Alcatraz

Door Marc & Barbara - 31-07-2018 16:46

30juli 2018

Vandaag hebben we de groene omgeving verlaten voor de stad: San Francisco. Tijdens de rit door Marin naar ons RV park werden we al blij van de leuke stijl van de wegen met veel gekleurde bloemen en bomen en de prachtige stijl van de huizen.

Het RV  park is letterlijk van asfalt, maar heeft een fatsoenlijk gebouw met sanitair en een klein zwembad. Onze plaats is niet meer dan een parkeerplek, bijzonder dat mensen hier langere tijd wonen. De ontvangst was heel hartelijk met leuke uitleg over het OV (we mogen een soort OV-chipkaart voor de ferrie lenen), de mooiste plekken en de lekkerste restaurants.

Beetje jammer: we misten de ferriy van Larkspur naar SF. Anderhalf uur wachten is tijdverspilling, dus hebben we Uber gebruikt. Ideaal, we waren zo bij Fisherman’s Warf. De eerste winkel hing vol truien en broeken, we weten nu waarom: het is hier een stuk kouder en vooral in de avond. 

We hebben een mooie wandeling gemaakt, fish & chips gegeten bij de CodMother, de stad bewonderd vanaf Coit Tower. Daarna de boot naar Alcatraz genomen.

 

 

Wat was dat gaaf! De audiotour was in het Nederlands, de vertellers waren ud-bewakers en gevangenen (na gesynchroniseerd), heel indrukwekkend. We hadden de laatste tour van de dag, dan hoor je ook het sluiten van de hekken. Het idee dat mannen daar hun handen tussen steken om wat botten te breken om naar de ‘ziekenhuis’ Afdeling te mogen om de sleur te doorbreken geeft wel aan hoe vreselijk het was om daar te zitten. Ook de ontsnappings verhalen zijn indrukwekkend. Het uitzicht over San Francisco is zo mooi! Lars heeft beloofd zich altijd netjes te gedragen na een indruk van het gevangenisleven.

Toen we terug kwamen op het vaste land bedachten we dat we beter in de eerste winkel hadden kunnen shoppen, zo koud. Inmiddeks was het tegen tien uur en ipv met de bus 🚌 een Uber teruggenomen.

Morgen nemen we de ferry en halen we de fietsen op voor een bike tour over de Golden Gate bridge naar Sausalito. Ik ben blij dat ik een trui bij me heb 😉

 

Reacties

Petra 31-07-2018 19:27 {{button-53821}}

Echt zo leuk om de verhalen te lezen! Wat een super gave reis maken jullie. Veel plezier in Sausolito! 😘

Mama. Oma. Ans 01-08-2018 10:58 {{button-53857}}

Wat een overgang van 40 graden hè!!! Alcatraz zal zeker indrukwekkend zijn, als de kids vervelend zijn heb je nu een plek voor ze!! Het is zo leuk om jullie op deze manier te volgen! Morgen dus fietsen over de grote brug! 👍👍👍👍👍 Zet hem op!!!💋💋

Marieke 05-08-2018 09:10 {{button-54092}}

Alcatraz is zeker indrukwekkend ! Maar ook een groot verschil in de luxe van de cellen . Als je naar SF gaat , móet je naar Alcatraz ! En dat de audio zelfs in het Nederlands is, verbaasde ons toen ook . Meestal moet je kiezen voor Engels .
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan