Dag 19,20 en 21 van sedona naar San Diego

Door Familie achterstraat - 26-07-2022 18:06

Voeg uit de veren in Sedona, de kids slapen nog verder onder het rijden en wij gaan om 5u al op pad, we hebben een lange rit voor de boeg maar daarna ook echt ff lekker helemaal niets en genieten van t strand in San Diego.

Over de weg er heen valt eigenlijk niet veel te vertellen want dit was de highway 8, dwars door Arizona langs de Mexicaanse grens in de woestijn. Niets anders dan woestijn te zien en soms een klein klimmetje.

Onderweg nog weer boodschappen gedaan voor de laatste week en op naar de camping, we wisten van tevoren dat dit al een grotere luxere camping zou wezen met alle mogelijke faciliteiten, de reis adviseur van Tioga tours, Diana van Gelder had zelf ook op deze camping gestaan en heeft hier nog ff "echt vakantie" gehouden, hier waren we alle 4 ook echt aan toe, je bent je droomreis aan het maken maar het is ook zeer vermoeiend om eerlijk te zijn, je wilt natuurlijk zo veel mogelijk zien als je er bent.

Wat een geweldig mooie camping staan we op, allemaal gezellige mensen, een groot zwembad, een luchtkussen en een winkel om de hoek voor de dagelijkse dingen. Lekker zwemmen, de BBQ aan gestoken en een kampvuurtje gemaakt voor de marshmallows, dit vuur was eigenlijk niet nodig want de buren naast ons hadden een groot kampvuur en maakten muziek waar we bij uitgenodigd zijn erg gezellig en tot in de late uurtjes blijven zitten.

De volgende ochtend lekker uitgeslapen en met de de Uber app een taxi geregeld naar het strand, dit zou 1 van de mooiste stranden wezen van de westkust en dat klopte inderdaad, golven hoger dan jezelf en een mooi schoon wit zandstrand . Borden met 3000 fine for littering dus iedereen ruimt ook netjes alles op, kunnen we in Nederland nog een voorbeeld aan nemen.

Geweldig om in de hoge golven te springen en vooral Jelle was niet meer mee te krijgen. Heerlijk dat strand maar al dat zand over je hele lichaam en die zoute smaak in de mond, niet mijn hobby.

Uber weer terug naar de camping gepakt, wat een uitkomst en wat jammer dat we voor die tijd steeds een normale taxi of de camper hebben gepakt overal heen want t is echt voordelig, in dit geval was t net zo duur als het parkeren en hadden we heel moeilijk een plekje kunnen vinden voor de camper.

Eind van de middag weer terug naar de camping, eten gekookt en tot laat buiten gezeten. De kids hebben vrienden gemaakt want ook daar is nu tijd voor en Jelle doet veel basketballen met de Amerikaanse jeugd. Hoe laat ze terug waren weten we niet maar wij hebben ze niet meer terug horen komen.

De volgende dag stond er iets op het programma waar Jelle en Larissa al de hele vakantie naar uit hadden gekeken, Larissa ging paard rijden op z'n westerns door de jungle en de bergen en Jelle mag gaan schieten.

Eerst met de Uber naar het paardrijden, echt een manege zoals je hem in Amerika zou verwachten, een grote watertoren, een windmolen zoals op de plaatjes altijd en natuurlijk veel paarden. Daar kwam de begeleider aan, een echte cowboy man die heel vriendelijk was nam Larissa mee, hij kon meteen merken dat Larissa niet voor het eerst reed maar hier doen ze sommige dingen toch wel anders, de teugels houd je lekker los vast en je zit op een western zadel. Ook was er echt niemand met een cap maar allemaal met een hoed, gelukkig hadden we die bij bryce al gekocht en had ze die mee genomen.

Wij moesten nu anderhalf uur wachten tot ze terug kwam, geen van allen hebben we iets met paardrijden dus wilden ook niet mee. Het aparte van deze plek was dat het echt letterlijk naast de Mexicaanse muur van Trump ligt en we nog geen 500 meter van Mexico vandaan waren, de border patrol reed af en aan en helikopters vlogen ook over om vluchtelingen tegen te houden. San Diego ligt echt letterlijk tegen tijua aan wat dan weer Mexico is, je kunt als tourist over de grens heen lopen voor een dagje Mexico, misschien dat we dat nog wel gaan doen al is t maar om de paspoort stempel en goedkope sigaretten. Daar kwam Larissa weer aan en ze had t goed naar haar zin gehad. Uber weer besteld, Mozes is on the way with a White Tesla 3 . Grappig dat Uber , elke keer verschillende auto's van oud naar nieuw we hebben echt al van alles gehad. De meeste chauffeurs doen het als bij baan om de auto te kunnen betalen want iedereen heeft hier een auto van de bank, ook op de camping bij meest dikke campers zijn de Amerikanen er heel eerlijk over van er is niets van mij bij, over 30 jaar is t pas af betaald, ook blijft het vreemd dat als je iets af rekent het goedkoper is met credit card dan contant, dus feitelijk leen je geld bij de bank voor je kar boodschappen.

Maargoed op naar het schieten, een winkel vol met allemaal guns, geweren en vol automatische wapens. Alles ligt voor handen en kun je zo pakken, de munitie ligt dan wel weer achter slot en grendel, het was ons al gezegd door de buurman op de camping dat het geen probleem is om te schieten maar toch waren we een beetje nerveus dat het niet zou kunnen. Zo apart, ff een papiertje in vullen, voor Jelle een toestemming om te mogen schieten en we konden uit een heel arsenaal aal wapens kiezen, k wist t ook niet goed welke, een volautomatisch machinegeweer leek me wel gaaf maar volgens de man achter de balie zonder ervaring wel lastig te handelen, uiteindelijk voor een "simpele" glock 48 gegaan met 9mm er in.

Op naar de schietbaan, hier stond een man die goede instructies gaf alhoewel ikzelf het elke keer verkeerd deed had Jelle het al heel snel door hoe je moet laden en schieten. We hadden 100 kogels en Jelle heeft er 97 gedaan en Henk maar 3, hij vond het echt geweldig om te doen. Dit kun je je toch echt niet voorstellen in Nederland maar hier is het heel normaal om een wapen te hebben, ook de buren op de camping hebben er allemaal 1 en laten m dan ook vol trots zien, begin er maar niet over dat je het raar vind want dan worden ze gepikeerd, het is allemaal voor zelf verdediging, maar ik denk dan waarom neem je zo iets mee naar de camping?  De buurvrouw heeft een Ieniemienie revolvertje, die heeft ze niet mee naar de camping maar liet wel foto's zien. Deze kun je dan gemakkelijk in je bh stoppen. Op de vraag hoe vaak ze m echt nodig hebben gehad en hoe vaak ze t gebruiken word dan weer niet geantwoord.

Op naar de in en out burger, een bekende fastfood ketens die alleen in Californië zit, hier word alles echt vers gemaakt en heb je maar de keuze uit 3 burgers, als je in Californië bent moet je het geprobeerd hebben, en inderdaad het was super lekker, sinds de jaren 50 hebben ze de menu kaart niet gewijzigd en ze waren eerder dan de bekende gele m met de drive in. Ook een erg leuk detail is dat er onderop de drink bekers en de eetbakjes een bijbel tekst staat.

Met t buikje weer vol terug naar de camping want de kids wilde weer graag terug naar de vrienden. Uber weer besteld, komt er een krakkemikkige Toyota Carina voor rijden. Ik wilde voorin stappen maar dat mocht niet, we moeten maar met z'n 4en op de achterbank en mondkapjes op graag. Ik wilde m weigeren maar weet dan niet hoe dat werkt en misschien ben je je geld dan ook kwijt dus proppen maar. Als een gek reed hij door het verkeer heen en zei geen woord. Deze heeft dus 1 ster gekregen en geen fooi, fooi is hier heel normaal maar dit vond k geen fooi waard

Nog een paar dagen en dan zit het er alweer op. Nog maar ff lekker bijkomen hier en vandaag naar de old town, de binnenstad met veel Mexicaanse invloeden en natuurlijk weer naar het strand.

 

 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan