Hope

Door Ed en Jolanda Bakker - 16-09-2019 17:43

De Canadese nachten voor mij zijn kort🙃😅. Gisterenavond, terwijl ik mn blog aan het schrijven was, in slaap gevallen. Dat is knap omdat ik meestal niet zo vroeg slaap. Maar de jetlag nekt mij op dit moment. Niet echt prettig want dan ben ik ook weer vroeg wakker. En ja hoor! Klaar wakker om 04.00 uur. Het regent pijpenstelen en door het getik lukt het mij niet meer om in slaap te komen. Bovendien hebben wij de spoorlijn in de achtertuin liggen waardoor wij de treinen horen en voelen als ze langs komen sukkelen. Bijna elk half uur rijdt er wel een trein voorbij. Geen kleine treintjes, neeeee treinen met wel 100 wagons en steunloco’s er tussen en er achter. Als de trein voorbij is staat de volgende alweer bijna klaar! En maar toeteren! Persoonlijk vindt ik t wel wat hebben. Oordoppen in en het accepteren. Het hoort er gewoon bij, maar het houdt je wel uit je slaap als je er al een paar uur hebt opzitten. Gelukkig heb ik altijd nog mn blog om te schrijven. Hier heb ik dan mooi de tijd voor.

Omdat wij vroeg wakker waren en het een beetje droger werd, zijn wij maar opgestaan en gaan rijden naar onze volgende bestemming. Rond 07.45 uur weggereden uit Revelstoke richting Hope. Wij waren zeker niet de enige. Veel campers vroeg op de weg. Op naar het Westen, naar het zonnetje. Je kunt echt zien dat het hier een slechte zomers is geweest met heel veel regen. Alles is nog zo mooi groen en (gelukkig) weinig bosbranden. Het is een mooie rit naar Hope. Jammer dat het bijna de gehele rit zo hard regende. Alleen bij Kamloops, waar wij moesten tanken, was het even droog en kwam het zonnetje voorzichtig door. Vanaf Merritt kwam het weer met bakken uit de hemel. Onderweg veel bald eagles aan de andere kant van de rivier gezien. Verder geen dieren meer tegengekomen. Vlak voor Hope zagen wij dat er net een groot ongeval was gebeurt met veel auto’s. Een vrachtwagen schuin over de weg, diverse auto’s op elkaar en een auto op zijn kop. Mensen die te hulp schoten. Er wordt met dit weer ook veel te hard gereden. Wij hielden ons hart vast voor al dat verkeer wat nog aan kwam denderen. Die konden niet zien wat er net voor hun was gebeurd. Toen wij Hope binnen reden rukten alle hulpdiensten uit! Er zat zeker 15 min tussen. Vreselijk! 

Rond het middaguur aangekomen op de campground. Het is een mooie camping in de bossen, naast de rivier en vlakbij het dorp. Maar het regent echt zo hard dat wij er maar een heerlijk rustig middagje van hebben gemaakt. Ook wel eens lekker. Aan het einde van de middag stopte het eindelijk met regenen. Na het eten de omgeving bekeken en op zoek gegaan naar beren. Helaas! Geen beren op onze weg gezien. Daarna nog even een kop koffie gedronken bij onze vrien Tim H. Ook vandaag weer lekker vroeg naar bed. Het is nog steeds moeilijk om wakker te blijven. Wij worden oud😂😂!

Reacties

Jan Visser 16-09-2019 18:02 {{button-60404}}

Heerlijk om jullie belevenissen weer te lezen, hoop voor jullie op beter weer.
Have fun!!!

MoniqueMINImo 16-09-2019 20:34 {{button-60414}}

Wat een toestand al die gebroken nachten
Een snurkende Eddie
Regen geluiden op t dak
Trein geraas en geschommel
Alleen t gebrul van een gezellige grizzlybeer
ontbreekt er nog aan......
Maar naast de nachtelijke “ narigheid”
Hebben jullie toch alweer schitterende stekjes gezien. Prachtige foto’s Jo
Nou Jo & Ed nog veel plezier😘

Ria 17-09-2019 14:18 {{button-60438}}

Jammer van de regen, maar het mooie weer komt nog wel.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan