Dag 5 San Francisco

Door Familie achterstraat - 09-07-2022 18:53

Goedemorgen,

Op het moment van schrijven is het hier nu 9u in de ochtend en we zijn net pas wakker, daar waren we aan toe maar daarover later meer.

9u was de receptie open dus Diane en Henk naar de receptie toe om informatie te vragen over hoe San Francisco te ontdekken. Om 12:30 hadden we tickets voor alcatraz, die had Henk in Nederland al online gekocht en achteraf maar goed ook want wat een hoop teleurgestelde mensen die niet konden gaan en wat een rij bij de kaart verkoop.

Maargoed, terug naar waar we gebleven waren, de receptie super behulpzaam en alles goed uitgelegd, wel zeiden ze dat we op moesten schieten want de Ferry zou om 10 uur vertrekken, shit we hadden net t ontbijt op gemaakt. Snel de tassen gepakt een happie eten naar binnen, flesjes water mee genomen en naar de Ferry gelopen. Die ferry naar San Francisco was al een belevenis opzich, je vaart al langs de golden gate bridge en alcatraz op maar wat ging dat ding hard zeg de wind flink door de haren en buiten was t niet meer vol te houden met die opspattende golven dus gauw naar binnen.

Aangekomen in San Francisco, meteen valt de drukte, de vele zwervers en het toeterende verkeer op.

Het was 11u en de Ferry naar alcatraz was maar 20 minuten lopen dus de kids beloofd eerst op zoek te gaan naar een MC Donalds, dit zou onze eerste Amerikaanse MC Donalds worden maar stelde afgezien van de vele keuze aan refills om te drinken niet veel voor, helemaal niet zoals ze zeiden dat de big Mac veel groter is en je grotere porties krijgt. Misschien dat dit was omdat het een kleine MC Donalds was vergelijkbaar met die in Ede centrum.

Op naar Alcatraz in de rij om te boarden voor 12:30 , als het maar goed gaat met de tickets die in Nederland gekocht zijn maar gelukkig de QR code werkt en we konden aan boord. Mondkapje verplicht aan boord en ze controleerden daar heel erg streng op, heel vreemd om weer zo een ding op je bakkes te hebben, gelukkig had Diane in Nederland al 4 kapjes in haar hand tasje gedaan voor de zekerheid want ze verkochten daar voor 3.5 dollar per stuk. Aangekomen op alcatraz herkend Jelle meteen heel erg veel van de game die hij thuis speelt, volgens Jelle tot in detail na gemaakt in de game. Op naar boven voor de welbekende audio tour, wat een fikse steile klim naar boven is maar elke meter is zeer de moeite waard, mooie uitzichten, en de guard towers . Boven aan gekomen de audio tour in het Nederlands gestart, onvoorstelbaar en indrukwekkend, je hoort gewoon echt de geluiden en het is zo gemaakt of je er echt bij bent, vooral het gedeelte van de ontsnapping was erg spannend. Op naar de luchtplaats ook dat wilde Jelle ook graag zien ivm het spel op de play station, ook hier klopte volgens hem elke detail weer echt bizar, als we weer thuis zijn dan wil ik die game wel eens zien van Jelle.

Weer terug met de Ferrie en op maar pier 39 als t goed is kun je daar zee honden en walrussen spotten die daar liggen te zonnen. Onze indruk van pier 39, 1 commerciële winkelstraat met allemaal dure winkels en echt gericht op touristen maar wel mooi op gezet, op naar de zee honden, wel 1 walrus en 1 zeehond gezien terwijl het op de foto's van Google helemaal vol ligt met die beesten, verkeerde moment denken wij. Ondertussen was het al etenstijd dus op zoek naar een plekje om te eten en ff te zitten we hadden immers al aardig wat meters in de benen zitten. Heel wat restaurants bekeken maar waar je ook keek ze zijn allemaal duur. Dan maar er overheen zetten, we moeten immers toch eten, Italiaans restaurant gekozen en aan de pizza en pasta. 4 hoofdgerechten, allemaal 1 drankje. Schade 164 dollar maar de buikjes wel vol allemaal. Nog een grappig detail is dat ze vanzelf een Diggy bag komen brengen voor alles wat je niet op hebt gegeten.

Op naar de kabel tram en Lombard street was het idee, voor de kabel tram een rij van 2.5 uur navraag gedaan of dit altijd zo was en dit viel nog reuze mee volgens een medewerker, in de maanden juli en augustus zijn wachtrijen van 4 uur heel normaal helemaal nu alles weer mag na al die jaren. We waren ook al best moe dus hebben dit over geslagen, de Ferry weer terug naar de camping en nog ff chillen bij de camper.we zijn nu alle 4 best moe van alle indrukken en het vele doen dat wij toe zijn aan dagje relaxen en niets doen, op deze camping is dat niet mogelijk omdat je geen eens de ruimte hebt om je stoeltjes en tafel fansoendelijk neer te zetten. De volgende camping is een grote camping met een groot zwembad en grote plekken met picknick bank midden in de natuur dus deze camping op gebeld of we een dagje eerder mogen komen dat is geen probleem. Vandaag gaan wij nog lopen over de golden gate bridge en vervolgen onze reis naar yosemite, ja daar zijn bos branden dus benieuwd of we het park in mogen maar de camping ligt er ver vandaan, morgen een relax dagje op de camping.

Groetjes de achterstraatjes

Reacties

Opa Cees 09-07-2022 19:19 {{button-63718}}

Geweldig jongens wat een beleving

Cecilia Egbertsen 09-07-2022 21:46 {{button-63725}}

Wat een indrukwekkende reis. Mooi dat je de tijd vindt om dat allemaal op te schrijven. Nog veel plezier samen!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan