Page-Monument Valley

Door Marc & Barbara - 23-07-2018 05:24

Vrijdag 20 juli

Vandaag zijn we begonnen met een ochtend duik in Lake Powel. Omdat we deze nacht in de middle of nowhere slapen hebben we in de Safeway onze boodschappen gedaan. Een stuk overzichtelijker dan de Walmart. Om de kinderen een plezier te doen hebben we ze bij de Frozen-yoghurt tent naast de Safeway geparkeerd met ijs & wifi.Met je ijsbakje mag je langs 5 machines met elk drie soorten ijs en daarna nog bakken vol fruit, chocola, sausjes, marshmallows en koekjes.

De afstand tussen Page en Monument Valley is 200 km en omdat we tijd genoeg hebben willen we een tussenstop maken bij Navajo National Monument. De routeplanner had een korte route, zeker het proberen waard, maar al snel stopte de planner en was het park nergens te bekennen. Dat leverde een kleine off-road trip op, over een ranch met stieren en door een Indianendorpje. De camper is groot en heeft een prima motor, maar na een kleine zoektocht hebben we toch het asfalt weer opgezocht. 

Gelukkig kwamen er ineens borden en hebben we het park toch gevonden. Na een wandeling naar Betatakin met veel borden met tekst en uitleg hoe alle planten uit de omgeving worden gebruikt bij ziekte en andere ongemakken kwamen we aan bij een kloof met uitzicht op de “hidden houses”, allemaal vierkante huisjes in de rotsen.

Daarna zijn we doorgereden naar onze camping Mustang Village, de camping met uitzicht op Monument Valley. Een camoing met alleen een Tiny House als office en tevens de woning van de eigenaar. Verder een stuk woestijn met een hek er om heen. We mogen zelf bepalen waar we de camper neerzetten en krijgen een pick nick tafel en een kleine bbq. Het uitzicht is adembenemend, helemaal bij zonsondergang. In de verte zien we de onweer door de rotsen schieten en verder is het helemaal stil. Een prachtige plek voor de overnachting.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan