Dag 2 los Angeles naar de eerste camping in los Angeles.

Door Familie achterstraat - 06-07-2022 07:36

Goedenavond,

Wat een dag weer met super veel indrukken weer zeg. Op het moment van schrijven is het hier kwart voor 10 in de avond en bij jullie al kwart voor 7 in de ochtend. Heerlijk geslapen in het hotel en doordat je bij daglicht ook weer aan komt geen last van een jetlag maar wel bijtijds moe.

Nog 1 grappige anekdote van de hotel overnachting, Henk wer om om 02:00 wakker en ff naar buiten voor een sigaretje. Diane werd om er ook   wakker van dus ging ff kijken, een windvlaag en de deur waaide dicht. Stonden we daar midden in de nacht in ons ondergoed buiten gesloten. Snel aan geklopt bij de kids en de receptie gebeld binnen een minuut konden we naar binnen maar ze zei wel met nadruk "please dont go in your underwear tot me" zou dat nu wezen omdat ze Henk al gezien had of omdat ze bang was verliefd te worden hi hi.

8u s morgens, opstaan en ontbijten. Een heerlijk echt Amerikaans ongezond ontbijt maar wel genieten.

11u, de taxi haalt ons op bij het hotel om de camper op te halen bij cruise America , in de taxi al meteen een glimp op kunnen vangen van het verkeer in los Angeles, jemig wat een chaos van links en rechts worden we ingehaald en toeteren achter elkaar, nu is Henk heel wat gewend en de grootte van de camper maakt hij  zich niet druk om maar het verkeer brengt de bloeddruk toch aardig omhoog.

Aangekomen bij cruise America zien we al meteen dat we niet de enige zijn die de camper op komen halen, ergens tussen al deze campers staat de onze en wat veel campers zeg van groot tot klein, wij hebben de 30ft gehuurd en dat is de grootste in de vloot.  Uiteindelijk na ruim 45 minuten wachten kwam onze camper dan voor gereden, jemig wat een slagschip zeg. Instructie gekregen en om 13:00 eindelijk op pad.

First milses with the rv in the usa. In Nederland waren wij al lid geworden van een Facebook groep met rondreis west Amerika en zowel daar als bij het reisbureau in Nederland werd gezegd , weet je t zeker om te beginnen en te moeten wennen aan het verkeer om te beginnen in los Angeles met de camper?  Tuurlijk Henk is vrachtwagen chauffeur en is wel wat gewend komt goed, weet u t zeker want t is erg druk daar? Ja doe maar komt goed. We kunnen zeggen dat ze gelijk hadden want nu spreek ik als schrijver voor een keer in de ik vorm ik heb peentjes gezweet en de bilnaad nar gehad van het angstzweet maar uiteindelijk is het de vuurdoop geweest en goed gekomen, erger dan dit verkeer is het niet is ons ook hier op de camping ook verteld dus vanaf nu is t n makkie.

Op zoek naar een wallmart om stoelen te halen en boodschappen te doen. De eerste keer in een wallmart jemig wat een ervaring is dat zeg iedereen kent de Carrefour in Frankrijk maar bedenk je dan 3 keer zo groot, je kunt zo gek niet bedenken of t is op voorraad, alle mogelijke electronica, kleding, eten, drank, Baby spullen , en geloof het of niet zelfs pistolen zijn gewoon te koop. Dan vinden wij t in Nederland vreemd dat er in Amerika zoveel schiet partijen zijn, verbied dat eerst dan maar eens.

Op naar de camping, walnutt rv park 18 miles van de wallmart af hadden we bewust zo geboekt omdat het advies is de 1e dag geen reis dag te hebben omdat je ook nog boodschappen moet doen en moet wennen. Door de file heen uiteindelijk om 17:30 op de camping. Nou een camping zouden we t niet willen noemen, keer een grote parkeerplaats. Ken je trouwens die mop van de familie Achterstraat die de grootse camper huurt? Ze hadden de kleinste van de hele camping, snel alles aansluiten voor de eerste keer wat dus uiteindelijk helemaal niet zo moeilijk blijkt en eten maken, nou ja eten maken? We konden niet echt iets gezonds vinden om zelf klaar te maken dus kant en klaar maaltijden gehaald op de diep Vries afdeling om nog enigszins iets normaals te kunnen eten.

De waterslang lukte niet goed om aan te sluiten dus kijken hoe het bij de camper aan de overkant aangesloten is. Een zeer vriendelijke Richard legde uit hoe het allemaal wel goed werkt , 1 slang voor het afval water was niet goed in orde dus wij zeiden al , geen probleem dan gaan we morgen naar de wallmart en kopen de goede, immers alles wat onder de 100 dollar kost aan invertaris krijgen we als we de bon bewaren toch weer terug, dan morgen maar iets later weg met ons drukke reisschema en de afvoerslang wel in orde. 5 minuten later, Richard komt terug en bied ons aan om met zijn eigen auto naar de wallmart te rijden. Zo beschaafd als wij zijn zeggen we eerst "no sir that wil coat you zo much time of is okay that we are going tommorow morning" maar Richard stond er op om ons reisschema niet in de war te brengen want hij had schoonouders die in t Jappen kamp gezeten hebben en zijn vrouw is Wageningen geboren. T zou familie van Tante Nancy en mijn moeder kunnen wezen maar om ons Engels is niet zo goed om dat verhaal uit te leggen. (Ook in t Nederlands voor de niet familie) .

Morgen highway 1 op weg naar San Francisco met morgen als tussenstop piano coast village .

Groetjes de Achterstraatjes

Reacties

Romy Sonnevelt 06-07-2022 08:02 {{button-63578}}

Wat een avontuur , geweldig

Eric van de Peppel 06-07-2022 08:12 {{button-63580}}

Henk in z’n onderbroek; je laat me schrikken. Ik ben een beelddenker!🤣
Wat leuk om jullie zo te volgen! Geniet ervan!

Oscar 06-07-2022 08:23 {{button-63581}}

Leuk om zo een beetje mee te kunnen kijken, geniet ervan!

Roy 06-07-2022 08:39 {{button-63582}}

Wat een schitterend verhaal weer
Wens jullie weer een mooie dag toe morgen

Roy 06-07-2022 08:42 {{button-63583}}

Wat een mooi verhaal weer zeg
Wens jullie morgen weer een mooie dag

Opa Cees 06-07-2022 08:47 {{button-63585}}

Leuk om dit allemaal zo langs te zien komen.
Geniet ervan.

Desiree Vos-Heidstra 06-07-2022 08:52 {{button-63586}}

Geweldig Henk! Diane, larissa en jelle, ga met volle teugen genieten!

Toon 06-07-2022 09:56 {{button-63592}}

Ik wens jullie de vakantie van je leven geniet ban het grootse Amerika en van het uitzicht

Arthur 06-07-2022 20:42 {{button-63617}}

Super mooi Henk dat jullie de reis zo verslaan. Mooie herinneringen! Heel veel plezier met je gezin!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan