hele goede bestemming voor in de meivakantie. Een kortere route is goed haalbaar en het is op veel plaatsen ook niet te warm. Alleen in de hoger gelegen gedeelten kan er soms nog sneeuw vallen, zoals in Bryce Canyon. De temperatuur is verder juist heel aangenaam. Kortom: een goed alternatief voor de duurdere en drukkere zomervakantie. Met familie heb ik twee weken in de meivakantie een deel van het zuidwesten bezocht: van Las Vegas tot San Francisco. Het hoogtepunt was toch wel Bryce Canyon in de sneeuw. Het uitzicht op de besneeuwde toppen onder de zon en een strakblauwe lucht was echt geweldig!

In 2022 maakte ik een reis die wederom wat plaatsen bevatte die ik nog nooit had gezien. Het was een route vanuit Phoenix via Sedona naar Las Vegas en Dallas. Lees meer over dit bezoek aan Arizona en Texas. Ik kijk nu al uit naar mijn volgende bezoek aan West Amerika, ik ben nog lang niet uitgekeken.

Nienke in Zuidwest-Amerika

De Rocky Mountains van Amerika

In 2023 zocht ik het een stukje noordelijker: de Rocky Mountains van Amerika stonden op het programma en Yellowstone mocht natuurlijk niet ontbreken. We haalden de camper op in Denver en leverden hem weer in in Salt Lake City. We reisden in de tweede helft van augustus. Voor mij was dit de eerste keer dat ik in het hoogseizoen in Amerika was. Dit is prima bevallen, qua weer was het goed te doen en de drukte viel erg mee. Deze route had ik grotendeels al gezien, maar omdat de natuur hier zo prachtig en indrukwekkend is, zijn we terug gegaan. Rocky Mountain National Park zag ik voor het eerst en dit park verraste mij! Wat een prachtige natuur en fantastische uitzichten. Soms wat spannende, hoge wegen (wat overigens goed te doen is met de camper!), maar het uitzicht maakte alles goed! Hier wil ik vaker heen.

Nienke in Grand Teton

West-Canada & Yellowstone

West-Canada is voor natuurliefhebbers een walhalla. Vancouver Island vind ik een echte aanrader: Victoria is een charmante stad en in Tofino is 'whale watching' een unieke ervaring. Aan het eind van de reis stond Yellowstone op het programma. Wat een prachtig en boeiend park door de vele geisers en indrukwekkende hot springs. Ook bijzonder is dat je een grote kans hebt om beren, bizons, herten en coyotes te zien.

Tioga Tours tip Yellowstone

South Dakota & omgeving

Ook Colorado, Wyoming en South Dakota staan op mijn lijstje bezochte staten. Wat mij meteen opviel, waren de goede sfeer en de vriendelijkheid van de mensen in Wyoming. Je krijgt een warm welkom en ze doen er alles aan om het je naar de zin te maken. Cowboys, ranches en rodeo’s: je krijgt hier echt het gevoel van het Wilde Westen. In South Dakota wordt het landschap ineens heel anders, hier is het land een stuk vlakker. Maar wat een variëteit aan bezienswaardigheden! Met Rapid City als uitvalsbasis ben je op relatief korte rijafstand van Mount Rushmore, Crazy Horse Memorial, Custer State Park, Devils Tower en het magische park Badlands National Park. Het bizarre en desolate landschap van de Badlands heeft een onuitwisbare indruk op mij gemaakt. In Colorado werd ik verrast door verschillende indrukwekkende parken. Great Sand Dunes, met de enorme zandduinen, was mijn favoriet. Ook Black Canyon of the Gunnison vind ik prachtig, dit is een donkere en diepe canyon in een schitterende omgeving. Weer heel wat anders is de treinrit van Durango naar Silverton, je rijdt met een historische trein dwars door de spectaculaire natuur. Samen met de sfeervolle plaatsjes en de vriendelijkheid van de bewoners maakt dit Colorado tot één van mijn favoriete staten.

Tioga Tours tip: Badlands National Park

Oost-Amerika

Dit deel van Amerika biedt weer een hele andere reiservaring. Met mijn gezin reisde ik per camper van Washington DC langs de kust naar Miami. Hier zijn iets minder nationale parken, maar wel veel oude, charmante en sfeervolle steden zoals Charleston, Savannah en St. Augustine. Wat mij heeft verrast, zijn de Outer Banks in North Carolina. Deze eilandengroep voor de kust is zeker de moeite waard om te bezoeken. De sfeer is heel gemoedelijk en de rit door de duinen en langs de mooie strandhuizen is prachtig. Onze dochter was bijna één jaar toen we deze reis maakten; reizen met de camper is dan zeker een aanrader. Lees meer over reizen met kinderen.

Tioga Tours tip: Outer Banks

Deep South

Het liefste reis ik per camper, maar voor dit deel van Amerika kozen we voor autohuur en hotels en dit is goed bevallen! De sfeer in de muzieksteden was fantastisch, vooral Memphis vond ik een heerlijke stad met een relaxte sfeer. We hebben de Great Smoky Mountains bezocht en dit was een fijne afwisseling met de steden. Een mooi natuurpark met een prachtige zonsopgang en zonsondergang, je hebt dan een fantastisch uitzicht op de bergen met de mysterieuze nevel die er tussen hangt. In Nashville zijn we naar een Gospeldienst geweest met Pasen, wat indrukwekkend, we waren sprakeloos na afloop. We werden enorm welkom geheten en met wat een enorme passie beleven zij het geloof!

Nienke in de Deep South van Amerika

Florida

Ik mocht op uitnodiging een kleine week naar Orlando om hier van alles te gaan beleven. Orlando staat bekend om zijn pretparken en deze heb ik bijna allemaal mogen zien in een korte tijd, een bijzondere belevenis. Orlando staat vooral bekend om zijn pretparken, maar er is meer te beleven. Zo is hier ook een deel van de Everglades, we hebben hier een mooie airboattour gemaakt. En we hebben een basketbalwedstrijd van 'Magic Orlando' bijgewoond. Typisch Amerikaans, erg leuk om mee te maken.

Nienke in Florida, Amerika
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan