Dag 18 Grand Canyon naar Sedona en Sedona

Door Familie achterstraat - 25-07-2022 16:56

Sedona, de stad van de rare hippies en handlezers en zijn mooie rode bergen.

Ondanks dat het een trip van slechts 2uurtjes zou worden toch om 7u op pad, we hadden vanaf 10uur een ATV gehuurd (buggy) maar eerst de reis er naar toe, de buurman op de camping zei al dit is een mooie maar gevaarlijke weg, ze zijn hier met roadworks bezig en met meer dan 30ft mag je hier niet door heen. Onze camper is precies 30ft dus hop hop gas erop, op Facebook zal ik het filmpje wel plaatsen, dwars door de bergen heen met heel veel geslingerz echt stuurwerk en geweldig om te doen.

Aangekomen in Sedona eerst ff ontbijten bij de Mac, de kids zijn ondertussen ook ontwaakt. 

Op naar de buggy verhuurder, wij hebben een 4 persoons buggy gehuurd. Eerst de instructie en de paperassen in orde maken. Er is een route die je kunt volgen als je m 4 uurtjes hebt of je kunt zelf bepalen waar je heen gaat.

Wij kiezen voor safe en nemen de route beschrijving mee, eerst een stuk over de gewone openbare weg om vervolgens na ongeveer 15 minuten aan te komen bij het onverharde. Een mooie brede weg dus lekker gas geven en gaan. Daarna begon het parcours, dit begon bijna op sporten te lijken , over grote rotsblokken heen rijden, stijl omhoog en weer stijl naar beneden. Er dachten zelfs van zitten we hier wel goed want dit is wel heel gevaarlijk voor een beginner, maar we zagen nog buggy sporen en op de GPS reden we nog volgens de route. Super gaaf om te doen en we kwamen alle 4 nat van t zweet en rood van het zand aan bij de verhuurder. Gelukkig geen beschadigingen gemaakt, ondanks dat je vaak een bonk hoorde op de bodem als je over een steen heen rijd dus de borg weer volledig terug. 

Op naar de camping, hier zullen we maar 1 nacht verblijven om daarna onze reis verder te gaan naar San Diego waar wel lekker bijna een week op 1 camping staan. De camping, Rancho sedona bleek een hele ruim opgezette camping, veel ruimte en een rivier om in af te koelen. Die rivier zaten we na zo een tocht natuurlijk weer snel in. Iedereen ff douchen en opfrissen om de stad in te gaan, vanaf deze camping loop je zo de stad in. Een hele hoop new age winkeltjes, handlees kraampjes en sieraden winkels. Wel zag het er allemaal heel gezellig uit met wat straat muzikanten erbij en mensen met gekleurde kleding. We hadden geen van allen zin om te gaan koken ivm de hitte dus een restaurantje op gezocht. De dames fish en chips besteld met kibbelingen zo groot als oliebollen en de heren een goede burger. Wederom weer ongevraagd een Doggy bag mee gekregen. Terug naar de camping en op tijd naar bed want morgen gaan we al voor 6u rijden naar San Diego, dit word een reis van ca 8 Uurtjes.

Reacties

Opa Cees 26-07-2022 03:23 {{button-64552}}

Het blijven mooie verhalen en avonturen.
Geniet ervan zoals jullie dit ervaren.
Maar nu een paar dagen rust op een camping is absoluut niet verkeerd.
Geniet er nog even van.
Hoop jullie snel weer te zien.
Knuffels Opa & Oms
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan