Dag 6 en 7 San Francisco naar yosemite pines rv resort

Door Familie achterstraat - 11-07-2022 01:57

Goedemiddag, 

Op het moment van schrijven is het hier zondagmiddag 4uur , bij jullie dus al weer maandag en een nieuwe werkweek aan gebroken. Zaterdagochtend 9u ontbijten, we bakken altijd eieren en doen wat toast in het broodrooster, jam , pasta , en peanutbutter staat er ook op tafel. Na het ontbijt de watertanks legen , je denkt dan ieuw wat vies maar het stelt echt niets voor, je trekt eerst de zwarte hendel uit en daarna de grijze. De zwarte is de wc en de grijze is het afwas en douche water, het is meer de gedachte dan dat het een vies karwei is , het gaat immers door de slang heen en je hebt de buitenkant van de slang vast met het aansluiten. Wat wij wel altijd doen is met de waterslang de slang nog ff een keer extra door spoelen. Watertank vullen voor onderweg zodat de wc en water ook werken en de slang weer opbergen, op de camping zit de slang aangesloten op "city water connection" zodat de tank uit de camper niet gebruikt hoeft te worden. Zoals onze welbekde voorzitter van DTS Jeroen Been al een keer vertelde, het stelt echt helemaal niets voor. stroom kabel eraf en weer gereed voor vertrek.

Yes de motor mag weer gestart worden, ik begin in herhaling te vallen maar het blijft een machtig geluid. Op naar de golden gate bridge, hier wilden we nog overheen gaan lopen, blijkt het Vista point waar wij de foto's op de avond gemaakt hebben alleen maar vanaf San Francisco bereikbaar en niet van de andere kant, dan maar er over heen rijden en straks ergens draaien. Dat draaien is dus niet gelukt de navigatie bleef maar zeggen "make a u turn" maar in het drukke verkeer van San Francisco lukte dat simpelweg niet en op elk kruispunt stond ook duidelijk no u turn. Dan maar door naar de camping, navigatie daar op ingesteld en op de kaart had ik gezien (ja ja we hebben ouderweten een echte wegenkaart mee) dat dit ook een prachtige route gaat worden met veel stuur werk, eerst over de Bay bridge San Francisco uit, vervolgens via de 580 en 120 richting de bestemming. Op de snelwegen blijft het heerlijk rijden met de cruise control aan op 60 miles, vervolgens de snelweg af de 120 op van uitgestrekte wegen naar  ineens een stadje, sommige dorpjes nog geen kilometer lang met aan weerszijden wat shops.

Maar dan... (Tromgeroffel) wauw de 120 east een klim naar 3500ft hoogte met flink wat bochten werk, geen vangrail langs de weg wat ze toch wel eng vonden, U als lezer zal wel vast wel snappen wat uw verslaggever er van vond, elke stuur beweging volop genieten, vervolgens op de camping aan gekomen. Aangemeld en de receptionist vroeg zich af hoe het kon dat wij van east af kwamen met een 30ft, ik zei gewoon rijden schijnen we ergens een bordje (al dan niet bewust)  gemist te hebben met max 28ft nou die 2ft is dan maar een klein beetje dus kan prima.

Op de camping, jeetje wat een verschil met de vorige camping gewoon heerlijk de ruimte, een picknicktafel en een vuurplaats op je plek. Helaas ivm de droogte mogen we geen vuur stoken maar wel "characoal" straks dus maar ergens vlees zien te scoren en bbqen. Ook een redelijk groot zwembad is hier aanwezig en schoon sanitair, je zou het kunnen vergelijken met een Roompot camping in Nederland qua luxe, we hebben dus een goede keuze gemaakt om op deze camping een rust dag te gaan houden.

We hadden in de supermarkt een potje gekocht met pastasaus voor Mac n cheese, pasta gekookt, ham gesneden, paprika en courgette gesneden en proberen maar. Nou dit is zeker voor herhaling vatbaar en hopelijk is dit ook in Nederland ergens te vinden.

Nog ff naar t zwembad en vroeg naar bed, we waren allemaal nog steeds moe.

Tja, dag 7, daar valt eigenlijk niet veel over over te vertellen. De standairco doet het super en in de camper is het lekker koel, de buitentemperatuur hier is nu 38 graden . Het kwam zo uit maar het 4e gebod over 6 dagen werken en de 7e dag rusten hebben we ons vandaag aardig aan gehouden. Lekker uitgeslapen, naar t zwembad, de was gedaan in de wasmachine (die wasmachines zijn trouwens ook groot hier)  lekker bij de camper in de schaduw over de bomen gezeten, weer terug naar t zwembad als t te warm word enz enz eigenlijk net zoals elke dag als we op een camping van Peter Gillis zijn. Oh ja we hebben nog een wandeling gemaakt, volgens de receptie een wandeling van 2 Mile om de camping heen dus Henk Diane mee genomen, zullen we nog water mee nemen? Nee joh is maar iets meer dan 3km en om de camping heen dus niet nodig we zijn zo weer terug, nou dat was dus een "trail walk" en met wat klimmetjes erin. Bovenaan maar weer terug gelopen met t zweet in de bilnaad en gauw aan de Heineken.

Morgen gaan we het echte park van yosemite valley national park bekijken, er zijn bosbranden gaande maar dat is aan de andere kant van het park en volgens de receptie moeten wij daar geen last van hebben. 

Tot de volgende keer maar weer

Reacties

Romy Sonnevelt 11-07-2022 08:48 {{button-63767}}

Leuk verhaal weer,heel veel plezier in yosemite ,prachtig park en pas op voor de beren 😅😂

eliese ten Ham 11-07-2022 11:40 {{button-63771}}

Leuk Henk en Diane en de kids. Veel rijden zo te lezen...en ontzettend warm..fijn zo'n camper met alles erin.
Veel plezier in het national park

Erik zweers 11-07-2022 21:15 {{button-63786}}

leuk om te lezen.veel plezier nog allemaal .
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan