We zijn al even onderweg

Door Jan en Dorret - 16-06-2022 00:23

Eindelijk weer een bericht van ons. Na dagen vol van genieten, maar ook zonder internet, vandaag even tijd genomen om weer te gaan schrijven. Wat een avontuur beleven we samen! Zeggen we al rijdend tegen elkaar wauw, dit is wel het allermooiste tot nu toe, maar dan brengt de volgende bocht alweer een verbazing. Hoe indrukwekkend en overweldigend is deze natuur.

Inmiddels hebben we Albany, Niagara Falls,Williamsport,Lancaster, Gettysburg, Washington, Shenandoah NP, Roanoke, Ashville achter ons gelaten en zijn we vandaag gearriveerd in Cherokee.

Niagara Falls, zo blij dat we onze route toch in het begin bij het plannen, hebben omgeleid naar the Falls. We hebben de Amerikaanse kant bezocht, omdat we anders opnieuw gedoe kregen met Covid verklaringen en ETA verklaring. Maar hoezo, dit was al zo geweldig....zolang geleden is deze waterval ontstaan, volgens mij door de ijstijd, maar het kan dat ik dit helemaal mis heb...excuses dan :) Wij hebben gekozen om de wandeling naast de Falls te doen, wat hebben we gelachen en genoten. Je klimt via trappen eigenlijk langs de watervallen omhoog....we zagen weinig mensen nat terug komen, dus het zou wel meevallen, bleek dat die niet zo ver omhoog gingen...we waren echt, ik zal het netjes houden, kleddernat, geen droge draad meer aan ons lijf, ondanks de gele poncho, geweldig!! Een ervaring om nooit meer te vergeten. 
 

Na de Niagara zijn we langzaam verder gereden, mooie stadjes en dorpjes gezien. Met en bij de locals ontbeten! Mijn hemel, nu ben ik ook wel een erge, bruine boterham met kaas type, maar wat kunnen die amerikanen veel en, sorry, voor mij echt vies eten. Ze draaien hun hand niet om, om 's morgens  om 08:00 uur een bord met twee gebakken eieren, sausages, gebakken aardappelen en bonen, weg te kauwen...dit alles gepaard met natuurlijk de grote beker Coca Cola. Nog steeds verbazen wij ons over de porties :)

 

Washington was echt geweldig, natuurlijk hebben we alle monumenten bezocht en je raadt het al, heerlijk op de fiets. We hebben 's morgens om 09.30 uur twee fietsen gehuurd, die we om 19.00 uur weer in moesten leveren, geweldig wat een avontuur. The capitol, groot en statig, de naald ( zo noemen wij hem altijd) en natuurlijk the White house, het eerste wat we tegen elkaar zeiden was dat we het veel groter hadden verwacht, paleis Soestdijk is groter.

En zo tuffen we langzaam door het grote amerika, op de ene campground hebben we veel contact, op de ander weer helemaal niet. Door ons engelse accent denkt iedereen dat we Duitsers zijn,( haha Stephan!!) als we hebben uitgelegd dat we uit Nederland komen, beginnen ze over Belgium!!
Over het algemeen zijn de amerikanen erg behulpzaam en erg vriendelijk, waardoor ons vakantie gevoel nog groter wordt. Wel was het heel vreemd, ondanks dat je het weet, dat veel mensen een wapen dragen. Dan ben je in gesprek met iemand en ineens zie je in zijn zij dat pistool hangen. Ik vind dat echt heel indrukwekkend en eerlijk gezegd ook erg eng....Jan moet dan de volgende ochtend lachen om mijn droom verhalen :)

vandaag genieten we van de enorme indrukwekkende bergen van The great Smokey Mountains in hetzelfde NP, morgen gaan we naar the Music, Nashville....de hoofdstad van de country- en westernmusic...zin in. Dag en liefs. X

 

 

 

 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan