The Arches

Door Jan en Dorret - 06-07-2022 04:51

Dat het überhaupt bestaat, wat een landschap. Zoals een oudere amerikaanse meneer tegen me zei;  als god bestaat of heeft bestaan, dan moet dit wel zijn atelier zijn geweest ! En ik kon het helemaal met hem eens zijn, zonder discussie over wie wel of niet heeft bestaan, dit lijkt wel erg dicht in de buurt te komen van een wonder.

Sinds dit jaar moet je een tijdslot kopen om het park in te mogen. Dit om de grote drukte en files in het park te vermijden. We hebben een plekje om 13.00 uur gekocht ($2,=) en als we ruim op tijd aankomen moeten we toch aansluiten in een lange rij van auto's die twee banen beslaat. Al met al zijn we nog net op tijd bij de ingang. Best wel veel auto's moeten omkeren en mogen niet naar binnen. Wat zou dat balen zijn.  In Nederland hadden we al een pas gekocht voor alle parken, dus de entree was niet nodig. Mocht je ooit de parken gaan bezoeken hier, dan raad ik je aan om dit wel te doen. Na het derde park heb je je pas er alweer uit. Hahaha echt Nederlands, maar wij rijden dit park dus lekker in voor ruim minder dan de helft en na vandaag is ieder park dus gratis :)

Onze verwondering is bijna niet in woorden uit te drukken, ik hoop zo een paar mooie foto's te plaatsen. Het leuke is dat we aan elkaar proberen te beschrijven wat we zien...kijk een olifant, o ja, ik zie het...of kijk dat groepje dames staat te roddelen, het is echt zo mooi om doorheen te rijden...wat hebben we een pret. We stoppen vrij vaak, lopen weer een stuk en gaan dan weer richting camper. 
 

Bij een van de beroemdste Arches parkeren we de camper en gaan de tocht omhoog. Wat zijn we blij met de aangename temperatuur van deze dag. Het is zo rond de 25 graden met een lekker briesje. We vermaken ons prima en op de terug route door het park, parkeren we opnieuw en zetten onze tuinstoelen buiten, maken een lekkere lunch en kijken uit, over, een voor mij, mooiste landschap dat ik ooit heb gezien. Letterlijk moe maar voldaan gaan we rond 6 uur weer richting camping en besluiten iets makkelijks te maken voor het avondeten....we hadden nog een pastasaus in de diepvries ( zo makkelijk een camper) en de pasta is snel gekookt. Naast de camper, op een mooie plek onder de bergen, eten we ons eten, drinken ons wijntje en gaan er weer op tijd in.

Morgen gaan we alweer vroeg onderweg naar Bryce Canyon, men noemt het een van de mooiste National Parks van Amerika, zou het kunnen, mooier dan vandaag. Ik ben benieuwd.

 

Reacties

Karin 06-07-2022 08:59 {{button-63587}}

GAAAAAF!!!!

Jolande en Bobby 06-07-2022 13:20 {{button-63602}}

Kijk, dat is nu precies zoals je het beschrijft. In zo’n prachtig park, camper parkeren, stoeltjes uit, bakkie koffie of lunch pakken en volop genieten van de omgeving. Eerlijk gezegd heb ik die momenten gemist in Canada. Jullie maken een geweldige en noet te vergeten reis. Deze indrukken blijven op jullie netvlies staan. Geniet ervan.

Dorret 06-07-2022 15:31 {{button-63604}}

Ja het is prachtig. Maar…bij ons wint Canada het…wij hebben deze monenten juist veel meer in Canada gehad. Ligt het bij jullie aan het weer of heb je die plekjes niet gevonden.

Bea Gout 06-07-2022 19:11 {{button-63612}}

Het is op de foto's al prachtig. Het zal in het echie gewoon adembenemend en overweldigend zijn. ❤️
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan