Fairmont Hot Springs

Door Ed en Jolanda Bakker - 28-09-2019 05:18

25-09-2019
Castlegar
Eergisteren vertrokken uit het zonnige en warme Osoyoos. Vanaf nu reizen wij helaas weer naar het koudere gedeelte. De vooruitzichten zien er niet er goed uit. Kou, regen, sneeuw en zo af en toe het zonnetje. Maar dat zijn de voorspellingen en zoals thuis kan dit zomaar eens omslaan. Dit hebben wij eerder gemerkt hier. Maar goed wij zijn vertrokken met het zonnetje en dat is altijd prettig rijden. Wij hebben een schitterende route door de bergen gereden. Langs mooie bergen, het leuke dorpje Greenwood en Grand Forks. Heerlijk onderweg in het zonnetje van de lunch genoten. Wat wil je nog meer. Even na 13.00 uur op de campground aangekomen. Nog nooit zo vrolijk en vriendelijk ontvangen door de jonge eigenaresse van de camping. Een wat een mooie campground. Wij staan bij de river en hebben uitkijk op de mooie brug. De gehele camping goed verzorgd en mooi aangelegd met mooie planten. Het blijkt een oude movie theater te zijn. Klein maar wel heel gezellig.
`s Middags een rondje gewandeld en het dorp bekeken. Een leuk klein gezellig dorp waar je een route kan wandelen langs allerlei sculpturen. Erg leuk opgezet. Daar ook nog een trail gelopen op Zuckerberg Island Heritage Park. Een wederom over een suspension bridge. Niets spectaculairs hoor. Maar de wandeling door het park was zeker de moeite waard. Later op de avond nog op zoek naar wildlife maar weer geen geluk.

26-09-2019
Fairmont Hot Springs
Wakker worden met een zonnetje is toch wel heel lekker hoor. Al vroeg uit de veren. Er zou hier een beer rondlopen dus vroeg op de uitkijk. Natuurlijk zie je niets in het donker, dus wishfull thinking. Laat ik nu echt verkeerd gekeken te hebben vanmorgen!! Bij vertrek naar onze volgende campground komt Doug melden dat er een beer op de camping heeft gelopen. Nu blijkt dat hij echt op een paar meter afstand van onze camper is geweest. Heeft lopen snuffelen in een vuilnisbak bij de douches. Gelukkig had ie bewijs achtergelaten voor ons. Een grote verse hoop met veel bessen erin, whahaha. Anders had ik het niet eens geloofd.

Wat vroeger vertrokken vandaag. De afstand was niet zo heel ver maar wel met een hoop bochten en hoogteverschillen. Uiteindelijk hebben wij er 5 uur over gereden maar wel met een lange lunchpauze in het zonnetje.
Op nog geen 18 km afstand van Fairmont Hot Springs zagen wij slecht weer op ons afkomen. De lucht zag zwart boven de bergen en zagen de regen op ons afkomen. Echt vlak voor de campground begon het te waaien wat overging in een fikse storm. Ed en Doug konden met moeite de RV’s in bedwang houden door de windstoten. Hier werden wij niet echt blij van. Gelukkig nam de wind snel af maar bij de camping aangekomen begon het flink te regenen en te onweren. Zo snel als het op kwam verdween het ook weer en scheen het zonnetje weer lekker. Echt een gekke gewaarwording. Dit rit hiernaar toe heeft ons wel wat wildlife opgeleverd. Een paar hertjes en wilde kalkoenen. Beter iets dan niets.
Omdat er hier niet zoveel winkels zijn, zijn wij in de avond nog even naar Invermere gereden. Hier hebben wij boodschappen gehaald en wat gegeten. Als afsluiter van de avond hebben wij heerlijk, buiten!!!, in de Hot Springs gezwommen. Dit was wel weer even een dingetje. De temperatuur was inmiddels al gezakt naar 7c en je moet toch een pad over voor je in het water ligt. Zooooo, dat was ff koud, op de blote voetjes in de badpak naar het zwembad lopen, maaaaarrrr zooooo lekker als je er eenmaal in ligt. Ed en ik hebben eerst in het warme zwembad gelegen voordat wij overgingen naar de echte hot springs. Deze was nl echt heet. Als je dan de oversteek maakt en je weer in de openlucht loopt is het wel heeeel lekker in het hete bad. Wij hebben ons wel goed aan de regels gehouden en er 20 min. ingezeten. Het is wel moeilijk afscheid nemen want het idee weer naar je handdoek te lopen in de kou is wel even met de tanden op een houtje buiten. Maar het is gelukt en het is een aanrader. 

27-09-2019
Sightseeing
Vanmorgen heerlijk uitgeslapen. Wij staan weer op een schitterende plek met een geweldig uitzicht. Wij hebben een 360uitkijk op de mountains, bossen, de hot springs en de river. Wanneer je koffie zit te drinken zie je de herten bij de camper rondlopen. Nog even een kleine wandeling gemaakt naar de hot springs. Het is een vreemde gewaarwording dat de hot springs vanuit de rotsen de creek inloopt. Als je het water voelt van de creek is het ijskoud en het water dat over de rotsen loopt is echt heel heet. En dat komt dan allemaal weer te samen. Erg mooi om de gekleurde mineralen op de rotsen te zien.
In de namiddag naar Panorama Mountain Resort gelegen. Dit is een prachtig skigebied waar je ook Heli-skiën kan uitoefenen. En de huizen die hier staan! Het dorp lijkt een beetje op Whistler maar dan in het klein en veel minder toeristisch. Echt mooi. De rit er naar toe is ook schitterend. Na daar rondgekeken te hebben zijn wij via een mooie backroad weer terug gereden. Nog steeds hopend op een ontmoeting met wildlife. Overal staan er borden dat er van alles gesignaleerd is maar wij zijn weer niets op ons pad tegengekomen. Bommer!!! Dit valt net als vorige jaar erg tegen. Gelukkig hebben wij wel steeds bezoek van een paar herten die bij ons voor de RV grazen. Mooi in te zien zo uit het raam. Bij thuiskomst zien wij dat de eerste sneeuw hier in de bergen is gevallen. Misschien morgen ook in het dal, wie weet. 
Vanavond heerlijk gegeten in een restaurant op het resort en daarna een gezellige rustige avond voor de kachel, het is hier al behoorlijk afgekoeld naar 3c, en Netflix!

Reacties

MoniqueMINImo 28-09-2019 09:39 {{button-60767}}

Wauw een beer in je “achtertuin”
Lijkt me reuze spannend
Jammer dat je s’nachts niet van de brombeer wakker bent geworden , zodat je stiekem een foto kon maken.
Maar goed niet getreurd hij had een bijzonder cadeau als bewijs achter gelaten voor jullie.
Schitterende foto’s weer Jolanda!!!!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan