Banff in the snow!

Door Ed en Jolanda Bakker - 30-09-2019 16:57

“Als je niet weet waar je naartoe gaat, brengt elke weg je daar naartoe.” – Lewis Carroll 

 

28-09-2019

Gisteren lekker vroeg opgestaan en genoten van het uitzicht. Het sneeuwde echt heel licht. Je zag t bijna niet eens, maar het was wel freezing cold vannacht. Wij zijn lekker lui geweest. Gewoon rustig aan en gezellig met zn allen koffie gedronken. Het is nog wel even spannend of wij morgen naar Banff vertrekken. De weersvoorspellingen zijn erg slecht en er wordt gewaarschuwd voor hevige sneeuwval tot wel 60cm. Een herhaling van vorig jaar. Ach, dat zien wij morgen wel weer.

Na de (vroege) lunch zijn wij naar Kimberley gereden. Echt een heel gezellig klein dorpje waar je leuk kan wandelen. Het is een beetje Zwitsers. Leuke winkeltjes en restaurantjes. Jammer dat er een behoorlijk windje waaide waardoor de temperatuursgevoel wel erg laag was. Terwijl wij in een zeer gezellige koffieshop zaten begon het weer licht te sneeuwen. Zo gezellig! Uiteindelijk toch maar weer op stap gegaan en wat verder rondgewandeld. Op de terugweg nog wat boodschappen gehaald voor het avondeten. De jongens hielden zich bezig met het koken. Ik ben nog even aan de wandel gegaan op het resort. Nog een van de vele trails gelopen. De natuur is hier zo verschrikkelijk mooi en de bomen beginnen goed te verkleuren. Op de terugweg naar de RV valt mijn oog op een waarschuwingsbordje. Wat??? Cougars in de area!!! Oeps, dat is even andere koek. Beren kun je nog wegfluiten, wat ik ook de hele weg heb gedaan. Maar poema’s zijn wel even andere dieren. Maar goed dat ik dit niet op de heenweg heb geweten. Ik geloof niet dat ik dan erg op m’n gemak had gelopen. Ik ga ervan uit dat ook deze dieren wijken voor mijn gefluit. Maar goed alles over voor een paar mooie foto’s. En.... nog steeds geen beer gezien. Dit gaat volgens mij dit jaar ook niet gebeuren. Heel veel gebieden zijn tegenwoordig afgezet met hekken zodat het wildlife niet meer de weg op kunnen lopen. Dit voor de veiligheid van iedereen. Er worden helaas te veel dieren doodgereden omdat men zich niet aan de snelheid houdt. Zo jammer! Om de dieren in het wild te aanschouwen zul je nu meer trails moeten lopen en dan ontwijken ze je (gelukkig) nog. Je moet nu echt geluk hebben om ze te spotten.

Na het eten hebben wij nog heerlijk een duik genomen in de hot springs. Heerlijk! Ik had nooit gedacht dat wij dit zo lekker zouden vinden. Je moet wel eerst kou lijden maar des te beter voelt het water aan. Jammer genoeg wel een beetje onenigheid gehad met een paar russen. Ook hier zijn zij inmiddels gesetteld. Wat zijn die mensen toch onbeschoft. Denken echt dat ze de hele wereld in hun macht hebben. Een stomdronken rus die constant aan het verzuipen was dook weer eens onder en bij het naar bovenkomen sloeg hij mij behoorlijk hard zonder dat hij het in de gaten had. Niet verontschuldigen hoor! Keek mij met zijn zatte kop aan en schommelde verder. Ik zei hier wat van en dat is al een wonder op zich. Dat zit gewoon niet echt in mij. Waarop een andere rus zei .... "Sorry, hij kan hier niets aan doen, hij is oud". Nou .... toen begon iedereen zich ermee te bemoeien💪🏻😁. Ja, en ... ik ook zei ik🤪😂. Stomme vent.  Had eigenlijk naar de lifegard moeten lopen en die rus eruit moeten laten zetten. Maar ja dan moest ik de kou in🤣. Nou ja, dat was allemaal achteraf.

 

29-09-2019

Het is vandaag toch wel een heel klein beetje spannend. Het sneeuwt weer licht en hoog in de bergen is er al veel sneeuw gevallen. Na overleg met de anderen en de webcam in Banff bekeken te hebben, hebben wij besloten toch de gok te wagen. Mocht het echt slecht weer worden onderweg kunnen wij altijd nog naar Jasper uitwijken waar er veel minder sneeuw valt.

In Radium Hot Springs is het ons gelukt om de eerste bighorn sheeps te zien. Zo leuk om de eerste kuddes weer te spotten. Jammer genoeg konden wij niet stoppen maar ik had mn fototoestel in de aanslag en het is mij gelukt om de dieren op de foto te krijgen. Yeahhh!  Verder op de gehele weg geen dieren meer gezien. Ook langs deze hele highway zijn hekken geplaatst. Halverwege begint het nu toch wel wat harder te sneeuwen. Bij aankomst van de campground zien wij al wat witte bomen. Maar het is nog niet zo erg als vorig jaar. Bij lange niet. Alles weer uitgestald, wat geluncht en daarna het dorp ingegaan. Het sneeuwt nu toch echt wel goed door met hele kleine vlokjes en de temperatuur ligt rond het vriespunt. 

Ons avondmaal nuttigen wij bij “Chili’s”! Jammieeee!!! Na het eten nog even naar de Golf Course gereden om wat Elks te spotten! Yes....... gelukkig hebben wij die wel kunnen vinden. Met de mannen erbij. Prachtig om te zien hoe hij zijn kudde bij elkaar houdt. Nu lekker warm bij het haardje mn blog schrijven. Het beloofd een zeer koude nacht te worden. -5.  Lekker de kachel aanhouden!

Reacties

Moeder Els. 30-09-2019 21:51 {{button-60816}}

Wat een reis. Mooi gezicht dat sneeuwlandschap. Geniet nog maar. Groetjes. 🐅🏊🏻‍♂️🚴🏼‍♀️😚 🛷
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan