Elske Oldeboer

Elske In 2010 bezocht ik Amerika voor het eerst en bleef ik direct voor een langere periode. Op de school waar ik (af)studeerde maakte ik kennis met het land, de cultuur, het eten en maakte ik vrienden voor het leven. Tot mijn reisgeluk gingen ze bijna allemaal in andere staten wonen. Uiteraard moest ik hen bij volgende bezoeken aan Amerika opzoeken en ben ik per bus, auto, trein en vliegtuig kriskras door Amerika gereisd. Sinds 2022 ben ik werkzaam bij Tioga Tours en houd ik mij bezig met marketing & communicatie.

Bezochte gebieden

Voornamelijk steden en dorpen! Denk hierbij aan Seattle, Portland, San Francisco, Los Angeles, Saint Louis, Minneapolis, Santa Paula, New York, Orlando, Branson, Dallas, New Orleans, Tulsa en meer. In de Great Smoky Mountains heb ik een moeder beer met jongen gezien, heel bijzonder! De andere indrukwekkende nationale parken staan op mijn wensenlijst.

Great Smoky Mountains

Favoriete steden

  1. San Francisco
  2. Seattle
  3. New Orleans

San Francisco

Tips:


– Mocht je in de buurt van Cannon Beach (Oregon) zijn, neem dan een kijkje in Ecola State Park. Na een mooie wandeling kom je uit op het strand met uitzicht op grote rotsen in de oceaan.

– Ben je dol op donuts? Ga dan naar Voodoo Doughnut in Portland. Hier verkopen ze allemaal bijzondere donuts in kenmerkende roze dozen. Let wel op er kan een rij staan!

– Pak de fiets in Dallas (Texas). Trap die pedalen rond en fiets rondom het meertje in het park.

– Altijd al willen binnenkijken op een Amerikaanse school? Bezoek de bijzondere school College of the Ozarks in Missouri. Studenten werken, naast hun studie, op deze school en studeren daardoor schuldenvrij af. Ze geven rondleidingen over de campus, heel leuk!

Oregon

New Orleans

New Orleans is één van mijn favoriete steden in Amerika. Deze stad ademt een unieke sfeer uit. De prachtige gebouwen in French Quarter, zo anders dan in andere Amerikaanse steden, prijken op menig ansichtkaart. In de stad vind je verschillende plekken waar films of series zijn opgenomen. In de late middag vullen de straten zich met straatartiesten en muziek. Ook kun je leuke en bijzondere shows bezoeken. Mocht je de stad even willen ontvluchten, ga dan in de nabije omgeving met een boot alligators spotten of bezoek één van de plantages, bijvoorbeeld Oak Alley Plantation in Vacherie.

New Orleans

Californië

Vlakbij Los Angeles reed ik een mooie route tussen Santa Paula en Santa Barbara en stopte onder andere bij een soort hobbit dorp. De houten huisjes lijken voor kleine mensen (of wezens) gemaakt en worden omringd door hoge schaduwrijke bomen. Het dorpje was verlaten, maar leuk om even te bekijken. Ook kwam ik onderweg langs een statige groene brug, een opvallende verschijning in het landschap.

Santa Barbara

Wensenlijstje


– Canada staat hoog op mijn wensenlijst! Orka’s spotten op Vancouver Island, wilde dieren en natuur in Banff National Park en Jasper National Park en wie weet iets noordelijker het bijzondere Noorderlicht zien.

– Bij mijn volgende bezoek aan Amerika zijn hopelijk de nationale parken aan de beurt.

– Hawaii heeft voor mij iets onbereikbaars, de kleurrijke bloemenkransen, prachtige natuur, witte stranden, op een eilandengroep helemaal alleen in de oceaan.

– Voor de kust van Miami gaan kanoën en met een beetje geluk dolfijnen naast je boot aantreffen. Dat lijkt mij bijzonder!

Vancouver Island
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan