Dag 8 yosemite national park

Door Familie achterstraat - 12-07-2022 03:49

Vroeg uit de veren, om 08:15 gaat de bus die ons naar het national park brengt, een zeer vriendelijke buschauffeur en voor 11 dollar op ben je binnen 1,5u bij het yosemite valley visit center, vanaf daar gaan de er pendelbussen naar alle andere uitkijkpunten. Zoals in Nederland op het nieuws ook te zien is geweest zijn er grote gedeeltes van het park afgesloten ivm bosbranden, wat ons verbaasde was dat dit gedeelte nog wel open was, je kon de mist van de rook duidelijk zien en vooral ruiken waardoor het erg benauwd was.  Ook was hier duidelijk te zien wat vorige branden met de bomen hadden gedaan. Met de bus naar het uitkijkpunt van de waterval, wauw nog mooier als in de film echt prachtig om dit natuurgeweld te mogen aanschouwen, zo hebben we toch nog iets van het national park kunnen aan schouwen. Op naar de volgende stop, een meer met een strandje. Jelle wilde graag zwemmen dus daar heen gewandeld, gezwommen heeft hij niet want het was echt super koud, logisch natuurlijk want het komt rechtstreeks uit de gletsjer wel was het prachtig mooi . Henk had in Nederland al goede bergschoenen gekocht bij de ANWB die waterdicht zijn, dat klopt inderdaad dus kon gewoon door het ondiepe water heen lopen.

Ondertussen hadden we al aardig trek gekregen dus op zoek naar een eet gelegenheid, ook hiervan waren er al heel wat gesloten maar toch een pizzeria gevonden met de welbekende refills voor de kids. Voor de rest waren alle hikes helaas ook afgesloten dus maar weer terug naar de grote bus, terug naar de camping .

Hier nog ff lekker gezwommen en lekker buiten gezeten. Al met al dankbaar voor hetgeen we wel hebben kunnen zien en voor de rest van het park zullen we het maar met de foto's van Google moeten doen. Morgen starten we de camper weer en gaan we naar sequia national park. Hopelijk hebben we daar meer geluk. Tot morgen maar weer.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan