dag 4 Miami en Miami Beach

Door Family Clemens on the road - 20-05-2022 11:46

Het was vanmorgen al later dat we wakker werden.  Ik werd half 7 wakker, Timor zeven uur.  Maurice en Quinty weer iets later.  Ons rustig aangekleed en lekker buiten ontbeten. Het weer is om 730 al heerlijk. Ik gok rond de 20/22 graden. Tijdens het ontbijt kregen we visite van een gezellig eekhoorntje die nieuwsgierig aan het bestuderen was wat we aan het eten waren.

Na de camper weer los gekoppeld te hebben gingen we ons klaar maken voor 1 van de langste ritten.  Die naar Miami, we gaan eerst naar de volgende camping, die is in Fort Lauderdale. Dat ligt 30 km van Miami vandaan. Daar gaan we de camper installeren en dan met een uber of lyft gaan we naar Miami.  Het is erg wennen om met de camper te rijden. Hij hobbelt & wiegt en uiteraard is de lengte ook wennen. De wegen hier zijn wel breder maar de staat van de wegen is een beetje te vergelijken met België. Niet heel relaxed rijden dus. Na ongeveer 2 uur rijden kregen we een beetje door hoe de gewoontes zijn en hoe de wegen werken. De rechter baan kan hier in ene ophouden of veranderen in een afslag. Ik denk ook dat de vliegen populatie in Florida een stuk is afgenomen want die zitten nu aan onze voorruit. De vrachtwagens hier lijken allemaal op de truck van Cars of ze zijn een van de Transformers.

Aangekomen in Fort lauderdale valt ons de campground erg tegen.  Je kan merken dat je hier in de stad bent.  Het is allemaal een beetje pauper. Wel lopen hier grote leguanen. Dat vonden de kinderen prachtig.  We hebben een lyft genomen naar Miami. Die auto was met zo pauper en de man heeft geen woord gezegd.  We werden bij calle ocho afgezet, in de wijk little Havana. Het moest een wijk zijn met sigarenboeren, muziek, schakende oude mannen op straat.  Maar in werkelijkheid was het vies,  druk, liepen veel zwervers. Get out of here was mijn gedachten. We waren ook nog op zoek naar een winkel waar we een sim kaart konden kopen maar helaas weer niks gevonden.  Miami vinden we niet veel aan. Het is een viezige stad en weinig sfeer. Toen we bij de kust kwamen was het pas mooi aan het worden.  Er lagen honderden luxe schepen  en de grote cruise schepen. In bayside markingplace hebben we iets gegeten maar het was daar zo luidruchtig en zoveel mensen dat we daar snel weg wilde. Ik was echt teleurgesteld.

 

We zagen een taxi want miami beach was een heel eind lopen nog.  Deze man was vriendelijker en vertelde ons hoe de wijk is. We werden afgezet op oceaan drive wat we allemaal kennen uit de films. We zijn even het strand op gegaan en de kinderen konden even zwemmen.  We zagen de gekleurde coastguard huisjes. Daarna even douchen op de boulevard en nog over oceaan drive gelopen.  Het was erg druk in alle restaurants en bars die aan de straat zitten.  Ook reden er allemaal dure en opvallende auto's voorbij.  Iedereen loopt of rijdt hier voor zichzelf, om maar gezien te worden.  Het was leuk om te zien maar het is niet onze stad. Quinty zag steeds in mijn hand te knijpen en me aan te kijken als ze weer een paar blote billen voorbij zag lopen.  Ja de vrouwen hier lopen er aardig uh niets verhullend bij . Er lopen hier veel mensen uit Cuba, Porto Rico dus buiten Engels hoor je ook veel Spaans. Toen de zon weer onderging gingen wij ook weer richting de camper. Op naar the keys morgen. 

Nee je heb echt internet nodig om even te zoeken waar de leuke dingen zijn in de stad. Dat miste wij heel erg.

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan