Prairies

Door Ed en Jolanda Bakker - 02-10-2019 04:31

30-09-2019

Onze rondreis is bijna ten einde. Vanmorgen werden wij wakker in een witte wereld. Het heeft vannacht een klein beetje gesneeuwd. Wel behoorlijk gevroren. Wij moeten het nu zonder water doen. De aansluiting van het water is bevroren. Gelukkig hebben wij hier al rekening mee gehouden en zit onze tank vol. De grote sneeuwzone is ons gelukkig voorbij getrokken. De grens ligt wel heel dichtbij hoor! In Calgary is er 37 cm gevallen, in Letbridge 65 cm en in Waterton maar liefst 85 cm!!!! En deze plaatsen liggen toch wel redelijk dichtbij. Rond de 200 km. Maar goed, wij kunnen nog even genieten van deze mooie dag! Het zonnetje begint te schijnen, de lucht werd steeds blauwer en het was echt genieten om buiten te zijn. Wij hebben dan ook een heerlijke wandeling gemaakt rondom de campground. Schitterende uitzichten op de mountains. Bij thuiskomst stond er een cadeautje voor onze deur. Drie jonge Elks waren heelijk een het eten. Twee mannetjes en een vrouwtje. Dat was nog eens een verrassing. Lekker buiten bij de Elks van mn lunch kunnen genieten.

Na de lunch zijn wij op pad gegaan. Eerst naar Johnson Lake, Two Jack Lake, Lake Minnewanka en de Cascade Pond. Zooooooo dat was mooi!!! Windstil met een zonnetje. Mijn jaarkalender is weer gevuld!! Echte mooie foto’s kunnen schieten. Daarna door naar Mnt Norquay. Weer een mooi uitzicht op Banff. Ditmaal met erg helder weer! Nu kun je mooi zien hoe de herfst is ingevallen. Prachtige kleuren. Gelukkig hebben wij hier de bighorn sheeps dichtbij op de foto kunnen krijgen. Lopen gewoon langs de auto.

Hierna was Vermillion Lakes aan de beurt. Ook hier hebben wij weer heel veel geluk dat het windstil was. Tja, de foto’s zijn het bewijs. Ik hoop ze snel op de site te kunnen zetten. Na een bezoek aan Tim H. was het tijd om weer even naar huis te rijden waar dit keer een nog een groter cadeau op ons stond te wachten. Een paar meter van onze RV stond een mannetjes Elk. Zo mooi met zijn gewei. Wij konden er rustig voorbij rijden en foto’s maken. Was echt aan het poseren. Toen wij aan het einde van de middag naar het dorp gingen om een hapje te eten lag meneer heerlijk in het gras. En dus nog meer foto’s geschoten. 

Na het eten nog een laatste ronde gewandeld door het dorp. Het is alweer de laatste avond hier. Morgen vertrekken wij naar onze laatste bestemming voor wij weer in Saskatoon aankomen. Maar eerst moeten wij -10c zien te trotseren!

01-10-2019

Vandaag vertrekken wij naar de prairie. Een tussenstop voor wij in Saskatoon aankomen. Wanneer wij uit bed komen staan er weer drie elks aan de overzijde van de weg. Wij boffen maar weer. Ditmaal drie mannetjes. Mooi! Wij starten rustig op en zijn rond 10.00 uur vertrokken richting onze laatste slaapplek. Wij besluiten niet over de highway te rijden maar binnendoor. Nadat wij de Rockies uitwaren reden wij in eerste instantie de eerste 50 km paralel van de Rockies. En met het heldere weer was het echt prachtig. Vanaf Canmore zag je dat er steeds meer sneeuw op de weg lag maar de wegen waren verder schoon. Uiteindelijk zijn wij de prarie ingereden maar dan met heuvelachtig gebieden. Heerlijk rustig en erg mooi, vooral de Big Valley. Prachtig!!! Rond 14.00 uur op de campground in Stettler aangekomen. Wederom een mooie camping met grote ruime plekken. Ook hier hebben wij een mooie plek gekregen. Het gras lijkt wel een zacht tapijt. Gelukkig heeft het hier nauwelijks gesneeuwd maar het is wel koud. Rond het vriespunt maar door de wind voelt het wat kouder aan. Later op de middag nog even het dorp bekeken maar op een railway museum na is hier niet veel te doen. Na het eten nog wat boodschappen gedaan zodat wij morgen weer vroeg kunnen vertrekken. 

Reacties

frans 02-10-2019 17:24 {{button-60849}}

Nog veel plezier laatste stukje

Joke 07-10-2019 22:32 {{button-60932}}

Weer een mooi verslag! Wat hebben jullie een prachtige tocht gemaakt!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan