Reis in beeld: Deep South & Carolinas

bijgewerkt op do 26 sep 2019 8:55

Van de mysterieuze Great Smoky Mountains en klamme moerasgebieden tot zinderende jazz, hartverscheurende blues, soul en de country & western: In het Diepe Zuiden van Amerika staat alles in het teken van de muziek en het verleden. Veel muziekstromingen zagen het levenslicht in New Orleans, Memphis, Clarksdale en Nashville, terwijl je in Charleston en Savannah kennismaakt met oude tradities. Tijdens deze reis ontdek je The Deep South en de Carolina's.

rondreis deep south and carolinas

Nashville

In Nashville klinken de gitaren en de snik van de country- en westernmuziek overal. Music Row is het hart van de countrymuziek, je vindt er platenmaatschappijen en (opname)studio's. Loop binnen in een van de tentjes langs Broadway voor livemuziek. Neem ook een kijkje in het Country Music hall of Fame and Museum. Hier vertrekken tours naar de legendarische RCA Studio B waar de 'Nashville Sound' geboren werd. Tot 1974 werd vanuit het Ryman Auditorium het countryprogramma 'the Grand Ole Opry' uitgezonden, waardoor de countrymuziek de wereld veroverde.

Downtown Nashville

Memphis

Memphis, de stad aan de Mississippi-rivier, is voor eeuwig verbonden aan twee grote namen: de burgerrechtenactivist Martin Luther King en The King of Rock 'n Roll: Elvis Presley. Memphis is de bakermat van de blues. Proef de bluessfeer in Beale Street, waar je behalve restaurants en cafés ook clubs als de wereldberoemde BB Kings Blues Club kunt bezoeken. Sla ook zeker Sun Studio niet over, hier namen Johnny Cash, Elvis Presley en Jerry Lee Lewis hun nummers op. Vanaf Sun Studio rijdt er een shuttlebus naar Graceland, het huis en landgoed van Elvis.

Graceland, Memphis, Tennessee

Via de Blues Highway naar Clarksdale

Vervolg je muzikale pelgrimage via Route 61 van Memphis naar Vicksburg. Deze legendarische Blues Highway, ook bekend als Blues Trail, leidt je langs Clarksdale, hét hart van de blues. Stop zeker even bij het geboortehuis van Muddy Waters en het Rock and Blues Museum óf Delta Blues Museum, over zijn muzikale geschiedenis. Ook de Devils Crossroads, waar Highway 61 en 49 elkaar kruisen, is de moeite waard. Hier zou bluesgitarist Robert Johnson zijn ziel aan de duivel verkocht hebben om de sterren van de hemel te kunnen spelen.

Devils Crossroads, Clarksdale Delta Blues Museum, Clarksdale

New Orleans

Temidden van broeierige moerasgebieden, meren en de Golf van Mexico ligt 'Big Easy' New Orleans. De stad is een mengelmoes van vele culturen. Begrijpelijk dus dat hier de zinderende jazz, de New Orleans Rhythm & Blues en de gospel ontstonden. De bekendste wijk is French Quarter, met als swingend middelpunt Bourbon Street. Hier vind je een wirwar aan straatjes met cafés, muziekclubs en de typisch Spaanse smeedijzeren balkons. New Orleans staat ook bekend om haar uitbundige carnavalsfeest Mardi Gras. De begraafplaatsen in New Orleans zijn dorpjes op zich, waar doden in huisjes worden begraven vanwege de drassige bodem.

New Orleans, Louisiana
French Quarter, New Orleans Bezienswaardigheden West-Canada

Savannah

Savannah heeft niet voor niets als bijnaam 'The Hostess City of the South'. In de populaire toeristenstad voert de charmante southern hospitality de boventoon. Savannah staat bekend om haar feesten en haar donkere kant. Volgens de legenden spookt het op de behekste begraafplaatsen, het Pirate's House en Wright Square. De historische binnenstad van Savannah is uitgeroepen tot National Historic Landmark vanwege haar oude pleinen en rustieke sfeer. Bezoek zeker Forsyth Park, met een prachtige fontein, monumenten en tuinen.

Forsyth Park, Savannah, Georgia
Savannah, Georgia Bonaventura Cemetery, Savannah

Great Smoky Mountains

De majestueuze Great Smoky Mountains zijn vaak gehuld in een mysterieuze nevel, vandaar haar bijnaam "de Smokies". Het beboste gebied in het zuiden van de Appalachen is ook een nationaal park. Neem de 50 kilometer lange Newfound Gap Road (Highway 441) voor spectaculaire vergezichten, zoals bij Clingmans Dome op 2.025 meter hoogte.

Great Smoky Mountains
Great Smoky Mountains

Ook naar The Deep South?

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan