Dag 7 Everglades,

Door Family Clemens on the road - 20-05-2022 18:05

Dat was even relaxed wakker worden zo aan het water met een zacht windje erbij. In tegenstelling tot de noordzee maakt de Mexicaanse golf niet zo veel herrie. Er waren hier dan ook niet heel veel golven. De zonsopgang was prachtig. Na het ontbijt gingen we alles weer loskoppelen, wat ons reuze mee valt hoe veel werk dat is. Gaan we voor de laatste over the overseas highway. De snelweg is de mooiste die er bestaat maar ik vind langs water rijden gewoon best eng. Een soort liefde en haat relatie heb ik met deze snelweg. Kijk me ogen uit naar dat fel blauwe water maar tegelijkertijd vind ik het spannend. 

We gaan vandaag naar de Everglades en we zijn gewaarschuwd door Tioga tours dat we voor route 41 moeten tanken en er komen daar geen stops of benzinestations voor. Anders hangt een gaitor in je bil😉 Onderweg zagen we dat nog het droge seizoen is en zagen we een grote bosbrand. We gingen in Florida city even shoppen en boodschapjes halen. Nog ff snel op de wifi van Wallmart om mijn blogje te verzenden en whatsappjes beantwoorden. We moeten het een beetje creatief oplossen. Vandaag is het koningsdag! 

Via route 41 gingen we naar de Everglades. We gaan nu van de oostkust van Florida naar de Westkust. De natuur is hier weer heel anders, veel mangrove bossen. Er staan hier minder palmbomen en als we dachten dat the keys warm was is het hier nog warmer. Tenminste zo voelt het omdat je de wind van zee mist. Onderweg zagen we al wat krokodillen. Zo gek dat ze hier gewoon in het wild leven. We verblijven nu 2 nachten op deze camping, Collier Seminole state park. Ons plekje staat pal in de zon dus we zijn erg blij met onze airco. Als het straks iets is afgekoeld is gaan we the bird trail lopen. Schijnt erg mooi te zijn, maar het is nu echt ff te heet. Ik wilde aan de picknick tafel gaan zitten maar daar krioelde het van de sprinkhanen. Maar niet die wij kennen maar echt joekels van 10 cm. Nou jullie kunnen vast raden waar ik niet ging zitten 🤣 Timor vond het geweldig om ze te vangen en heeft ook nog een hagedisje gevangen. Die vind ik dan weer niet zo eng. De kinderen hebben zich vermaakt met waterspuiten en water. Ik zag lekker onder de bomen te lezen.  Was best vertoefen zo.

Toen de zon al een beetje onderging zijn we gaan lopen. We kwamen op uit bij een steiger. Waar we grote vissen uit t water zagen komen om muggen te vangen. Er was ook een trial die je kon lopen maar ik werd lek gestoken dus ben terug gegaan met Quinty. De mannen gingen wel door maar ze hadden niet heel veel gezien buiten bomen. Onderweg kwamen we nog gieren tegen. Lekker gegeten in de camper dit keer, in de airco en zonder muggen. Was weer een  leuke dag.


 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan