Hi Jim Korzelius

Door Jan en Dorret - 21-06-2021 19:30

Beste Jim,

Wat leuk je reactie, dank alvast en helemaal leuk dat je mijn blog straks wilt gaan volgen. Ik hoop dat je mijn reactie op deze manier kunt lezen, ik wist niet hoe ik je anders kon antwoorden.

Tja dat enthousiasme, bijna erg, maar ik kan het niet afwachten. Dan kom ik ook meteen bij je vraag, waarom de camper.

In 2018 gingen wij onze canada reis langzaam plannen. Mijn echtgenoot Jan wilde heel graag met een auto, wat inhoudt dat je dus bijna iedere dag naar een ander hotel reist. Eigenlijk vond ik dat meteen een hele grote domper. Ikzelf ben niet zo van de hotels....het zou nl. ook inhouden dat we ruim 3 weken uit een koffer zouden gaan leven. Dat trek ik dus echt niet. Even wat inside informatie voor iedereen die dit leest, ik ben nogal een neuroot, :) .....koffer open, netjes uitpakken, koffer dicht, nadat alles weer netjes erin ligt....hahaha. Dus deed ik het voorstel om het te gaan proberen met een camper. Gelukkig kreeg ik die lieverd van mij zover dat hij instemde. Natuurlijk ook omdat hij die kant van me kent.

 

Camper uitgezocht, moet zeggen wel luxe hoor, we hebben een grotere uitgekozen, om zodoende wel de ruimte te hebben. Wij zijn met een camper geweest van Canadream, en hadden de MH-B Midi Motorhome gehuurd. Dat betekent dus met douche en toilet, complete keuken, volledig(e) bedden. De complete keuken bezat een combimagnetron, koelkast met royaal vriesgedeelte met aparte deur.

 

Na 1 nacht in vancouver te hebben geslapen mochten we eindelijk....en dan schrik je wel even, want hij was echt groot, groter dan we thuis op de vloer uit hadden gemeten.

Jan is dus weg gereden, ik heb nog een paar keer geroepen, pas op, lukt dat wel, maar echt iets later in de middag heb ik zelf al gereden en het is, was en blijft voor ons in een woord geweldig. Voor ons!!! Want ook Jan, als groot voorstander van reizen met een auto en lekker in een hotel, is helemaal om. Vandaar dat we opnieuw gaan en veel en veel langer....

 

Voordelen;

Je komt bij de camperverhuurder, pakt je koffers uit, deelt de camper in. Op weg naar een van de vele supergrote supermarkten, deden onze inkopen en onze reis begon.

Bijna op ieder campground waar we kwamen was er een fire-ring bij onze plek...dus lekker vuurtje aan.

's Morgens wakker worden, met de hand een lekker bakkie koffie zetten en hup naar buiten, weer of geen weer....goedemorgen  zeggen tegen de eland familie, die toevallig over de camping wandeld, de eenkhoorn die nieuwgierig dichtbij komt, of twee groundhogs zien spelen.

Bijna iedere maaltijd die we zelf hadden bereid hebben we buiten genuttigd.

Op sommige campings was het heerlijk dat je een eigen douche en toilet hebt :)

Kennis maken met de vriendelijke en behulpzame Canadezen die vaak naast ons stonden. Veel van hen zijn blij en enthousiast, dat je uit Nederland komt. Vaak had men wel ergens iemand die ook uit Nederland kwam.

Ik kan nog wel even doorgaan, waar het op neer komt is de enorme vrijheid die je ervaart, nooit op tijd in je hotel moeten zijn, nooit 's avonds op een hotelkamer rondhangen, lekker buiten kunnen leven, dus veel dichter bij de natuur. Ondanks dat je vooraf je campings moet boeken, Wij hebben het echt als super relaxed ervaren.En zo enthousiast zijn we allebei. Dus gaan we het nog een paar keer doen. Beginnend hopelijk met volgend jaar!!! 

Nadelen:

Niet echt handig om met de camper een stad in te gaan. Wij hebben dat nooit als vervelend ervaren. We parkeerden dan meestal aan de rand en liepen verder. Gingen met openbaar vervoer of een Uber.

Misschien het tanken.(je schrikt de eerste keer wel van de grote inhoud van de tank) hahaha. Gelukkig was het een diesel en zijn de prijzen veel en veel lager dan bij ons.

En ik ben zo vreselijk verliefd op deze manier van reizen dat ik veel te bevooroordeeld ben, maar ik zeg DOEN !!

Wat zijn trouwens jullie plannen, waarheen en wanneer?

 

groet, ook namens Jan,

Dorret

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan