Dag 8 Everglades, Airboat

Door Family Clemens on the road - 20-05-2022 19:11

Onze eerste week van de vakantie zit erop. Vandaag hebben we voor het eerst echt een beetje uitslapen. Net over 8 uur werden we wakker. Vandaag gaan we naar Everglades city om met een airboat te varen. We hadden een privebootje en gingen door de mangrove bossen heen. Eerst rustig en daarna vol gas. Dat was heel gaaf en heerlijk verfrissend. Want het is vandaag weer heel erg warm. Volgens de Amerikanen is het nu nog niet zo heet. In de zomer wordt het nog veel warmer. Tijdens de tocht zagen krokkodillen en heel gaaf dolfijnen! We hadden koptelefoons op want de airboat maakte een herrie en zo konden we toch goed met elkaar communiceren.

 

Na de boottocht bezochten we ook nog een asiel voor krokkodillen en schildpadden. We kregen een demonstratie waarbij hij over de krokodil vertelde en liet ons Charley zien. Een 40 jarige krokkodil en weegt meer dan 200 kg. Ook mochten we een baby krokkodil vasthouden.

Omdat het zo warm hier is besloten we niet gelijk terug te gaan naar de camping maar even een winkelcentrum op te zoeken. We hebben even geshopt bij target en de mannen zagen een warhammer winkeltje. Rond 16.00 waren we terug op de camping en hebben we lekker gerelaxed. Het werd wat bewolkt wat helemaal niet zo erg was. Ff een wasje gedraaid en helaas waren de drogers bezet. Komt na het eten wel dacht ik. Maar na het eten begon het toch te regenen.  Het deedt me een beetje denken aan de regenbuien in Indonesië denken. Binnen 10 minuten komt er een ongekende bak met water uit de lucht en daarna is het weer droog. De wereld koelde er wel even lekker vanaf. De muggen daar en tegen werden er goed actief van dus na wat spelletjes in de camper gedaan te hebben zijn we lekker gaan slapen. Morgen weer een stuk rijden. We gaan via de westkust omhoog naar Sarasota met een tussenstop op Sanibel island. Voor de kust van Sanibel ligt geen rif in de oceaan en daardoor spoelen de schelpen daar heel aan.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan