Karin Olde Nordkamp

Reisadviseur Tioga Tours In de afgelopen jaren heb ik diverse verre bestemmingen mogen afstrepen van mijn bucketlist, maar Amerika had ik nog niet afgestreept. In september 2018 was het dan zo ver: mijn eerste reis naar West-Amerika, via Tioga Tours. Na deze super mooie reis ben ik in oktober 2018 bij Tioga Tours aan de slag gegaan en kan ik mijn ervaringen met de klant delen en helpen bij het samenstellen van een onvergetelijke reis!

Favoriete parken:

  1. Yellowstone National Park
  2. Yosemite National Park
  3. Icefields Parkway tussen Jasper en Banff
  4. Glacier National Park
  5. Arches National Park
Uitzicht in Yosemite

Op mijn bucketlist

  1. New York
  2. Amerikaanse Rocky Mountains
  3. Deep South

West-Amerika

In september 2018 heb ik vanaf San Francisco een mooi rondje West-Amerika gereden met de auto; via Yosemite naar het warme Death Valley en door naar gokstad Las Vegas. Van daaruit o.a. naar de mooie parken van Zion, Bryce Canyon, Arches, Monument Valley en Grand Canyon. Na de parken ben ik doorgereden naar het enigszins chaotische Los Angeles en via de reusachtige bomen in Sequoia National Park (de Highway 1 was toendertijd afgesloten) terug naar San Francisco. Super gaaf, omdat je bijna elk uur wel in een ander landschap rijdt! Deze gave reis staat ook op de website: Best of the West.

Tips West-Amerika:

– Huur een fiets in San Francisco en fiets over de Golden Gate Bridge naar de overkant. Neem op de terugweg de ferry terug.

– Rijd de Tioga Road in Yosemite en de Scenic Byway 12 van Bryce naar Capitol Reef. Je hebt er prachtige uitzichten!

– Maak een helikoptervlucht boven de Grand Canyon. Je hebt een onwijs mooi uitzicht en als je geluk hebt, zit je voorin naast de piloot. Het muziekje dat wordt afgespeeld vergeet je trouwens ook nooit meer... ;)

– Bekijk ‘s avonds het sterrenstelsel én de Melkweg in één van de parken. Ik zag ze in Arches National Park.

De eerste reis door Zuidwest Amerika

West-Canada & Yellowstone

In september 2019 heb ik een fantastische en afwisselende autorondreis gemaakt van Seattle naar Salt Lake City. Bij Seattle de grens over naar Vancouver en door naar Vancouver Island. Wat is Pacific Rim National Park prachtig, met leuke trails en vanuit Tofino een schitterende boottocht om walvissen te spotten. Van daaruit door naar olympisch Whistler en de prachtige watervallen in Wells Gray Provincial Park. Vervolgens één van de hoogtepunten uit deze reis: van Jasper naar Banff via de Icefields Parkway met helderblauwe meren en de mooiste uitzichten. Na Banff ben ik naar beneden gereden en opnieuw de grens overgestoken om vervolgens bij Glacier National Park uit te komen. Via de Going-to-the-Sun Road dwars door het park richting het naar mijn mening mooiste park van Amerika: Yellowstone National Park. Het vele wild (o.a. bizons, wolven, zwarte beren, grizzly beren en coyotes), de indrukwekkende geisers en de gekleurde hotsprings maakten dit voor mij het hoogtepunt van de reis. Via Grand Teton heb ik de reis afgesloten in Salt Lake City. Deze prachtige route, met toch wel een flink aantal kilometers, is deels uitgewerkt in de voorbeeldroute op onze website: Canadian Rockies & Yellowstone. Een aanrader!

Spirit Island Cruise

Tips West-Canada & Yellowstone:

– Maak zeker een walvistour op Vancouver Island, de omgeving is fantastisch!

– Maak een stop op de weg van Wells Gray Provincial Park naar Jasper bij Mount Robson Provincial Park en loop de 4,2 km lange one-way naar Kinney Lake. De weerspiegeling van de bergen in het meer levert prachtige plaatjes op.

– Als je met de auto een rondreis maakt, rijd dan op de Icefields Parkway zeker even naar Mount Edith Cavell. Een korte stijle wandeling brengt je naar het uitzicht op de glacier en het smeltwater met enorme ijsblokken.

– Bekijk Lake Louise en Moraine Lake aan het einde van de dag. Ik reed rond 4 uur ‘s middags naar Lake Louise en kon dichtbij parkeren om vervolgens de vaak afgesloten weg naar Moraine Lake te kunnen rijden en bij het meer te kunnen parkeren en prachtige foto’s te kunnen maken.

– Verblijf minstens 3 nachten om Yellowstone National Park te bekijken. Maak niet alleen tijd vrij om de geisers en hotsprings te bekijken, maar plan ook zeker een dag in om richting Llamar Valley en Hayden Valley te rijden en wildlife te spotten.

Beren bij Yellowstone
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
{{javascripts}}