Dag 6 Snorkelen in the keys

Door Family Clemens on the road - 20-05-2022 13:06

Vandaag is het de wensdag van Maurice. We gaan naar Robbies op  islamorada om te gaan snorkelen. Het voelt als of je in de Caribbean bent. Palmbomen, wit strand en zo mooi helder blauw water. Een tip voor het parkeren met je rv. Ga er vroeg heen, wij hadden de boot om 10.00 am.we zijn na het wakker worden er gelijk heen gereden en daar op de redelijk klein parkeerterrein ontbeten in de rv. Bij Robbies kan je snorkelspullen huren. Wij hadden zelf 3 sets meegenomen en hebben er 1 gehuurd. We gingen met de boot een stuk de oceaan op. Het was super geregeld en aardig personeel.  Luke kwam iedereen persoonlijk rwelkomen en legde uit waar we op moeten letten. Het was echt top geregeld. De muziek ging aan, soort popcountry waar de Amerikanen los op gingen, de moter ging aan en Gooooo.

  

Toen we een heel stuk op zee waren werd de boot stil gelegd aan een boei en mochten we van boort. Zelfs Quinty sprong er zo in, dat vonden we wel mooi. We zagen ontzettend veel vissen. Quinty en ik bleven bij elkaar en de mannen vormde ook een team. Je kan reddingsvesten en drijfnoodles lenen. Wat echt ideaal was. Toen iedereen weer aanboord was gingen we een stukje verder varen om nog een keer te snorkelen. We hadden toen wat crackertjes meegenomen in het water en toen krioelde het van de vissen om ons heen. Zo gaaf. Na 1.5 uur gingen we weer terug naar de kust. Bij vertrek en beide keren na het snorkelen checkt de crew of iedereen weer aanboord is. Ook tijdens het snorkelen houden ze goed in de gaten of niemand in gevaar is.

   

Toen we weer aan land waren gingen we een broodje eten in de camper.  Even de natte spullen achter laten en even Robbies verkennen. Het is echt een klein paradijsje. We hadden een emmer vis gekocht en konden de Tarpins voeren. Dat waren enorme vissen, ook zwommen er haaien tussen. 5 vissen gingen goed  maar de laatste hapte heel Maurice zijn had op. Zijn hand zat helemaal in die vis zijn bek! Flinke schaafwonden op zijn hand maar niks diep. We gingen na Robbies door naar de volgende campground.

   

 

Deze was dichtbij, onze 2de state park. Vanavond zitten we in Curry Hammock state park. Een plekje prachtig aan het strand. Na onze camper te hebben aangesloten zijn we naar het strand gegaan. Even een middag chill. Het strand had veel zeewier maar we hadden toch een goed plekje gevonden. De kinderen hebben zich heerlijk vermaakt met kreeftjes vangen. We zagen baby haaien zwemmen, andere kleine visjes en er kwam uit t niets een degenkrab op timor zijn voeten zitten. Dat was heel gaaf! Al vond Quin hem een beetje spannend. In het zand zie je ook allemaal gaatjes zitten. Daar schuilen allemaal krabben. Ze zien er heel mooi uit en hebben blauwe scharen. Na een dag in en om de zee te hebben vermaakt gingen we lekker douchen, eten en spelletjes doen. Timor en Maurice zijn nog even in het donker wezen wandelen. De zonsondergang gaat hier enorm snel. De zon gaat onder en binnen een paar minuten is het pikdonker. Gek he
 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan