Dag 16 en 17 van bryce naar Grand Canyon en Grand canyon

Door Familie achterstraat - 24-07-2022 18:10

Goedemorgen, wat een indrukken allemaal weer,

Eerst de reis van bryce naar de grand Canyon, vroeg uit de veren, we hadden een reis van 6uur voor de boeg, weer een prachtige route dwars door de bergen heen. Wat werkt die Ford dan heerlijk zeg, soms wel terug naar de 4 of zelfs 3 van de 6 versnellingen maar de cruisecontrol gewoon op 65 Houden.

Op naar de camping, een KOA camping, dit is de grootste organisatie hier in Amerika maar de camping viel wat tegen. Een hoop vliegen, heel erg klein en geen aansluiting voor de poepslang , dit moesten we tegenover de receptie legen. Wel was er een lekker zwembad, een BBQ en kampvuur plaats dus hier gretig gebruik van gemaakt.

De volgende ochtend alweer vroeg er uit omdat we hoorden dat je bij de Grand Canyon je camper moeilijk kwijt kunt en vol is vol op de camper parkeerplaats. Half 7 die kant op gereden want t was nog een goed uur rijden, papa t is toch vakantie? Waarom zo vroeg? Dan slaap je nog maar ff onder t rijden.

Eenmaal aangekomen werden we geholpen door een vriendelijke ranger die alles goed uitlegde en de handtekening van de park pas vergeleek met die van het paspoort . De parken pas was 80 dollar maar is dan geldig voor alle nationale parken dus dat scheelt een hoop geld als je bedenkt dat entree per park 35 euro is. Wat gaan we doen? De helikopter maar snel voorbij gereden, hoe onvergetelijk ook maar 1350 voor een half uurtje is dan wel heel veel geld. Hiervoor in de plaats hebben we in sedona iets heel gaaf gedaan maar daarover later meer en de video's er van staan al op Facebook. Langs de rim opgelopen vanaf de parkeerplaats, wat is de Grand Canyon ongelooflijk uitgestrekt en groot zeg, er mooi maar lang niet zo mooi als bryce. Als je de rim route loopt kun je zo lang je wilt erlangs lopen en met de pendel bus weer terug. Onderweg zijn er allerlei kliffen waar je dan op kunt om foto's te maken of gewoon te genieten van het uitzicht. Wel was het gruwelijk warm, ook kon je net als bij bryce naar beneden en omhoog lopen maar dit was een stuk langer en volgens de ranger nog zwaarder dus dat hebben we niet gedaan vooral omdat de temperatuur al ver boven de 40 graden was gestegen was. Inmiddels waren wel al van het ene naar het andere bezoekers centrum gelopen en waren we 2,5 mijl verder. Terug met de bus naar de camper dan maar. Dat liep ff anders, Arizona is nog heel erg strikt met het covid beleid en zonder mondmasker kwamen wij die bus toch echt niet in. Heeft u er 1 te koop dan misschien? Nee is algemeen bekend dat het verplicht is dus lopen dan maar, dit liep weer omhoog dus de kuiten weer lekker kunnen trainen en nat van t zweet de camper in. Aggregaat aan gezet, dan konden we ff wat brood maken, een hotdogje bakken en koffie zetten. Ook de dakairco werkt op de aggegraat. Wat is het dan toch heerlijk om zo zelf voorzienend te zijn , zelfs de wc loopt gewoon door zonder water aansluiting mits je de watertank natuurlijk gevuld hebt. Wat doen we in Nederland dan aan kramperen met z'n allen vergeleken met hoe ze het hier allemaal voor elkaar hebben. Het zweet onder de douche ook meteen er af gespoeld want ook die hebben we immers gewoon bij ons.

Ondertussen zagen we dat het inderdaad zinvol was om vroeg te gaan, het was bijna 12 uur en de parkeerplaats stond helemaal bomvol met voornamelijk cruise America campers, makkelijk die afstandbediening van de sleutel om de goede te vinden ha ha.

Het was pas net middag geworden dus we hadden nog tijd over, de kids hadden iets gezien over een berenpark waar je doorheen kunt rijden. Van te voren wel even gebeld of je hier net de grote camper ook doorheen mocht rijden, en verbaasd antwoorde ze natuurlijk meneer zelfs nog met een 50ft camper, tuurlijk t is America hier is alles groot.

Het bleek ook nog eens vlakbij de camping te wezen dus hier heen gereden. Bizons, kleine beren, grote beren het loopt allemaal vlak langs je camper op terwijl je er doorheen rijd met max 7 mijl per uur , wel moeten de ramen gesloten blijven. Erg gaaf om die grote joekels te zien en waarschijnlijk zijn ze erop getraind maar ze trekken zich niets van de bezoekers aan, zo waren er 2 ezels lekker op t gemak met de daad bezig. 

Terug naar de camping voor de verandering de BBQ weer aangestoken en bij de schemering weer lekker een kampvuur gemaakt met marshmallows.

Vroeg naar bed want morgen moeten we bijtijds in sedona wezen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan