Dag 5 Key West

Door Family Clemens on the road - 20-05-2022 12:00

Na het ontbijt gingen we inpakken om naar the Keys te reizen. De snelweg naar de keys was erg druk rondom Miami. Iedereen propt zich last minute in elk plekje die ze op de highway nog kunnen vinden. Pff niet echt relaxed rijden. Ondanks het leuk is om elke keer een nieuwe plek te zien, is t ook wel pittig. Morgenmiddag gaan we dan ook echt een strandmiddag inplannen. Als je het vaste land van Florida verlaat kom je op Route 1 terecht, de Overseas highway. Een snelweg die de eilanden van de keys met elkaar verbind. Het is een prachtige rit en de zee is zo mooi blauw.

de overseas highway, die de eilanden aan elkaar verbind.

Het was nog een heel gepuzzel om een parkeerplek te vinden voor onze rv. In the Keys is er bijna geen parkeerplaats te vinden en als er al eentje is dan mogen er geen rv's staan. Ook zijn de straten in Key west heel erg smal. Parkeertip: Het slimste is als je Key west op komt gelijk naar links te gaan. Langs de kust om het vliegveld te rijden en bij Higgs beach je camper neer te zetten. En daarvan uit een uber/lyft te bestellen die je naar het centrum brengt. Dat was echt top!

Het is hier heeeeeel heet, warmer dan in Orlando of gisteren in Miami. We zitten nu 90 miles van Cuba af en het is hier zo anders dan bij Miami. Het is hier vriendelijk, relaxed en gezellig. Hier voelen we ons veel meer op onze plek. Onze eerste stop was bij het Hemmingway house. Hemmingway was een auteur en hij woonde daar met zijn katten. Deze katten hebben een extra teen, het lijkt ook alsof ze wandjes aan hebben. Die moesten we uiteraard ff aaien.

 

Daarna een korte wandeling naar het centrum. Daar een paar winkeltjes in geweesten we hebben het gezellige Mallory square ontdekt. Overal op Key west lopen kippen. Waar je loopt zie je ze gaan. En ze zijn ook niet bang,  ze gaan gerust midden op de straat zitten ook als er een auto aankomt. Er lag een enorm cruiseschip in de haven, daar moesten we even gaan kijken. Niet normaal groot was die. Echt the Keys is echt prachtig, iedereen die naar Florida gaat moet hier echt een kijkje nemen. 

 

Rond 18.00 gingen we terug naar onze camper want het is weer even terug rijden naar de campground.  We staan op Grassy Key op Marathon. We hoopte de zonsondergang goed te kunnen zien vanaf de campground. Want de camper staat heel dicht bij t water. Zo mooi! Eerst even koken en terwijl ik stond te koken ging de rest nog even naar het zwembad.  Na het eten gingen we de zonsondergang kijken en die was prachtig! En er waren meerdere mensen op de pier, ze waren allemaal zo aardig.  En toen zag Maurice een grote vis in het water maar het bleek gewoon een zeekoe te zijn.  Dat was zo gaaf om te zien.  Het zijn echt grote vriendelijke reuzen. Heel tof! Morgen gaan we snorkelen op de oceaan, maurice zijn wensdag.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan