Revelstoke

Door Ed en Jolanda Bakker - 15-09-2019 14:36

Vannacht was bijzonder. Wederom onrustig geslapen maar ditmaal omdat ik nieuwsgierig was. Wij konden nl de Harvest moon  - een grote volle maan (waarbij de nacht even lang is als de dag) aanschouwen. De volgende Harvest moon komt pas weer in 2171. Dus toch wel erg bijzonder. De maan was te zien 30 min na zonsondergang. Wij hebben hem gezocht maar niet gevonden en waren zo moe dat wij al heel vroeg in bed lagen. Toen ik rond 01.00 uur wakker werd was ik natuurlijk toch nieuwsgierig naar de maan en ben ik mijn bed uit te gaan om te kijken of de maan al zichtnbaar was. Helaas. Weer mn bed in. Rond 03.00 uur weer wakker. Nieuwsgierig als ik ben naar die maan, weer mn bed uit om m te bekijken. En ja hoor, ditmaal heb ik geluk. Daar stond hij mooi aan de hemel. Minder groot als ik had verwacht en er zaten wat wolken voor. Wel nog wat foto’s genomen en daarna weer naar bed gegaan. Hierna nog kunnen slapen? Nee, niet echt. Voor ik weer slaap kreeg moest ik er al bijna weer uit😅. Maar goed, ik heb wel iets unieks gezien zullen we maar zeggen. 

Vanmorgen rond 08.00 uur vertrokken uit Calgary. Het zonnetje probeert tussen de wolken door te prikken maar wij zagen het slechte weer al boven de bergen hangen. Onderweg heel weinig wildlife gespot. Alleen een coyote langs de kant van de weg. Kunnen wij die ook weer van ons lijstje afstrepen. Het lukt alleen nog niet om ze ook op de foto te krijgen. Dat is nu weer jammer. Een beetje fotograaf zou t lukken😂. Nog ff door oefenen.Vlak na Golden begint het toch echt te regenen. Helaas want wij wilden nog zoveel leuke dingen doen in Revelstoke. Dit weer levert wel weer mooie foto’s op.

Vlak voor Revelstoke worden wij gebeld door de eigenaar van de campground. Het heeft zoveel geregend in Revelstoke dat het niet mogelijk is de campers daar te parkeren. Ze hebben dan ook een andere campground voor ons geregeld. Boulder Mountain Resort. En mooie camping in het bos. Wel ff oppassen want er loopt hier een zwarte beer rond. Spannend. 

In de namiddag zijn wij nog even naar Mount Revelstoke N.P. gereden. Hier hebben wij merendeel in de mist en/of wolken gereden. Soms zagen wij geen hand voor ogen. Eenmaal boven was alles weer helder maar het regende wel.  Geen weer om te wandelen. Vervolgens nog even naar de Revelstoke dam gereden. Helaas was deze gesloten! Je kan niet alles hebben. Na onze speurtocht naar beren, zijn wij afgehaakt en hebben heerlijk gegeten bij Zalas. Het moeilijkste van de avonden zijn het wakker blijven. Maar het is wel gelukt. Het is nu 22.00 uur en het is tijd om wij de luiken te sluiten. Nu er maar op vertrouwen dat ik vannacht lekker kan slapen. Welterusten,

Reacties

Yvon 15-09-2019 15:26 {{button-60364}}

Je bent wel een nieuwschierig aagje Jo.🤣
Dat wildlife komt wel. Je hebt er een meisje
Voor
Toch? 👃🏻
Heel veel plezier ☺️

Yvonne Nedasco 15-09-2019 18:09 {{button-60366}}

Wel een heel mooie foto van die maan hoor!
Kan zo in een film!

Have fun

Sylvia 15-09-2019 20:44 {{button-60374}}

Leuk weer om alles te lezen. Jammer van die coyote, dat je die nou nog niet op de foto hebt😂😂
Maar de mooie maan wel!!
Heel veel plezier nog een hopelijk is de jetlag snel over!!

Jan Nouwels 20-09-2019 00:37 {{button-60530}}

Dat van die regen herkennen we wel, want het lijkt of de buien ons achtervolgen. We hebben al meer dan een week geregeld regen. We zojn nu in Kelowna en daar os het mooi weer. We hebben veel aan jullie tips gehad tijdens de reis.
Groeten Jan
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan