Dag 6 - Coral Pink Sands Dunes State Park

Door Sabine de Vries - 19-03-2019 04:19

Vandaag op weg naar Bryce Canyon National Park. We verlaten de camping rond 9 uur en gaan eerst op zoek naar een campingwinkel om anti-vries voor de camper te kopen. In Bryce Canyon is het 's-nachts onder nul en dan moet je dus de camper erop voorbereiden dat het water in de tanks niet bevriest. Als het de komende dagen in de nacht koud blijft, moeten we ook voldoende propaan hebben om de kachel te kunnen stoken. Het Chevron tankstation in Springdale heeft een vulstation, maar helaas ook achterstallig onderhoud....... het vullen werkt niet. In de omgeving is geen ander vulststion dus moeten we onderweg op zoek. Wel raar, al die Amerikanen rijden met mega campers en caravantrailers rond, waar halen die hun propaan dan vandaan??

Dan maar gaan rijden. We kunnen jammer genoeg niet door de Zion-Mount Carmel tunnel via highway 9, een deel van het wegdek is begin Maart door zware regenval weggespoeld. Als alternatief hebben we ervoor gekozen om via het Coral Pink Sands Dunes State Park te rijden. Dit gebied bestaat uit zandduinen met een koraalroze kleur door het hoge gehalte aan ijzer oxide in het zandsteen.

Onderweg kunnen we bij een ander Chevron station propaan bij laten vullen. De dame van het station die onze tank vult legt uit dat de Amerikanen wel allemaal grote campers bezitten maar hier merendeel alleen maar korte trips mee maken vanwege de hoge kosten. Daarbij heeft men bijna allemaal thuis ook propaan voor koken en verwarming en daar vult men dan ook gelijk de camper tank. Dat verklaart het gebrek aan vulstations dus!

Tijdens het vullen stopt er voor de camper een auto. Ik ga binnen afrekenen en als ik terug kom is Marc bij die auto bezig met het wisselen van een band. Een ouder echtpaar heeft een lekke band, de man kreeg het zelf niet voor elkaar om de band los te krijgen en had Marc om hulp gevraagd. Natuurlijk had hij ook de gangbare vraag gesteld waar wij vandaan komen. En toen hij hoorde uit Nederland begon hij ineens Nederlands te praten...!! Dan sta je toch even raar te kijken. Hij had bijna 50 jaar geleden 2,5 jaar op diverse plekken in Nederland gewoond en gewerkt. Hij wilde graag nog eens terug gaan want hij miste Nederland heel erg, wat bijzonder.

Nadat de band is verwisseld nemen we afscheid en rijden door naar Coral Pink Sands. Op de weg naar de ingang zien we ineens voor ons aan de kant van de weg een kleine wervelwind, deze verplaatst zich langzaam naar de andere kant van de weg en verdwijnt dan in het veld. Heel onwerkelijk om te zien, bijna spookachtig.

We betalen 8 dollar entree en gaan eerst even lunchen, het is inmiddels 1 uur in de middag. Daarna maken we een korte wandeling naar een uitzichtpunt en lopen we een stukje door de duinen. Het zand is zo fijn van structuur, het lijkt wel stof.

We verlaten het park en ineens zien we een bold eagle opvliegen, helaas is het niet mogelijk om te stoppen en te proberen er een foto van te maken. Jammer! We rijden een klein stukje om, om een kijkje te nemen in Kanab, oftewel "Little Hollywood". In de nabije omgeving van dit stadje zijn veel Western films opgenomen.

Dan verder richting Bryce. Onderweg zien we bergen van rood zandsteen maar het landschap wordt gelijdelijk aan groener door bomen op de hellingen en uitgestrekte weilanden met hier en daar een ranch. We blijven highway 89 in noordelijke richting volgen en weer verandert het landschap. Zagen we eerst hier en daar nog wat sneeuw op de hellingen, nu is ineens alles wit!

We nemen de afslag naar scenic byway 12 en rijden de Red Canyon van het Dixie National Forest in. Dit is 1 van de mooiste routes die we ooit gereden hebben. Om de paar honderd meter zijn er stopplaatsen bij adembenemend mooie uitzichtpunten dus er worden veel foto's gemaakt.

Uiteindelijk rijden we om kwart voor 6 de KOA camping in Cannonville op. We krijgen een uitgebereide uitleg over de camping en men verzekert ons dat het in ieder geval vannacht niet zo gaat vriezen en dat de anti-vries niet nodig is.... hebben we net 3 gallon ingeslagen! We worden naar onze plek begeleid door een medewerker die ons verder helpt met installeren. Voor de zekerheid gooien we toch maar 1 gallon anti-vries in alle afvoerputjes en het toilet - better safe than sorry!

We gaan nog even naar de campstore voor wat informatiefolders en dan is het tijd voor een echte kampeermaaltijd - spaghetti bolognese. 's-Avonds de foto's weer overzetten op de harde schijf, het verslag bijwerken en beslissen wat we morgen gaan doen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan