Bald Eagle Boat Tour

Door Ed en Jolanda Bakker - 17-09-2019 16:54

“Avontuur is de moeite waard.” – Aristoteles

Heerlijk geslapen! Tot 04.00 uur!! Maar vandaag blijven wij liggen, gewoon omdraaien en proberen verder te slapen. Uiteindelijk rond 08.30 uur uit bed gestapt. Dat zijn betere tijden voor een vakantie. Het zonnetje komt weer voorzichtig te voorschijn. De vooruitzichten voor vandaag zijn goed. 

Wij hebben besloten om een boottoer te gaan maken in Harrison Hot Spings. Het is een gezellig dorpje aan Harrison Lake. Vanaf hier kun je diverse boottochten boeken. Wij gaan voor de Bald Eagle tour. De Frasier River trekt deze vogels aan wanneer de zalm met zijn trektocht begint in de periode van september tot oktober. Wij zitten in het begin van deze periode dus ik hoop dat wij al wel wat vogels kunnen spotten. Deze tour doen ze 4x per dag. Laten wij nu het geluk hebben dat er niemand verder de 12.00 uur tocht heeft geboekt. Wij hebben een privé uitje. Top! Wij lopen de dock op en zien diverse boten liggen. Grotere maar ook een kleine Jet boot, waarop Barbara reageert “ daar zou ik nou niet op willen zitten”! Whahaha, en met welke boot gaan wij ..... natuurlijk die snelle Jet. Anders komen wij niet makkelijk de rivier over 🤣👏🏻.

Onze gids, Mollie, een leuke stoere meid van 18 jaar, bestuurt deze boot. Wij zijn onder de indruk. Het blijkt een familiebedrijf te zijn en ze is in de voetstappen van haar vader getreden. Wat een heerlijk leven heb je dan. Elke dag op stap de natuur in. Op zoek naar wildlife. Soms met de kano, soms met toeristen naar watervallen in de buurt en soms de wilde Frasier River op of zoals met ons op zoek naar dieren die langs deze rivier leven.

Nadat ze ons het een en ander heeft uitgelegd start ze de boot en vertrekken wij langzaam het meer op. Zodra wij wat verder het meer op zijn draait ze het gas open, roept ze dat wij ons vast moeten houden en scheurt ze over het water. Zoooooo wat een power zit er in die boot. Zodra ze wat ziet of als er wat te vertellen was, draaide ze het gas terug en liet ze ons rustig de omgeving bekijken. Onderweg kwamen wij haar vader ook tegen die met vissers op stap was. Een family meeting. Zo leuk om te zien. Hoewel het een toptour was, hebben wij niet heel veel wildlife gespot. Wel een paar zeeleeuwen en natuurlijk een paar bald eagles maar die zaten wel wat verder weg. Maar goed, ik heb ze toch redelijk op de foto kunnen krijgen. Op de terugweg, ik zat als enige buiten - druk met foto’s maken, kreeg ik het behoorlijk koud en het werd plotseling behoorlijk mistig. Ik draai me om en zie dat het behoorlijk regent. Dat heb je niet in de gaten als je met een noodgang die rivier afdendert. Had ik ff pech, want als je hard vaart mag je niet lopen. Ook niet een paar stappen, dus moet ik blijven zitten terwijl het steeds slechter weer werd😓. Uiteindelijk kregen ze binnen in de gaten dat ik daar in de regen zat en nam ze het gas terug zodat ik ook naar binnen kon. Zoooooo, ik heb het hierna nog een paar uur koud gehad maar het was het dubbel en dwars waard! 💪🏻Echt een aanrader!!!👌🏻

Op de terugweg ook nog een wandeling gemaakt langs de Othello Tunnels. Deze tunnels zijn gemaakt voor de Kettle Valley Railway. Tunnels dwars door de bergen heen. Erg indrukwekkend en een leuke trail om te lopen! Nog een leuk feitje, hier zijn alle Rambo films opgenomen. Het is maar dat je t weet😀

Voor het eten nog even een klein ritje gemaakt naar Sunshine Valley. Hier zijn wij een paar jaar geleden bezig geweest om te proberen een Bed & Breakfast van een Nederlands echtpaar over te nemen. Het huis stond er nog maar het was helemaal verbouwd. Het ligt prachtig in een leuk wijkje met allemaal aparte huizen, midden in de bossen. Inmiddels is het geen B&B meer. Wel weer even leuk om te zien. Op de terugweg nog even langs Hope Slide gereden. Hier is in 1965 een stuk berg afgebroken. Er zijn hier 4 mensen bij omgekomen waarvan er nog steeds 2 mensen onder het puin liggen. 

Heerlijk gegeten in een diner - Home Restaurant. Na het eten nog even bij Tim H. geweest. Daarna was de koek op. Het was een zeer geslaagde dag vandaag!

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan