De voorbereidingen

Door Familie achterstraat - 12-06-2022 15:04

Nog 3 weken en dan is het al zo ver, de droomreis kan beginnen.

Toen het idee vorig jaar zomer kwam om naar de USA te gaan hadden wij nog helemaal geen benul van hoe alles werkt en hoe gruwelijk veel er wel niet voor bereid moet worden om die kant op te gaan.

Gelukkig hebben wij een tante (bedankt Nancy) die vroeger in de reisbranche heeft gewerkt en jaren geleden al een soort gelijke reis heeft gemaakt met de auto.

Met haar een keer afgesproken en ze had een geweldig mooie route uit gestippeld, dit is op een paar wijzijgingen na een kopie van de reis die wij gaan maken, over die wijzigingen later meer.

Vervolgens een afspraak bij Tioga gemaakt en het allemaal door gesproken samen met Diana van Gelder , een geweldig enthausiate vrouw waardoor je alleen maar nog meer zin krijgt om er heen te gaan.

Bij Tioga de camper bekeken en toen was de keuze van Henk natuurlijk al snel gemaakt of  het de auto of camper moest worden.

Uiteindelijk heeft het wel nog zeker 4 weken geduurd voor we de uiteindelijke knoop hebben doorgehakt dat het de camper is geworden.

De blog van tioga Auto of camper - voordelen en nadelen (tiogatours.nl)  hebben we denk ik wel 10 keer door gelezen, maar uiteindelijk heeft de camper dus de doorslag gegeven.

Henk is zoals jullie weten een chauffeur in hart en nieren dus is die grote camper een makkie, doordat wij 2 keer een 2 persoonskamer ndig zouden hebben was het prijsverschil ook best wel veel en in de camper kun je lekker zelf je potje koken ipv elke dag uit eten.

Dan begint het geregel, campings moeten geboekt worden daar heeft tioga gelukkig een hele mooie tool voor ontwikkeld.

In het originele schema hadden wij ook nog 3 dagen disney world anaheim staan maar we hebben dat uiteindelijk laten vallen , het is daar 40 tot 45 graden met rijen van 2 uur per atrractie en je mag je eigen eten en drinken niet mee nemen.

Nu hadden we ineens 3 dagen over in het reisschema en hebben er voor gekozen om in sequia, San fransisco en de Bryce canyon een nachtje langer te blijven zodat we overal in de middag rustig aan komen, lekker zwemmen op de camping, eten koken en kampvuur maken om vervolgens de volgende dag de hele dag de tijd te hebben om het park of de stad in te gaan en dan de volgende ochtend op t gemak weer verder, het is tenslotte vakantie.

Creditcard regelen want die hadden wij nog niet, alle camoings geboekt.

het ESTA aangevraagd wat nog best wel een hele waslijst aan vragen is .

Voor alle dingen die je moet regelen heeft tioga gelukkig ook een handige tool met een kalender waneer wat te regelen.

Al met al een hoop geregel maar de voorpret is al geweldig, wij hebben er zin in.

Bedankt voor het lezen

Reacties

Gabrielle Paauw 12-06-2022 15:22 {{button-62705}}

Heel veel plezier op jullie droom reis!

Bianca 12-06-2022 18:39 {{button-62712}}

Een droomreis geniet van alle voorpret nog even en dan mogen jullie alles live gaan beleven.wauw
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan