Karin Olde Nordkamp

Reisadviseur Tioga Tours

In september 2018 heb ik mijn eerste reis naar West-Amerika gemaakt via Tioga Tours. Ik was gelijk ik verkocht! Sindsdien heb ik meerdere mooie reizen richting Amerika en West-Canada gemaakt om zo uit eigen ervaring mijn enthousiasme en tips te kunnen delen met klanten.

Favorieten parken:

 1. Yellowstone National Park
 2. Yosemite National Park
 3. Icefields Parkway tussen Jasper en Banff
 4. Glacier National Park
 5. Arches National Park

Uitzicht in Yosemite

West-Amerika

In september 2018 heb ik vanaf San Francisco een mooi rondje West-Amerika gereden met de auto; via Yosemite naar het warme Death Valley en door naar gokstad Las Vegas. Van daaruit naar de mooie nationale parken van Zion, Bryce Canyon, Arches, Monument Valley en Grand Canyon. Na de parken ben ik doorgereden naar het enigszins chaotische Los Angeles en via de reusachtige bomen in Sequoia National Park (de Highway 1 was toendertijd afgesloten) terug naar San Francisco. Super gaaf, omdat je bijna elk uur wel in een ander landschap rijdt! Deze gave reis staat ook op de website: Best of the West.

Tips West-Amerika:

 • Huur een fiets in San Francisco en fiets over de Golden Gate Bridge naar de overkant. Neem op de terugweg de ferry.
 • Rijd de Tioga Road in Yosemite en de Scenic Byway 12 van Bryce naar Capitol Reef. Je hebt er prachtige uitzichten!
 • Maak een helikoptervlucht boven de Grand Canyon. Je hebt een onwijs mooi uitzicht en als je geluk hebt, zit je voorin naast de piloot. Het muziekje dat wordt afgespeeld vergeet je trouwens ook nooit meer...
 • Bekijk ‘s avonds het sterrenstelsel én de Melkweg in één van de parken. Ik zag ze in Arches National Park.

Mijn eerste reis door Zuidwest Amerika

West-Canada & Yellowstone

In september 2019 heb ik een fantastische en afwisselende autorondreis gemaakt van Seattle naar Salt Lake City. Bij Seattle de grens over naar Vancouver en door naar Vancouver Island. Wat is Pacific Rim National Park prachtig, met leuke trails en vanuit Tofino een schitterende boottocht om walvissen te spotten. Van daaruit door naar olympisch Whistler en de prachtige watervallen in Wells Gray Provincial Park. Vervolgens één van de hoogtepunten uit deze reis: van Jasper naar Banff via de Icefields Parkway met helderblauwe meren en de mooiste uitzichten. Na Banff ben ik naar beneden gereden en opnieuw de grens overgestoken om vervolgens bij Glacier National Park uit te komen. Via de Going-to-the-Sun Road dwars door het park richting het naar mijn mening mooiste park van Amerika: Yellowstone National Park. Het vele wild (bizons, wolven, zwarte beren, grizzlyberen en coyotes), de indrukwekkende geisers en de gekleurde hotsprings maakten dit voor mij het hoogtepunt van de reis. Via Grand Teton heb ik de reis afgesloten in Salt Lake City. Deze prachtige route, met toch wel een flink aantal kilometers, is deels uitgewerkt in de voorbeeldroute op onze website: Canadian Rockies & Yellowstone. Een aanrader!

Spirit Island Cruise

Tips West-Canada & Yellowstone

 • Maak zeker een walvistour op Vancouver Island, de omgeving is fantastisch!
 • Maak een stop op weg van Wells Gray Provincial Park naar Jasper bij Mount Robson Provincial Park en loop de 4,2 km lange one-way naar Kinney Lake. De weerspiegeling van de bergen in het meer levert prachtige plaatjes op.
 • Als je met de auto een rondreis maakt, rijd dan op de Icefields Parkway zeker even naar Mount Edith Cavell. Een korte steile wandeling brengt je naar het uitzicht op de gletsjer en het smeltwater met enorme ijsblokken.
 • Bekijk Lake Louise en Moraine Lake aan het einde van de dag. Ik reed rond 4 uur ‘s middags naar Lake Louise en kon dichtbij parkeren om vervolgens de vaak afgesloten weg naar Moraine Lake te kunnen rijden (helaas is deze weg inmiddels niet meer met de auto toegankelijk - je moet een shuttlebus reserveren) en bij het meer te kunnen parkeren en prachtige foto’s te kunnen maken.
 • Neem minstens drie nachten om Yellowstone National Park te bekijken. Maak niet alleen tijd vrij om de geisers en hotsprings te bekijken, maar plan ook zeker een dag voor Llamar Valley en Hayden Valley om wildlife te spotten.

Yellowstone beren

Oost-Amerika & Florida

Na twee jaren corona en het niet kunnen afreizen naar Amerika of Canada, heb ik in juni 2022 een autorondreis gemaakt van New York naar Miami. De route komt overeen met onze voorbeeldroute Eastcoast Explorer. Met een rechtstreekse vlucht van United vloog ik naar de wereldstad New York. Wat is er veel te zien en te beleven! Vervolgens ben ik met de Amtrak-trein in het centrum van New York opgestapt en weer uitgestapt in Washington DC. Daar heb ik diverse musea bekeken, maar ook heerlijk gefietst over de National Mall met alle monumenten. Vervolgens heb ik de auto opgehaald en ben ik door Shenandoah National Park gereden om zo uit te komen op de Blue Ridge Parkway richting Great Smoky Mountains. Wat een uitzichten en bovendien, wat een beren (ik telde er op een dag wel acht)! Ik vervolgde mijn weg richting de kust naar Charleston en Savannah waar ik terug in de tijd ging bij de verschillende plantages en landhuizen. Daarna zakte ik af naar Saint Augustine met haar Spaanse sferen om vervolgens nog verder de staat Florida in te rijden. Wat een andere sfeer! Bij Orlando bezocht ik het Kennedy Space Center en sloeg ik mijn slag in outlet shops. Daarna reed ik richting de westkust van Florida en bezocht ik de mooiste stranden bij Sarasota en Fort Myers (Sanibel Island en Captiva Island). Op de weg naar de Keys bezocht ik de Everglades en zoefde ik met een airboattour over het water op zoek naar alligators. De weg naar Key West is alleen al de moeite, maar Key West zelf is ook een echte aanrader! Het gezellige centrum voelt een beetje Cubaans aan en je vind er prachtige stranden. Ook Miami heeft mij positief verrast. De vibe en stranden zorgden voor een heerlijke afsluiting van mijn reis.

Tips Oost-Amerika & Florida

 • Huur fietsen in Washington DC om de National Mall met al haar monumenten te bekijken. Bovendien fiets je dan zo via de brug richting de begraafplaats Arlington en het Pentagon.
 • Rijd ‘s ochtends vroeg de Cades Cove Loop Road in Great Smoky Mountains. Later op de dag zal het er erg druk zijn en ik zag er in één ochtend acht beren!
 • Maak een stop bij Hunting Island State Park op de route van Charleston naar Savannah. Een mooie stop om tussen de palmbomen op het witte zandstrand te lunchen. Leuk detail: de serie Outer Banks op Netflix is hier deels opgenomen.
 • Bekijk of er lanceringen gepland staan bij het Kennedy Space Center in de periode dat je de reis maakt. Je kunt tickets kopen om de lancering op afstand te bekijken.
 • Een aanrader voor een dagje strand: Bowman’s Beach op Sanibel Island. Houd wel rekening met parkeerkosten en drukte!
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan
{{javascripts}}