Nog 100 dagen !

Door Jan en Dorret - 16-02-2022 19:44

Daar was dan vandaag dat magische getal....nog 100 dagen tot je vertrekt.... zoals ik al eerder schreef, zijn we ergens bij het plannen begonnen met dik in de 400 dagen, dus het schiet op. Ik ben een geboren ras optimist, want morgen zijn het er nog maar 99....

En daar moet Jan dan weer vreselijk om lachen, en dat snap ik ook wel weer, ik ben een neuroot!!  Maar ik kan gewoon niet meer wachten. Ik heb zo'n vreselijk zin in dit avontuur. Voor Jan geldt overigens hetzelfde, die is alleen een stuk rustiger en wacht het gewoon af. Het is echt niet zo, dat ik de koffers al uit de schuur heb gepakt, daar wacht ik nog wel even mee, maar stiekum in mijn hoofd plan ik al wel een paar dingen....zoals wanneer gaan we die extra koffer kopen, we moeten nog een internationaal rijbewijs kopen....Deet .....een deurmat voor bij de camper...hahaha....yes I know, maar tot nu toe doe ik het stilletjes in mijn hoofd. Nog ongeveer 8 weken en dan ga ik lijstjes maken, dan ga ik pas echt los.

Inmiddels heb ik weer een mooi schrift gekocht. Schrijven vind ik gewoon heel erg leuk om te doen en dat ga ik dus voor en tijdens deze reis ook doen. Natuurlijk via deze blog van Tioga, maar ook in mijn mooie schrift. Dan vragen jullie je natuurlijk af wat schrijf je dan. Zo zijn we begonnen met een planning te maken van wat we bijvoorbeeld overal kunnen gaan doen, in elke stop die we gaan maken.
We starten natuurlijk in New York, heerlijk. We houden alletwee van deze metropool, en dit keer zijn we er natuurlijk 5 dagen.... doordat het zo inmens groot is en er zoveel te doen is, maken we een beetje een planning van wat gaan we welke dag gaan doen....zo gaan we fietsen in Central Park en Brooklyn, we gaan de Highline lopen...ik wil zo graag naar het Museum of modern art...en zo heb ik ook gezocht waar het leuk ontbijten, lunchen of dineren is....Zo ga ik dat uitzoeken en opschrijven over iedere stop en dat schrijf ik dus allemaal in mijn schrift hahaha...en zo leeft de reis nu al helemaal in mijn hoofd en mijn hart. :)

Wat ben ik een bevoorrecht mens, gewoon 8 weken lang op avontuur met mijn lief ❤️

Gisteravond had ik toevallig de app gedownload van buitenlandse zaken "wijs op reis" en dan krijg ik meteen vanmorgen een pushmelding dat Amerika van oranje naar groen is gegaan. Langzaam durf ik te geloven dat het echt doorgaat.

Vanaf nu gaat het vast wel snel, het is zeker tot begin april vreselijk druk op mijn werk, dus afleiding genoeg. Daarna wordt het langzaam rustiger....Ik heb nog opdrachten tot 20 mei, dan stop ik met werken, dat heb ik Jan beloofd, zodat we lekker uitgerust aan ons avontuur kunnen beginnen. Doordat de wereld  in de ban was van Covid19, zijn we voor het laatst in 2019 op vakantie geweest. Dat gaan we binnenkort dus flink inhalen....nog 100 nachtjes slapen.

 

 

Reacties

Frits en Marijke Bergen. 04-03-2022 20:11 {{button-61310}}

Hallo Jan en Dorret,

Het komt nu inderdaad dichterbij. Ook wij hebben de reis 2 X moeten uitstellen. Wij gaan op 19 mei vliegen naar Las Vegas. Waar we de auto ophalen bij Alamo en dan 2 nachten in het New York New York hotel verblijven. Daar beginnen we de reis die plm 30 dagen gaat duren. Niet zolang als jullie haha.
Wat de DEET betreft je kan daar prima deep woods kopen. Hoef je niet mee te nemen dus en wat het rijbewijs betreft wij hebben 1x een internationaal rijbewijs aangeschaft. Dat was 1x en de andere keren nooit meer gedaan. Is niet nodig. Zijn een keer aangehouden en toen konden we gewoon onze eigen rijbewijs laten zien. Geen probleem. ( geen bekeuring gehad pff )
We gaan jullie ook volgen. Heel veel plezier en genieten. 👋🏻

Frits en Marijke Bergen. 24-03-2022 17:27 {{button-61331}}

Hi Jan & Dorret,

We hebben wat de COVID-19 betreft nog niets geregeld en hoop eigenlijk een beetje dat het straks niet meer hoeft in mei. Ik kan je daar dus geen antwoord op geven. Groetjes

De Bruin & Zoon 08-04-2022 15:09 {{button-61376}}

doen de test bij toegangsbewijs.nu. Kost 19,95. Het is een begeleide zelftest. En het is toegestaan. Stiekem hopen we er nog op dat het niet meer hoeft, al wordt die kans steeds kleiner.

Dorret 08-04-2022 19:35 {{button-61378}}

Bizar, nog nooit van gehoord. Heb je ook nagekeken of dit echt is toegestaan….Ze wijzen op je eigen verantwoordelijkheid…ik vind de naam van deze Rapid test nergens terug. Ik zou het niet durven denk ik! Heel vreemd omdat ze in Amerika zo streng zijn en zo’n zelftest is natuurlijk heel fraude gevoelig, lijkt mij!!
Met wie vliegen jullie?

Dorret 08-04-2022 19:56 {{button-61380}}

Ik las net op een forum over reizen in Amerika, dat het geaccepteerd wordt… echt bijzonder, maar stukken simpeler…en bij klachten kun je dan ook je buurvrouw de test laten doen..hahaha!! Heel veel succes en nog veel meer plezier op jullie avontuur👍🏽

Frits en Marijke Bergen. 09-04-2022 15:41 {{button-61385}}

Hallo Jan en Dorret,

Ik heb een berichtje gehad via via dat je de test ook kan laten doen bij HealthCheckCenter. Ze hebben meerdere locaties. De kosten zijn € 36,50. Als het nog moet dan gaan wij daar naartoe. Hoop dat je hier wat aan hebt. Groetjes en een fijn weekend 👋🏻
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan