Wells Gray Provincial Park

Door Diana en Carlo - 21-06-2022 09:08

Maandag 20 juni Wells Gray Provincial Park

Geen wekker hoeven we te zetten. Tijd om even wat langer te blijven liggen. We worden gewekt door de zon. We ontbijten lekker buiten. De camping loopt al vroeg leeg. De ene rijdt door naar Jasper, de ander naar Whistler. En wij gaan vandaag een rondje watervallen bekijken. Wells Gray Provincial Park wordt ook wel het watervallen park genoemd. Vanaf het visitor centre in Clearwater loopt de Clearwater Valley Road. Tot aan Helmcken falls kun je met de RV komen. We beginnen bij de laatste bekende watervak Helmckens Fall. Deze ligt ongeveer op 47km. Er zou een trail moeten liggen van 5km maar deze hebben we niet gezien.
Helmckens Fall is een waterval van 141 meter hoog en dondert over een vulkanische rotswand de diepte in. Je ziet het water omhoog stuiven. Hierna komt Dawson Falls. Deze waterval wordt ook wel de Little Niagara Falls genoemd. Hij is 90meter breed en 20 meter hoog. Een vrij eenvoudig pad loopt naar de waterval. Je ziet dan de waterval van voren. Als je het pad verder volgt kom je bij het punt waar je waterval naar beneden valt. Je staat er zowat letterlijk naast. Je kunt hem zelfs aanraken. 
De 3e waterval is Moul Falls. Deze is 35 meter hoog en ligt niet bij de parkeerplaats. Het is ongeveer 3km naar de waterval, een uurtje lopen. Het eerste gedeelte ongeveer 1.5km daalt langzaam af over een bospad. Daarna ga je verder over een smal pad. Het is meer dalen dan klimmen. Het laatste stukje is erg glibberig. Het pad gaat een stukje over rotsblokken en door het water. Maar uiteindelijk kom je bij de waterval. Het zou beter zijn geweest als we onze regenjassen hadden meegenomen. Gelukkig was het zonnig en drogen we snel weer op. We hadden niet gedacht dat we nog zo ver afgedaald waren. Het was even flink klimmen om daarna rustig naar de parkeerplaats te lopen. 
Nog even naar de 4e waterval Spahats Creek Falls. Deze valt over rotspartijen 75 meter naar beneden en heeft op deze manier een 122 meter diepe canyon in het lavagesteente geslepen. We hadden geen zin meer om nog door te lopen naar Shaden viewpoint. Even zitten in de zon met een glaasje wijn en een pilsje is ook lekker. Langzaam stroomt de camping weer vol met Nederlanders en worden er weer tips uitgewisseld. Voor het eerst en waarschijnlijk het laatst een wasje gedraaid. 
Na het eten gezellig met wat Nederlanders rond de firepit gezeten. 
Morgen rijden we verder naar Jasper. Een ritje van 325km.  Kijken of we beren en elanden tegenkomen. Tot nu toe hebben we 3 herten gezien, 2 onderweg naar Clearwater en vanmorgen 1 naar de watervallen. Je ziet ze en dan zijn ze weg. Ze wachten niet tot ze op de foto staan. 
Bij Helmckens Fall hebben we wel een slang gezien. Deze bleef rustig zitten voor de foto.
Leuk jullie reacties te lezen. Zoals jullie lezen vermaken we ons prima en hebben we toch nog wat tijd om rustig even niets te doen. Groetjes en tot in Jasper!

 

Reacties

Nellie en frans 21-06-2022 11:06 {{button-63077}}

Wij genieten mee. Op de camping . Groetjes

Hans en Bernadette 21-06-2022 12:39 {{button-63079}}

Hai wat een natuur wonderen zeg , de “watervallen” indrukwekkend . Het zal wel veel geluid geven als dat water naar beneden denderd . Mooi , hier en daar zie ik een regenboog 🌈 en heeft de zon 🌞 zich ook laten zien . Een mooi verhaal weer , om te lezen en voor jullie om mee te maken . 🇨🇦

Elaine 22-06-2022 21:36 {{button-63132}}

Super mooi die watervallen. Veel plezier vandaag
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan