Dag 14 Disney Magic Kingdom

Door Family Clemens on the road - 20-05-2022 20:52

Hoera vandaag is het mijn wensdag.  Vergeleken met Parijs gaat Disney hier later open.  We gingen om 9 uur met de bus naar de haven want hier ga je per boot naar het park! Het is niet heel lang varen en we waren er zo.  Wauw Magic Kingdom,  dat ik hier ben had ik nooit verwacht. De entree is hier mainstreet station. Het is wat minder indrukwekkend als het Disneyhotel. Mainstreet lijkt erg op Parijs maar toch net iets anders. Ik ben echt een Disneynerd, ik word ik zo blij van. Het kasteel is van Assepoester (Frankrijk Doornroosje) en het is dit jaar versierd in het 50 jarige bestaan thema. Prachtig. We gingen links af naar Adventureland.  Waar we de tikiroom show bekeken.  Als je denkt dat het liedje van its a small world in je hoofd blijft zitten doet het liedje van de tikiroom er niet onder. Daarna gingen we in the pirates of the caribbean.

    

 

We wilde nog in jungle cruise maar daar stond een wachtrij van 70 minuten.  Vonden we zonde van de tijd. Daarna naar Frontierland waar we een verfrissend ritje maakte in Splash mountain en weer gingen opdrogen in Big thunder mountain. De wachtrij was erg leuk maar het ritje is in Parijs leuker. Toen we opweg waren naar liberty square kwam de kleine 50 year anniversary parade langs. Door naar Haunted mansion, die overigens fantastisch was. In de wachtrij hebben we alvast eten besteld en toen we eruit kwamen stond het al klaar in Colombia harbour house. Even de benen rust geven en weer energie op doen. Even wat winkeltjes bezocht en toen gingen we klaar staan voor de grote parade. Poeh wat was dat heet in de zon, maar het was prachtig.

  

Na de parade gingen we naar tomorrowland. Waar we laugh floor, buzz lightyears space rangers en space mountian bezochten. Space mountain is hier totaal anders maar net zo leuk! Je zit in een soort bobslee kar. Door naar het laatste land,  Fantasyland. Waar we under the sea en seven dwarfs train bezochten.  Daarna lekker eten bij Pinoccio village. We hadden nog even tijd voor de vuurwerk show, dus even mickeys philarhar Magic show bekeken en door naar het plein voor het kasteel. Het was helemaal vol en we hadden het geluk dat mensen moesten opschuiven zodat vooraan een plekje vrij kwam. Boffers. De show was prachtig, wat een vuurwerk zeg. Na de show gingen we even naar jungle cruise. Dat was eigenlijk heel leuk in het donker.  Nog even door de winkeltjes terug naar de uitgang. We hadden geluk met de boot want die lag net aan de steiger. De bus duurde wat langer en de kindjes waren echt heel moe. Om 24.00 lagen we in bed, de laatste nacht in de camper.  Wauw wat een dag!

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan