Camperrondreis geboekt door West Canada!

Door Diana en Carlo - 02-06-2022 16:06

 

Het duurt nog wel even maar we zijn volop bezig met de voorbereidingen van onze camperreis door West Canada. Als afsluiting van onze vakantie gaan we nog 5 dagen naar familie in Phoenix. Eind augustus 2019 hebben we het belangrijkste geboekt.

De vluchten naar Canada en Amerika, het hotel in Vancouver voor de eerste en laatste nacht en de camper bij Fraserway.

De komende maanden kunnen we ons verder verdiepen in wat er allemaal te zien en te doen is. Al snel hebben we in de gaten dat we niet alles kunnen zien.  Er moeten keuzes gemaakt worden. De moeilijkste keuze is de route op Vancouver Island. Gaan we wel of niet naar Victoria. Voorlopig nemen we Victoria niet mee in de route en hebben we besloten om woensdagavond Canada Day in Vancouver te vieren. (route 2020).

Wat we hadden zien aankomen is werkelijkheid geworden. Onze reis naar Canada in juni 2020 gaat niet door vanwege de Covid-19 Pandemie. Het blijft dus nog een jaar van dromen. Om door te blijven dromen hebben we onze reis verzet naar 2021. We hebben besloten om 2 dagen eerder te gaan en 1 dag langer in Canada te blijven. Hierdoor zijn we 1 dag minder bij de familie in Phoenix, maar hebben we meer tijd op Vancouver Island en in de Nationale parken. Onze nieuwe vertrekdatum is 10 juni 2021.

Mei 2021. Helaas hebben we weer bericht ontvangen dat onze reis in juni 2021 niet door kan gaan. Canada heeft nog steeds de grenzen gesloten voor toeristen. Wederom hebben we onze reis moeten doorschuiven naar volgend jaar.  De vertrekdatum is nu donderdag 9 juni 2022. Voor 2022 hebben we besloten om alleen nog naar West Canada te gaan.

Positief bericht. Vanaf 7 September 2021 heeft Canada de grenzen weer geopend voor toerisme. Voor velen een opluchting maar helaas was dit voor ons een paar maanden te laat. En vanaf 1 april 2022 hoeven volledig gevaccineerde reizigers geen testresultaat meer te laten zien bij aankomst in Canada. Geen spanning meer tot de laatste dag voor vertrek. Een hele opluchting!   

Reacties

Diana en Carlo 06-06-2022 17:33 {{button-62441}}

We zien dat jullie nog geen reacties kunnen plaatsen.
We zijn er mee bezig.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan