Tioga pass

Door Marc & Barbara - 29-07-2018 17:05

28 juli 2018

Vandaag stond Yosemite op het programma, maar we hebben besloten door te rijden naar Vineyard in Vacaville. Gisteravond hebben we de rode maan gezien en dan valt je ook wer op hoeveel sterren er zijn als het echt donker is buiten. In Monolake ruik je de rook van Ferguson.

We zijn nog niet helemaal gewend aan camping-life, de douches zijn hier gemengd (mannen en vrouwen), de deuren zonder slot en ik hoorde pas na mijn douchebeurt dat je je handdoek over de deur moet hangen om aan te geven dat de ruimte bezet is. Ik had dat liever eerder geweten en die man ook 🙈

Na een gezellig ontbijtje hebben we de camper weer geordend en zijn we Yosemite doorgereden via de Tioga Pass. Er was geen drukte het park in, terwijl we er wel op gerekend hadden bij de planning omdat het zaterdag is. De Valley is gesloten. De Pass gaat over in de Tioga Road met het prachtige  Tenaya Lake, hier hebben gezwommen in het bergmeer met een strandje, bomen en bergen. Mooiste plek om te zwemmen! Na de lunch in de camper kwam de rook snel opzetten en zijn we het park uitgereden, het einde van de route is stijl en met veel bochten, dat leverde weer een kleine tussenstop op.

Indrukwekkend als je de resten ziet van de branden van vorige jaren. Als je het nieuws leest over de branden in Californië dan krijg je een indruk van de omvang. En als je dan leest dat sommige branden waarschijnlijk zijn aangestoken.....

Nog een lange rit te gaan deze dag, op weg naar de meer bewoonde wereld in Californië! Marc kon zijn rijkunsten alvast oefenen op de vierbaanswegen in Sacremento. De spontaan geboekte camping heeft ons een mooie plek gegeven naast het zwembad, heerlijk!

In de avond nog naar de Safeway geweest en gegeten bij Chick-fill-A. Prima fast food restaurant mét uitstelende wifi. 

Morgen door naar de kust, een camping aan het strand 🏖

Door de enorme branden moeten we even kijken of de reis verder volgens planning gaat, maar als het goed is zijn we maandag in San Francisco!

PS bedankt voor alle leuke reactie en het meedenken vanuit Nederland 😘

 

Reacties

Mama. Oma. Ans 29-07-2018 22:20 {{button-53711}}

Blijven jullie wel een beetje uit de buurt van de branden!!

MDFJV 30-07-2018 00:10 {{button-53716}}

SFO n mooie stad!!! In 2006 aangedaan als eerste stop voor onze huwelijksreis, fond memories. Keep on going lieffies 😘

Marieke 05-08-2018 09:03 {{button-54089}}

Die douches 😱🙈!
Jammer dat je niet echt kon wandelen in Yosemite maar dan zie je weer heel andere dingen ! Het klinkt allemaal heel gaaf , je ziet veel maar moet daar ook de nodige kilometers of eigenlijk miles voor afleggen ! In Amerika zeggen ze ook niet dat is nog 100 kilometer , nee dat is een uur verder weg ( want files kennen ze niet)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan