Dag 12 en 13 van Vegas naar Zion en Zion np

Door Familie achterstraat - 18-07-2022 17:43

Goedemorgen, hier is t nu half 10 en bij jullie half 6, we zijn weer een uur terug in de rij gegaan in dit gedeelte van Amerika.

We zouden van Las Vegas naar de Hoover Dam gaan een prachtig bouwwerk wat echt de moeite waard is, om de hoek van de camping in Vegas is een grote Outlet met allerlei winkels van de grote merken, hier wilden de kids nog erg graag heen, oke een uurtje dan dat past wel in het schema. Die Outlet was echt klilometers groot en elke winkel ook super groot dus dat uurtje werd de halve dag waardoor de Hoover Dam niet meer in het tijdsschema past. Helaas gemiste kans maar wel mooie Nike schoenen voor jelle, een huis pak voor Larissa en wat andere kleding kunnen scoren voor weinig. Bij de Nike store stond er zelfs een hele lange rij om überhaupt naar binnen te komen maar qua prijzen was deze rij het dan wel waard. 

Op naar de camping, een rit van 2,5 u maar volgend de aankomst tijd maar 1,5 u. Vreemd oh ja Amerika is groot dus een andere tijdzone, waar die grens dan is geweest Joost mag t weten . Na de woestijn duiken de eerste rode bergen al op, wauw wat een kleuren pracht en ook weer net als in de film en als op de plaatjes, hoe dichterbij de camping we komen des te mooier het word. We hebben een camping echt vlak voor de ingang van het park en de shuttle bus stopt voor de deur van de camping. Aangekomen op de camping alles aansluiten en gauw zwemmen, t is heel erg heet vanmiddag. Ook loopt er een rivierd door de camping heen waar je lekker af kunt koelen.  In de avond lekker rijst met kip en een soort van uncle Benz sausje er door en na t eten t kampvuur aan gestoken en marshmallows gemaakt bij het vuur.

De volgende ochtend om n uur of 9 werden we pas wakker, we zullen t nodig gehad hebben denk ik dan maar. Aankleden en aan de overkant van de camping een all you can eat breakfest genomen, dat Amerikaanse ontbijt blijft echt lekker met scrembled egg, worstjes, spek en toast.

De bus naar het national park gepakt om daar te gaan wandelen en dingen te bekijken. Eruit bij stop nr 9 de rivieren dit is een hike van 1 Mile met allemaal rivieren waar je dan in kunt spelen. Prachtig mooi om te zien zo tussen die kleurenpracht van de bergen. Ondertussen was de temperatuur al naar 41 graden gestegen en vonden we t alle 4 wel heel erg heet om nog verder te wandelen, de flesjes water waren ondertussen ook al weer leeg dus besloten om al weer naar de camping terug te gaan om lekker bij t zwembad of de rivier af te koelen en lekker een middagje niets te doen . Bij t zwembad viel ons al meteen op dat er wel heel veel Nederlands gesproken werd, blijkt er net een groepsreis van 40 mensen aangekomen te zijn, allemaal gezinnen of alleenstaande ouders met kinderen die dan 1 reis gezamenlijk maken, lijkt me best spannend want t moet maar wel klikken onderling maar dat ging aardig goed want ze hadden een hoop lol onderling. Ook nog een stel uit Zoetermeer ontmoet die ook met de camper zijn en wat blijkt, we gaan vandaag naar dezelfde camping in bryce dus dat word weer gezellig. Er is een BBQ bij onze plaats dus met de bus snel naar de plaatselijke supermarkt gegaan om kolen en vlees te halen. In de avond lekker gebbqt en t begon ons al op te vallen dat t grijs begon te worden boven ons, en ja hoor ineens barst t los, een prachtig schouwspel van bliksem en donder en een buitje voor t stof. Jelle stond de hele tijd buiten de bliksem te filmen erg mooi om te zien zo tussen die bergen . Vervolgens een prachtige regenboog en t was weer droog. 

Vandaag onderweg naar bryce alwaar we dus wel vroeg ons bed uit gaan om te gaan hiken en niet op t heetst van de dag. 

Reacties

Els Driesten 18-07-2022 22:13 {{button-64107}}

Onderweg naar Bryce Canyon…….ben jaloers!
Ik vond dat het allermooiste National Park! Ik was blij dat we daar twee nachten verbleven. Zo de bus in en overal uitstappen dat was genieten😀

Romy Sonnevelt 18-07-2022 22:33 {{button-64109}}

Blijft supergaaf om jullie te volgen ,jammer van de Hooverdam wij vonden dat erg indrukwekkend maar dat is bijna met alles zo daar in de States 😊Bryce canyon hebben wij niet gedaan en nog steeds spijt dus ben benieuwd 😁veel plezier weer,genieten daar 😍
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan